Strona 58 z 294 PierwszyPierwszy ... 8484950515253545556575859606162636465666768108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 2934

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Przeglądałem dzisiaj oferty AR na otomoto i ku mojemu zdziwieniu jest już do sprzedania od zaraz AR Giulia MY 2020 i to z rabatem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Było Fiat Stilo, AR147, AR159 1.9JTDm, Ford Mondeo MK4, jest Hyundai i40 crdi

Domyślnie

Cytat Napisał Nemiroff Zobacz post
    Po drodze masz Żory i Euromot. Potestuj tam p.Sławka - da się z nim dogadać. Absolutnie nie polecam Ci Ganinex w Katowicach lub w Pszczynie. Chyba, że lubisz przeżycia a'la Polmozbyt (carseriws)
    Właśnie często przejeżdżam przez Żory i chyba wreszcie się zorganizuje żeby pogadać z nimi. W carserwis kupiłem lata temu swoją 159, ale miałem z nimi sporo przejść. Teoretyczna zaletą to duży wybór aut, więc można na żywo porównać konfigurację, ale.... Sprzedawcy mają to w dupie i nawet siła ich nie da się zaciągnąć na plac. A przy okazji pytanie, czy to prawda, że od 2017 roku każda Giulia z benzin jak to ujął miły Pan ma mieszane ogumienie na felgach 18? Wydawało mi się ze standardem jest 225/45/18 na obu osiach.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Przeglądałem dzisiaj oferty AR na otomoto i ku mojemu zdziwieniu jest już do sprzedania od zaraz AR Giulia MY 2020 i to z rabatem.

Niestety typowy clickbait. Jak doczytasz ogłoszenie to zobaczysz

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Mix Zobacz post
    Co do cen to rabat 15% wydaje się OK. Poliftowe pewnie będzie rabatowane na początku w wypadku topowych wyposażeń, inne na początku roku raczej nie. Co do leasingu jestem bieżąco ponieważ szukałem ofert - możesz zejść do 104% o ile pierwsza rata 30-45% + reszta 3 lata, miałem kilka
    To 109 wlasnie wyliczyli przy bardzo dużej 1 wpłacie, później 3 lata po ok 4500 (wartosc auta 216) i wykup 1%..

- - - Updated - - -

A tak w ogóle pytanie do zorientowanych, bo u mnie raczej za gotówkę zawsze było..
    Zakładając, że auto nie będzie wykupowane po 3 latach, to jaka jest różnica między leasingiem, a wynajmem (na firmę)?
    Chyba wynajem mniej opłacalny?

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    A tak w ogóle pytanie do zorientowanych, bo u mnie raczej za gotówkę zawsze było..
    Zakładając, że auto nie będzie wykupowane po 3 latach, to jaka jest różnica między leasingiem, a wynajmem (na firmę)?
    Wynajem był wcześniej zawsze korzystniejszy od leasingu z wysokim wykupem i to zarówno, jeśli chodzi o wysokość rabatu na auto, jak i wysokość raty, ale jak jest dzisiaj to nie wiem.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Przynajmniej w mojej umowie wynajmu z ALD rata za samochod jest nieoprocentowana. ALD pewnie zarabia na czesci serwisowo-ubezpieczeniowej. W leasing'u niestety trzeba doliczyc odsetki. W obu przypadkach wszystko da sie przeciez przeliczyc i stwierdzic co wyjdzie taniej.

Jest tez kwestia mentalna. Niektorzy nie moga przebolec, ze "placili kase i oddaja samochod za darmo". Ja takiego podejscia nie rozumiem. Wykup samochodu i pozniejsza sprzedaz po leasing'u to za duzo fromalnosci i zwiazanych z tym kosztow. Trzeba tez dostosowac sie do interpretacji podatkowych urzedu skarbowego i wiele innych pierdol. Oddajac samochod jedynym zmartwieniem jest aby znalezc sobie nastepny w tym samym czasie.

Mam tez watpliwosci czy oddajac wynajety samochod "za darmo", przy naszej ustawie dotyczacej leasing'u nie jest tak, ze nadwyzka przy sprzedazy poleasing'owej powinna zostac zwrocona do leasingobiorcy. W druga strone podobno tez tak dziala.
    Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał _arekm_ Zobacz post
    Jest tez kwestia mentalna. Niektorzy nie moga przebolec, ze "placili kase i oddaja samochod za darmo". Ja takiego podejscia nie rozumiem. Wykup samochodu i pozniejsza sprzedaz po leasing'u to za duzo fromalnosci i zwiazanych z tym kosztow.
    Bo te oferty są tak przygotowane, żebyś już w momencie zakupu był zdecydowany, czy oddajesz, czy zostawiasz. Zmiana decyzji po upływie okresu wynajmu/leasingu jest zawsze na Twoją niekorzyść
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Bo te oferty są tak przygotowane, żebyś już w momencie zakupu był zdecydowany, czy oddajesz, czy zostawiasz. Zmiana decyzji po upływie okresu wynajmu/leasingu jest zawsze na Twoją niekorzyść
    Nie rozumiem, ja mam w umowie napisane, ze moge oddac lub wykupic za podana kwote.
    Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie alfa

Domyślnie

Czy ten złoty kolor nie zajeżdża wam trochę Astrą w edycji Bertone?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	800px-Opel_Astra_G_Coupé_Heck.JPG
Wyświetleń:	39
Rozmiar:	112.8 KB
ID:	264588

Użytkownik Świeżak Avatar H78
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce

Domyślnie

Volvo miało też taki kolor pamiętam w c70, s70.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Panowie, w wynajmie w racie opłacie utratę wartości, koszty serwisowe i opłatę dla operatora. Dodatkowo rabat przy zakupie jest nieistotny bo najem samochodu jest zawsze od ceny katalogowej. Rabat ma znaczenie przy leasingu, dodatkowo jeśli jest Leasing 100% to faktycznie jedyne zmartwienie to sprzedaż i zakup kolejnego. Faktura od leasingodawcy to koszt a faktura sprzedaży to przychód, nie ma tu żadnej filozofii. Leasing wychodzi dużo taniej. Chyba ze jest z odsetkami, wtedy warto porównać . Ale FCA miało przynajmniej kiedyś oferty 100%. Moj przyjaciel kupowal teraz Land Rovera, cena katalogowa 270 tys, rata najmu, 2700 netto bez ubezpieczenia i opon zimowych, bez możliwości negocjacji. Rabat jaki dostał to 20% wiec cena 216, Leasing 100% i rata 1700 netto. Dodatkowo jak sprzeda do 5 lat, odzyska cała wpłatę początkową wiec realnym kosztem będzie ta rata 1700 netto. Wystarczy prosty excell i wszystko widać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk