Specjalnie sprawdzałem najzwyklejszą ropę z BP. Bo jak nie lałem V-Powera (nie było stacji na trasie) to zwykłą z BP. Jakoś te Vervy czy Ultimete do mnie nie dochodzą.
Specjalnie sprawdzałem najzwyklejszą ropę z BP. Bo jak nie lałem V-Powera (nie było stacji na trasie) to zwykłą z BP. Jakoś te Vervy czy Ultimete do mnie nie dochodzą.
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
Naprawde świetne paliwko! Silnik momentalnie ożywił się i wchodził na obroty jak nigdy. Wiem że potrafi zadziałać siła sugestii, ale na pewno nie u mnie w tym przypadku![]()
Nie do końca jest to prawdą. Fakt, że wszystkie stacje korzystają z paliw Orlenu albo Lotosu, ale jest mały wyjątek. V-Power i GTL Shella są sprowadzane z Niemiec. To są jedyne paliwa na rynku polskim nie pochodzące od polskich dystrybutorów. Ultimate'y, Vervy, Supremy to wszystko jest to samo.
Racja, małe niedomówienie z mojej strony.
Zatankowałem V-powera i po pierwsze nie czuć praktycznie żadnej różnicy, poza tym, że przy ostrym przyśpieszaniu auto nie dymiło aż tak mocno... a na koniec dodam,że normalnie pali mi ok. 6l przy mojej jeździe, a V- dziadostwa zeżarła prawie 9 l..!!
Jak deptałeś to i nawet złota by Ci więcej zeżarło.
Co do paliw Shella - opiszę na przykładzie "mojej" stacji (Szczecin) gdzie pracuje kolega - zwykły ON jak i PB95 są przywożone z rafinerii Schwedt, a V-Power z Hamburga. Aha, V-Power Racing nie mają na swojej stacji, więc na pewno nie mówił o Racingu![]()
U mnie po zalaniu już któregoś z rzędu baku V-powera z Shella zauważyłem, że spaliła go mniej niż zwykłej On też z tej samej stacji Shella. Dadam, że praktycznie cały czasz pokonuje ten sam odcinek drogi tj. 12km w jedną i druga strone. Dojazd do pracy i powrót. Bez zbędnego butowania. Raczej jazda spokojna.
Jeszcze więcej paliwa mi spaliła jak tankowałem na Statoilu najzwyklejszego ON.
Wczoraj zalałem cały bak tego GTL.
Póki co to za wcześnie żeby coś o tym paliwie powiedzieć, jednak mam subiektywne uczucie, że samochód zbiera się z dołu trochę lepiej. Zobaczymy jak będzie ze spalaniem.
a ja powiem tak , że GTL mniej mi pali niz zwykłej ropy z shella