Odświeżam temat
Padła mi najprawdopodobniej maglownica(moja opinia) bo płyn ucieka mi tymi miejscami(zaznaczone na zdjęciu) po obu stronach.
Macie może jakieś doświadczenie z maglownicami, trzeba wymieniać czy jakieś uszczelnienie tylko poszło?
W razie czego mam swoją do 20V zakupioną w aso, przebieg 50kkm. W cenie regeneracji.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Nikt nie zna odpowiedzi na pytanie Matiego? Mam ten sam problem, nad tym samym się zastanawiam
Obecnie: Alfa Romeo 156 2.5V6 Rosso Proteo
Wcześniej: Alfa Romeo 156 2.0TS Blu Cosmo
Witam , ja miałem wyciek w tym samym miejscu . Typowe miejsce wycieku , generalnie jest to sprawa tego zewnętrznego uszczelniacza , jednakże bez szlifowania listwy efekt jest krótkotrwały. Więc maglownica nadaje się do regeneracji.
Ja postawiłem osobiście na kupno używanej maglownicy , dałem 250 zł lecz przed montażem do auta pojechałem do serwisu gdzie regenerują i sprawdziłem na maszynie. Od montażu jakieś 1,5 miesiąca pełen spokój , zero wycieku.
Mi też strasznie cieklo z przekładni ale ja zdecydowałem się na zakup używanej wydałem 100zl przed zakupem pojechałem obejrzałem ja drążki wszystko było spoko nic z niej nie cieknie mam ja juz ponad pół roku i jest git no i za wymianę dałem 150 zł![]()
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Ja też kupiłem używkę ale była jeszcze gorsza od mojej. Dałem do zakładu w Mielcu, chya się nazywa Motorema, czy jakoś tak. Jestem super zadowolony. Cena 490 zł.