Strona 92 z 175 PierwszyPierwszy ... 42828384858687888990919293949596979899100101102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1746

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Świeżak Avatar lmilka
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia B-Tech

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Ta felga to chinol, występuje w dwóch odcieniach. Jeden to srebrny wyglądający odrobinkę jak chrom czyli jak ten na niebieskiej Giulii wyżej (Kolpak popraw mnie jeśli się mylę).
    I drugi taki jak mój czarny, lekko błyszczący ale na prawdę lekko.

Po umyciu felga jest ciemna bardzo. Ale jak się przejedzie trochę to się lekko zakurzy i wtedy lepiej widać ramiona i moim zdaniem wygląda już fajnie.
    Szkoda, że nie ma jej w odcieniu grafitowym czyli ciemno-srebrnym.
    Zawsze można proszkowo pomalować. Ja tak zrobiłem z felgami w swojej Giulii.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20190906_135337.jpg
Wyświetleń:	34
Rozmiar:	39.1 KB
ID:	264647

Zastanawiam się nad zakupem oryginalnych felg na lato, czarnych, ale nie ukrywam, że jeśli kolega Kolpak miał by takie 18tki to mocno bym się zastanowił...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał lmilka Zobacz post

Zastanawiam się nad zakupem oryginalnych felg na lato, czarnych, ale nie ukrywam, że jeśli kolega Kolpak miał by takie 18tki to mocno bym się zastanowił...
    Mają się pojawić na wiosnę podobno.

Minusem tych felg jest to, że występują w jednej szerokości. Na zimę nie ma problemu bo książka dopuszcza identyczną szerokość opon na przód i tył.
    W Veloce tylna felga jest chyba szersza od przedniej to nie jest moim zdaniem tylko kwestia szerszej opony z tyłu.

BTW
    Gdzie we Wrocławiu dobrze pomalują proszkowo? Bo jakiś czas temu malowałem i średnio byłem zadowolony.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia B-Tech

Domyślnie

Mają się pojawić na wiosnę podobno.

Minusem tych felg jest to, że występują w jednej szerokości. Na zimę nie ma problemu bo książka dopuszcza identyczną szerokość opon na przód i tył.
    W Veloce tylna felga jest chyba szersza od przedniej to nie jest moim zdaniem tylko kwestia szerszej opony z tyłu.

BTW
    Gdzie we Wrocławiu dobrze pomalują proszkowo? Bo jakiś czas temu malowałem i średnio byłem zadowolony.
    Będę w takim razie monitorował. Może jednak pojawią się kilka kilka tygodni wcześniej...
    Moje były malowane u P.H.U MiKar - malowaniefelg com (zakład mają na granicy Stabłowic i Pracz Odrzańskich). Z terminami różnie, ja czekałem ponad miesiąc, no i z faktu, że nie miałem innych w zapasie, musiałem oddać auto na 5 dni do nich.

Użytkownik Świeżak Avatar treslunas
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Giulia Veloce 210

Domyślnie

Jeśli interesują Cię demo tych 18 oryginał grafit - 18 cali- mogę zapytać znajomy zastanawiał się czy nie sprzedać

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia B-Tech

Domyślnie

Cytat Napisał treslunas Zobacz post
    Jeśli interesują Cię demo tych 18 oryginał grafit - 18 cali- mogę zapytać znajomy zastanawiał się czy nie sprzedać
    Nie ukrywam, że brzmi ciekawie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Jak się już wszyscy chwalimy to ja też się pochwalę - zestaw od kolegi Kolpak (opony, felgi, czujniki).
    Wszystko śmiga bez problemów, wygląda zajebi$cie

Fachowe doradztwo a cena taka, że w ASO nie mogli uwierzyć LOL

Załącznik 264628
    Dzięki za tak pochlebne słowa!

- - - Updated - - -

Cytat Napisał median09 Zobacz post
    Czy kolega Kolpak prowadzi jakąś masową sprzedaż takich cudeniek? Sam bym się chętnie przesiadł z 18" na 19". Wyglądają świetnie.
    Masowa to może przesada, ale od urodzenia tym się zajmuję, więc zapraszam, może pomogę
    18" faktycznie się pokończyły, ale w 19" (i to w 2 szerokościach) są chyba dostępne.

- - - Updated - - -

Ta felga to chinol, występuje w dwóch odcieniach. Jeden to srebrny wyglądający odrobinkę jak chrom czyli jak ten na niebieskiej Giulii wyżej (Kolpak popraw mnie jeśli się mylę).
    I drugi taki jak mój czarny, lekko błyszczący ale na prawdę lekko.

Po umyciu felga jest ciemna bardzo. Ale jak się przejedzie trochę to się lekko zakurzy i wtedy lepiej widać ramiona i moim zdaniem wygląda już fajnie.
    Szkoda, że nie ma jej w odcieniu grafitowym czyli ciemno-srebrnym.
    Zgadza się - u [MENTION=10003]tomand[/MENTION] jest wersja w tzw. ciemnym chromie, a u Ciebie czarny pół mat.
    Natomiast wcześniej jeszcze wstawiałem na szarej Giulii czarny połysk, tyle że inne firmy i nieco inny wzór.

Grafit jak w org. można też zdobyć z firmy WSP (ja nawet dla siebie chyba będę zamawiał).

- - - Updated - - -

Cytat Napisał lmilka Zobacz post

Czarne mają się pojawić ok marca..

- - - Updated - - -

Czasem mam też dostęp do oryginałów (nowe/prawie nowe), na początku roku było dużo, później wymiotło..

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał tomand Zobacz post
    Kupiłem od kolegi Kolpak te felgi wraz z czujnikami, jakość wg mnie OK, czujniki zadziałały od razu, poniżej zdjęcie jak wyglądają na aucie.

Załącznik 264607
    To już wiem czyja to giulia śmiga po Jarocinie. Szyja mnie przez nią boli.

Użytkownik Świeżak Avatar gruby19
    Mieszka w
    Auto
    Giulia Veloce TI

Domyślnie

U mnie gloss black wyglada tak.

Nazwa:	BB96A964-1D44-4ACD-B460-F20ED4C20537.jpg
Wyświetleń:	43
Rozmiar:	99.4 KB
ID:	264656

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    giulia veloce

Domyślnie

Polecacie jakiś warsztat do regeneracji felg na slasku?
    Standardowy kolor na 19", który jak się okazuje jest tylko w alfie i trudno go dostać. Jedna próba mieszania się nie powiodła.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał bob@ Zobacz post
    Polecacie jakiś warsztat do regeneracji felg na slasku?
    Standardowy kolor na 19", który jak się okazuje jest tylko w alfie i trudno go dostać. Jedna próba mieszania się nie powiodła.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
    U mnie np. też możesz zregenerować, ale z identycznym to raczej ciężko będzie..
    Często maluję na grafity, ale to inny grafit niż org. (mogę jakieś foto wstawić).
    Można też podać nr RAL, tylko trzeba by go pierw znać.
    Ostatnio edytowane przez Kolpak ; 21-12-2019 o 23:05