Przeglądałem dzisiaj oferty AR na otomoto i ku mojemu zdziwieniu jest już do sprzedania od zaraz AR Giulia MY 2020 i to z rabatem.
Przeglądałem dzisiaj oferty AR na otomoto i ku mojemu zdziwieniu jest już do sprzedania od zaraz AR Giulia MY 2020 i to z rabatem.
Właśnie często przejeżdżam przez Żory i chyba wreszcie się zorganizuje żeby pogadać z nimi. W carserwis kupiłem lata temu swoją 159, ale miałem z nimi sporo przejść. Teoretyczna zaletą to duży wybór aut, więc można na żywo porównać konfigurację, ale.... Sprzedawcy mają to w dupie i nawet siła ich nie da się zaciągnąć na plac. A przy okazji pytanie, czy to prawda, że od 2017 roku każda Giulia z benzin jak to ujął miły Pan ma mieszane ogumienie na felgach 18? Wydawało mi się ze standardem jest 225/45/18 na obu osiach.
- - - Updated - - -
Niestety typowy clickbait. Jak doczytasz ogłoszenie to zobaczysz
To 109 wlasnie wyliczyli przy bardzo dużej 1 wpłacie, później 3 lata po ok 4500 (wartosc auta 216) i wykup 1%..
- - - Updated - - -
A tak w ogóle pytanie do zorientowanych, bo u mnie raczej za gotówkę zawsze było..
Zakładając, że auto nie będzie wykupowane po 3 latach, to jaka jest różnica między leasingiem, a wynajmem (na firmę)?
Chyba wynajem mniej opłacalny?
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Przynajmniej w mojej umowie wynajmu z ALD rata za samochod jest nieoprocentowana. ALD pewnie zarabia na czesci serwisowo-ubezpieczeniowej. W leasing'u niestety trzeba doliczyc odsetki. W obu przypadkach wszystko da sie przeciez przeliczyc i stwierdzic co wyjdzie taniej.
Jest tez kwestia mentalna. Niektorzy nie moga przebolec, ze "placili kase i oddaja samochod za darmo". Ja takiego podejscia nie rozumiem. Wykup samochodu i pozniejsza sprzedaz po leasing'u to za duzo fromalnosci i zwiazanych z tym kosztow. Trzeba tez dostosowac sie do interpretacji podatkowych urzedu skarbowego i wiele innych pierdol. Oddajac samochod jedynym zmartwieniem jest aby znalezc sobie nastepny w tym samym czasie.
Mam tez watpliwosci czy oddajac wynajety samochod "za darmo", przy naszej ustawie dotyczacej leasing'u nie jest tak, ze nadwyzka przy sprzedazy poleasing'owej powinna zostac zwrocona do leasingobiorcy. W druga strone podobno tez tak dziala.
Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Volvo miało też taki kolor pamiętam w c70, s70.
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Panowie, w wynajmie w racie opłacie utratę wartości, koszty serwisowe i opłatę dla operatora. Dodatkowo rabat przy zakupie jest nieistotny bo najem samochodu jest zawsze od ceny katalogowej. Rabat ma znaczenie przy leasingu, dodatkowo jeśli jest Leasing 100% to faktycznie jedyne zmartwienie to sprzedaż i zakup kolejnego. Faktura od leasingodawcy to koszt a faktura sprzedaży to przychód, nie ma tu żadnej filozofii. Leasing wychodzi dużo taniej. Chyba ze jest z odsetkami, wtedy warto porównać . Ale FCA miało przynajmniej kiedyś oferty 100%. Moj przyjaciel kupowal teraz Land Rovera, cena katalogowa 270 tys, rata najmu, 2700 netto bez ubezpieczenia i opon zimowych, bez możliwości negocjacji. Rabat jaki dostał to 20% wiec cena 216, Leasing 100% i rata 1700 netto. Dodatkowo jak sprzeda do 5 lat, odzyska cała wpłatę początkową wiec realnym kosztem będzie ta rata 1700 netto. Wystarczy prosty excell i wszystko widać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk