Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

ZBANOWANY Świeżak
    Auto
    VW Passat B8 HL TSI 220 DSG

Domyślnie

[QUOTE=alfist;2193296]
    Cytat Napisał Spk Zobacz post
    Czyzby o zgrozo wysmiewane przez wszystkich ledy, wiekszy infotainment (ten badziewny z fiata) virtualny cockpit (masakra, gdzie ubostwiane klasyczne zegary? Ale sie bede smial jak bedzie miala najwyzsza sprzedaz z tzw szumnie w przypadku AR gamy modelowej. Okaze sie wredy ze klienci chca elektroniki, systemow i nowoczesnosci a klada laske na silniki i prowadzenie. Jak Wy to zniesiecie? Tym czasem VW reklamuje w passacie nowe matryce i IQ Drive i sprzedaz bedzie szla w kosmos. AR obudz sie z letargu albo zasnij na zawsze.

No ale nie wiadomo czy będzie miała to gniazdo do karty SIM , by być online jak Passat. Ja już ponad trzy lata temu miałem ten cud techniki i (o zgrozo) nie wywołał on na mnie właściwego wrażenia. A co do tego online, to wyobraź sobie, że udawało mi się to osiągnąć przez połączenie Bluetooth z telefonem, w ogóle bez wkładania karty SIM ! To jest dopiero technika, to dopiero kosmos; das Auto.
    Karta sim uwalnia telefon od bycia modemem, moge poza tym miec kontakt z samochodem zdalnie itd.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ZBANOWANY Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Oczywiście, że nic. Natomiast brak tych systemów nie musi oznaczać masochizmu. Dla mnie zestaw głośnomówiący Bluetooth + Android Auto w zupełności wystarczą. I żeby ekran nie był zbyt duży (w Giulii jest idealny i ładnie wkomponowany), a zegary analogowe, z porządnym wyświetlaczem w środku.
    To jest archaizm.

ZBANOWANY Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał esco1982 Zobacz post
    No własnie. Ja wiem że młodzi ludzie kochają takie bajery a i niektórzy starsi też nie pogardzą ale Ja np. tego nie potrzebuję. Ja lubię prowadzić auto i czerpie z tego dużo przyjemnosci i nie potrzebuję kolejnego tabletu. I cieszę się że AR potrafi zrobić samochód, który swietnie wygląda i tak samo dobrze się prowadzi a nie skupiała się na tym jak wykorzystać androida. Ja chcem takich samochodów a nie tabletów na kółkach, wiem że jestem w mniejszosci i już nie długo nie będzie takich aut i to mnie najbardziej boli. Jak na dobre wejdą elektryki to skończy się era prawdziwej motoryzacji...
    Najpierw koniecznie naucz sie poprawnej wymowy i pisowni: „chcem” naprawde???

ZBANOWANY Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alfist Zobacz post
    Rozbudowane infocentra z cyfrowymi wyświetlaczami, ledy automatyczne, systemy automatyczne do jazdy w korkach, czujniki rozpoznawania zmęczenia kierowcy (to mnie najbardziej dziwiło w najlepszym aucie świata- Passacie B8, który miałem jako służbowe auto) są pierwszoplanowe dla dzieci, dzieci wyrośniętych lub zdziecinniałych dorosłych. W Alfie i wielu innych autach (takich np. jak Porsche, Alpina, Maseratti itp.) mają znaczenie drugorzędne. Auta, które dobrze jeżdżą i sprawiają przyjemność z jazdy, mają je w formie szczątkowej , bo czasem po prostu nie ma na nie miejsca. Naprawdę ktoś wierzy, że pojawienie się takich rzeczy poprawiłoby znacznie sprzedaż Alf?
    Sam jestes dzieciak. Reczne ssanie, regilacja manualna mieszanki, kola z dentkami itd. Za tym tesknij.

ZBANOWANY Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Nie wierzy, bo poprawienie sprzedaży to jak pisał [MENTION=56802]plywak[/MENTION] - także poprawienie serwisu, niezawodności samochodów i tak dalej. Ale to jest jakiś krok w stronę masowego klienta bo wbrew temu co piszesz Alfa to nie jest półka Maserati czy Porsche. To półka Mazdy, BMW czy Volkswagena - to takie lepsze samochody dla mas. Chciejstwo stawiania AR obok Porsche tego nie zmieni, AR też liczyła na masową sprzedaż. Tylko wyszło jak zawsze.

Poza tym drogorzędne... tia: https://presskit.porsche.de/models/e...nectivity.html

A tutaj: https://presskit.porsche.de/models/e...ighlights.html , powiedziałbym, że Porsche całkiem chętnie chwali się "fully networked cockpit" i "extensive assistance systems". Jak sprawdzisz 911 to też znajdziesz opisy i zachwalanie systemów rozrywki, dźwięku czy asystentów. W 911(!).

No, ale w Alfie się to nie liczy, ino przyjemność z jazdy. Co tam gupie niemce wiedzo.

Co do poprawy sprzedaży, to ostatnie trzy akapity mówią sporo o tym dlaczego AR się nie sprzedaje:

https://gearpatrol.com/2019/10/08/al...ia-stinger-gt/

BTW - to widzieliście: https://youtu.be/GKakXkLp8U4?t=643

WTF?
    Lepszy samochod dla mas? Przeciez jak kupowalem nowego paska b8 full opcja w 2016 to mial wiecej bajerow jak alfa bedzie miala po lifcie.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    W208 2.3

Domyślnie

„14 maili przed śniadaniem”-cytat z twojej kochanej reklamy....cudowna sprawa.Jaraj się tym jeśli chcesz.Wolny kraj.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Był już kiedyś chyba ktoś taki na forum, w sensie full opcja i za każdym razem nie zapomniał tego zaznaczyć, dyga ci jak to napiszesz? Cholera zapomniałeś wspomnieć o cyfrowych zegarach...

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Sam jestes dzieciak. Reczne ssanie, regilacja manualna mieszanki, kola z dentkami itd. Za tym tesknij.

Przyganiał kocioł garnkowi

"Dentkami"? Na prawdę?

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

ZBANOWANY Świeżak
    Auto

Domyślnie

Info w sieci jest ze lifting ma objac wlasnie infotainment - ma byc tylko 8,8 cala + dotyk, systemy maja byc czesciowo takie jak u niemieckiej konkurencji plus jakies tam pierdoly niepotrzebne czyli lakierowane plastiki i takie tam. Ma byc tez nowy silnik: 1.3 180 ps. Czyli mialem racje. Ludzie chca normalnego systemu! Ledow nie przewidzieli.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzemol
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Lexus IS200t 245KM '15r

Domyślnie

Dzisiaj mialem fajna sytuacje. Leci reklama passata po lifcie. Reklamuja IQ Drive, systemy, blyskaja matrixy, w srodku pokazany v.cockpit, duze ekrany. Pytam nastolatka: co sadzisz o tym samochodzie? (Troche tendencyjne, bo mialem paska B8 full) odp: super bo do wszystkiego sie nadaje. Zaraz po passacie lecie ta okrutna reklama alf gdzie cala paleta modelowa alfy kreci baczki na torze. Ponawiam to samo pytanie do nastolatka. Pada odpowiedź: chyba tylko do driftu.
    Źle się dzieje z tą dzisiejszą młodzieżą