Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Bella 155 Error skrzyni biegów.. szukam pomocy...

sargal
    Gość

Domyślnie Bella 155 Error skrzyni biegów.. szukam pomocy...

Koledzy Bella 155 1,7 TS `95r.
    Powiedzcie mi co to może być: siadam do auta i nagle skrzynia biegów luźna jak nigdy... każdy bieg to jedynka nie idzie znaleźć wstecznego i wyższych biegów, gałka w prawo i w lewo kołysze się jak kołyska... auto pali wszystko cacy. Wczoraj ładnie parkowałem nic nie wskazywało na taką usterkę a tu "bach", proszę o pomoc jakąkolwiek, informacje co może być gratis.
    Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 29-08-2009 o 13:24

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Domino
    Mieszka w
    Dzietrzkowice |EWE XXXX|
    Auto
    AR 155 & AR Crosswagon

Domyślnie

Najbardziej prawdopodobne jest to, że urwał się któryś z trzech drążków mechanizmu zmiany biegów. Dostęp jest fatalny, ale wszystko da się zrobić. Trzeba będzie zdjąć lewe przednie koło, dobrze byłoby skorzystać też z kanału. Największy problem będzie chyba z drążkiem samym w sobie. Nie jest to towar, który kupi się w najbliższym sklepie z częściami, najszybciej będzie skołować używkę. Powodzenia w usuwaniu usterki.

sargal
    Gość

Domyślnie

Dzięki kolego, po uspokojeniu nerwów wsiadłem do Belli zauważyłem że na jedynce idzie uszyć i spokojnie jechać po czym wyciekł olej (tak mi sie wydaje) we wtorek auto idzie do mechanika zastanawiam się czy taniej nie wyjdzie kupno kolejnej 155-tki i wyciągnięcie z niej skrzyni, na allegro.pl znalazłem taką jak moja z urwanym korbowodem (nie pamiętam) autko sprawne ale silnik 18.8 TS ja mam 1.7 TS nie wiem czy podpasuje mi skrzynia silnik mnie nie interesuje...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Domino
    Mieszka w
    Dzietrzkowice |EWE XXXX|
    Auto
    AR 155 & AR Crosswagon

Domyślnie

Skrzynia na pewno będzie pasować.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

bedzie miała tylko inneprzełozenia. czyli auto sie będzie delikatnie wolniej rozpędzało

sargal
    Gość

Domyślnie

Mówicie że pasuje z 1.8TS czyli moge kupić tą z tej aukcji i nie będę miał problemów nie ukrywam że nie stać mnie na 2 skrzynie... i boję się ryzyka więc mam nadzieje że osoby które się wypowiadają są pewne i nie zgadują bo to według Was kupuje to Wam ufam bo sam się nie znam... ^^

Aukcja numer 1

Aukcja numer 2

sargal
    Gość

Domyślnie

Problem rozwiązany auto było u mechanika, poszła jakaś tulejka czy coś w tym stylu co naprowadzało biegi w skrzyni, mechanik pospawał i skroił mnie symboliczną stówkę