Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Temat: [Giulia/Stelvio] Rozszerzona gwarancja

Użytkownik Świeżak Avatar POl
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Auto
    Stelvio 2.0 280HP

Domyślnie [Giulia/Stelvio] Rozszerzona gwarancja

Witam,
    w sprawie rozszerzonej gwarancji postanowiłem założyć nowy wątek, mam nadzieję iż będzie pomocny dla wielu chcących się zabezpieczyć w przyszłości i tak:
    coś mi nie pasuje z podawanymi wcześniej w innych wątkach informacji o kosztach opiewających w kwotach około 4kPLN chyba, że nsię mylę.

Dzisiaj próbowałem uzyskać info o rozszerzeniu na mojego Stelviaka (od zakupu/rejestracji nie minęło jeszcze 6 miesięcy) i sprawa wygląda tak:
    Pełna gwarancja (bez Alfa Assistance - tego nie ma w pakiecie):
    - dodatkowy 1 rok i przebieg do 150kkm - 7.490 PLN brutto
    - dodatkowe 2 lata i przebieg do 200kkm - 11.590 PLN brutto
    - dodatkowe 3 lata i przebieg do 250kkm - 16.490 PLN brutto

Jeżeli są inne możliwości to może warto się podzielić zwłaszcza, że proponowane kwoty są spore.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01

Domyślnie

Nie no ceny darmo...

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Wcześniej były inne opcje ale jak chciałem dokupić taką na 60 tys/1rok to okazało się, że spóźniłem się, od Nowego Roku zmieniono opcje.

Użytkownik Świeżak Avatar McStadt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio B-Tech 280KM Pb MY2019

Domyślnie

Tak, zmieniono ofertę. Ja wykupiłem pakiet przedłużający gwarancję o 2 lata i maksymalnie do 120 kkm i kosztował on we wrześniu 9790 PLN brutto. Było i jest drogo. Podobnie skrojona oferta dla volvo XC60 była wyceniona wówczas na 4450 PLN brutto.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    F F12, AR Giulia Q, AR Stelvio

Arrow

Cytat Napisał McStadt Zobacz post
    Tak, zmieniono ofertę. Ja wykupiłem pakiet przedłużający gwarancję o 2 lata i maksymalnie do 120 kkm i kosztował on we wrześniu 9790 PLN brutto. Było i jest drogo. Podobnie skrojona oferta dla volvo XC60 była wyceniona wówczas na 4450 PLN brutto.
    To rzeczywiscie duzo. Ja za Julke Q tyle zaplacilem ale na trzy lata przy min przebiegu

Użytkownik Świeżak Avatar POl
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Auto
    Stelvio 2.0 280HP

Domyślnie

Cytat Napisał McStadt Zobacz post
    W sierpniu, kiedy kupowałem Stelviaka, koszt rozszerzonej gwarancji był podobny, o ile pamietam na 3 lata i 150kkm było w okolicy 14kPLN, obecnie zmienili cenę i zakres km.
    W Volvo XC60 płaciłem tyle samo, 4 lata minęły, 130kkm przejechane i nie skorzystałem ani razu, czy tego samego możemy spodziewać się w Stelvio?

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Ja zapłaciłem ok. 8 kzł za rozszerzenie gwarancji o dodatkowe 3 lata (do 5 lat) z limitem 75 kkm.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał POl Zobacz post
    Witam,
    w sprawie rozszerzonej gwarancji postanowiłem założyć nowy wątek, mam nadzieję iż będzie pomocny dla wielu chcących się zabezpieczyć w przyszłości i tak:
    coś mi nie pasuje z podawanymi wcześniej w innych wątkach informacji o kosztach opiewających w kwotach około 4kPLN chyba, że nsię mylę.

Dzisiaj próbowałem uzyskać info o rozszerzeniu na mojego Stelviaka (od zakupu/rejestracji nie minęło jeszcze 6 miesięcy) i sprawa wygląda tak:
    Pełna gwarancja (bez Alfa Assistance - tego nie ma w pakiecie):
    - dodatkowy 1 rok i przebieg do 150kkm - 7.490 PLN brutto
    - dodatkowe 2 lata i przebieg do 200kkm - 11.590 PLN brutto
    - dodatkowe 3 lata i przebieg do 250kkm - 16.490 PLN brutto

Jeżeli są inne możliwości to może warto się podzielić zwłaszcza, że proponowane kwoty są spore.
    Druga opcja to niepełna gwarancja na silnik i skrzynie biegów sporo tańsza ale nie obejmuje calosci

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

jak już pisałem w którymś z postów, przejrzałem możliwości wydłużenia gwarancji na konfiguratorach AF w rożnych krajach i przyznam, że najprostsza i najkorzystniejsza oferta jest w Austrii, tam wydłużenie gwarancji o dodatkowe 3 lata tj. w sumie do 5 lat kosztuje 790 Eu i innej opcji tam nie ma. No i rozsądny limit kilometrów.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	opcja gwarancji.jpg
Wyświetleń:	49
Rozmiar:	8.4 KB
ID:	266113

Ceny i propozycje dla naszego rynku (szczególnie jak dla klienta indywidualnego) są drastycznie drogie, ale uzyskałem informacje że centrala pracuje nad ciekawszą ofertą wydłużającą gwarancję - oby z tą ofertą zdążyli zanim klienci znów wybiorą konkurencję.

Orientowałem się też w zakresie wydłużenia gwarancji u konkurencji, kiedy rozważałem zakup X3/ XC60 lub GLC i w zasadzie wszędzie, mimo wysokich kosztów przedłużenia gwarancji wynikających z cenników, oferowano wydłużenie gwarancji "za darmo" w cenie zakupu jako taki dodatkowy bonus mający przekonać klienta do podjęcia decyzji. I w sumie jest to przekonywujący argument, bo klient ma spokój na te 5 lat z ewentualną awaryjnością, a oni mają zysk z przeglądów jakie klient będzie przez 5 lat w ich serwisie robił.

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    .

Orientowałem się też w zakresie wydłużenia gwarancji u konkurencji, kiedy rozważałem zakup X3/ XC60 lub GLC i w zasadzie wszędzie, mimo wysokich kosztów przedłużenia gwarancji wynikających z cenników, oferowano wydłużenie gwarancji "za darmo" w cenie zakupu jako taki dodatkowy bonus mający przekonać klienta do podjęcia decyzji. I w sumie jest to przekonywujący argument, bo klient ma spokój na te 5 lat z ewentualną awaryjnością, a oni mają zysk z przeglądów jakie klient będzie przez 5 lat w ich serwisie robił.
    To dotyczy marek które albo są pewne swojej jakości, albo chcą przekonać do siebie nowych klientów. Jak widać, nawet w tym aspekcie, AR idzie własną drogą. Moim zdaniem te ceny są wybitnie dla klientów AR kupujących sercem a nie rozumem.