dayton PC3000 tez będzie działać ?
dayton PC3000 tez będzie działać ?
Nie wiem nie miałem możliwości ani zlecenia takiego/co do pc3000/
Z ics będzie działać wszystko co ma wyjście rgb plus csynch-tylko pamiętaj o jednym czy bedziesz miał spolszczenie do tego za normalną kasę i czy będzie mozliwość sterowania czytnikiem.Oto niektóre czytniki,które zamontowałem i są sprawdzone przeze mnie:
vdo dayto 5000/5100 są mapy
clarion nax 9500 brak map
Magnetti-marelli RP NAV200 nie znalazłem map,chociąż do dzisiaj fura śmiga z tym systemem
czytnik mk2 mk3 z bmw tu pojawia sie problem ze sterowniem owych czytników,mapki smigają
czytnik NAV108E tu mamy mapki w 3D jednak cena
czytniki od laguny/na bazie vdo/
czytnik vdo pc5200 mapki w 3D
Co do innych czytników /może nie wszystkie wymieniłem/istnieje jedna generalna zasada przy doborze:
1.wyjście rgb
2.mozliwośc sterowania czytnika/pilot,etc/
3.dostepność map+uaktualnienia
4.spolszczenie menu +lektor za rozsądne pieniądze
Aktualnie męczę się z pc 5200 w lybrze/to jest to samo co alfa166/
Jeśli posiadacie dsp to pozastosowaniu przełacznika sygnału audio mamy dodatkowe żródło sygnału stereo a co za tym idzie mozliwość podpięcia dowolnego żródła dżwięku w wersji stereo lub pozastosowaniu adaptera robi nam się kino domowe 5,1.Ale to stanowi dla mnie alternatywę loudlinka.
Zastanawia mnie fakt dlaczego nikt poza sQun49 nie zadzwonił do mnie-to bym mu wytłumaczył?
Wydaje mi się ,że tylko on miał wytrwałości w dążeniu do celu,reszta tak jak na lancia czekają na gotowca
---------- Post dodany o godzinie 09:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:49 ----------
Aha zapomniałbym dodać czytnik dvd z volvo też śmiga jednak emulator orginalnego czytnika nie chce wspólpracować z tym czytnikiem,gdyż cały czas wyzwla się watchdog-czemu? nie wiem więc zarzuciłem temat tego czytnika
Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 20-09-2009 o 10:05
Czesc Jan super robota zrobiliscie a jesli chodzi o to ze nikt nie zadzwonil do ciebie to powiem ci tak ,sam wiesz ze za to zabierali sie inni ludzie i gow..... z tego wyszlo ja nie dzwonilem bo niemam zielonego pojęcia jak sie to robi i oco tam chodzi z tą instalacja zeby navi dzialala a to ze WAM sie to udało to wielkie podziekowania Pozdrawiam
Alfa i jej ochroniarz
Ja nic nie zrobiłem to zasługa WASZEGO sQun49 za drążenie tematu do końca.Nawet wam rozpiski nie dałem,moja rola polegała na tym,że przez telefon tłumaczyłem koledze know how.W manualu nie ma nic co jest moje,wszystko to jest w/w kolegi.Niedognością waszą jest to ,że musicie posiadać stary czytnik podpięty pod Tx i Rx.Jak dobrze przeczytasz moje posty wyżej to po połączeniu wszystkich do kupy masz gotowy manual how-know
Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 20-09-2009 o 13:45
Już nie przesadzaj ze skromnością bo prawie cała moja wiedza zawarta w manualu pochodzi właśnie od Ciebiegdyby nie Ty to dalej stał bym w miejscu i liczył na dobra wolę tego ( tu wkroczyła cenzura )
Skoro tak często przejeżdżasz przez nasze miasto to zapraszam na spocik w Kielcach - mamy go co drugą niedzielę w ustalonym miejscu
P.S. Już poprawiłem nazwę transformator na stabilizator napięcia 7805 w swoim manualu![]()
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 20-09-2009 o 20:52 Powód: ;)
Podziękowania dla 2 Panów za wkład. Niestety 166 nie mam ale dziękuje za utarcie nosa osobnikowi Henekl. Od początku śledziłem temat bo lubię elektrykę i elektronikę a tym bardziej wyzwania. Super że dało radę. Więcej wyzwań i więcej rozwiązań życzę.
Henekl- trollu, pozdrowienia masz bo Ci potrzebne.
Tak sobie pomyślałem, z telefonu w ICS i tak nie korzystam, jak by podłączyć sygnał pod zestaw głośno mówiący, on wycisza wszystko, a wyświetlacz pozostaje bez zmian.
Co Panowie powiecie na ten temat?
Piny rozkminię, ostatnio doszedłem, które piny są odpowiedzialne za sterowanie z kierownicy, tam są 4 przewody, w tym jedna masa wchodzi do małej kostki iso, a pozostałe 3 do zielonej kostki od navi (pewnie dlatego, że z kierownicy też można ją obsługiwać.
Pozdrawiam.
powiem krótko - jak jeździłem moją 166 to brakowało mi tego...
kawał zaje**** roboty i ukłony dla tego co to zrobił!!!
Polski lektor i menu do VDO
http://www.allegro.pl/item750912557_...00_nowosc.html
Dla niestrudzonego sQun49:
RC 5 ->wejście irda
Mantell/gnd->masa irda
5v->ze scala 7805/pin 3/