Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Temat: Alfa do 10 tysięcy

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    .

Domyślnie

Ty alfist we wszystkich tematach wypisujesz te same farmazony o cyfrowych asystentach i innych bzdetach, dorabiając zbędna filozofię do prostego tematu.
    I nie wiem co to ma wspólnego z szukaniem auta do 10 tysięcy.
    Polecanie komuś, kto ma niewielki budżet, zarówno na zakup jak i później utrzymanie, starych modeli AR, jest niepoważne, żeby nie powiedzieć śmieszne.
    Żebyście chociaż mówili o 147, której jeździ stosunkowo dużo i w razie czego jest skąd brać części po taniości, to zamiast tego, wyciągacie jakieś stare trupy.
    Sentyment sentymentem, ale bez przesady.
    Ostatnio edytowane przez Takumi ; 06-03-2020 o 22:57

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    MiTo

Domyślnie

Takumi, w sedno.

Użytkownik Świeżak Avatar destikero
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    159 SW TI 2.4 JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Trup to trup.
    Jak ktoś ma 10 tysięcy do wydania, to proponowanie mu 25-letniej Alfy to jakaś kpina.
    Alfa 145/146 to wg mnie stylizacyjne nieporozumienie. Technicznie w dzisiejszych czasach to też kompletny anachronizm.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka
    156 2.0 TS / 147 1.9 JTD / 156 FL 1.9 JTD
    159 SW TI Q-Tronic 2.4 JTDm

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alfist
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia Q , GT3.2 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Takumi Zobacz post
    Ty alfist we wszystkich tematach wypisujesz te same farmazony o cyfrowych asystentach i innych bzdetach, dorabiając zbędna filozofię do prostego tematu.
    I nie wiem co to ma wspólnego z szukaniem auta do 10 tysięcy.
    Polecanie komuś, kto ma niewielki budżet, zarówno na zakup jak i później utrzymanie, starych modeli AR, jest niepoważne, żeby nie powiedzieć śmieszne.
    Żebyście chociaż mówili o 147, której jeździ stosunkowo dużo i w razie czego jest skąd brać części po taniości, to zamiast tego, wyciągacie jakieś stare trupy.
    Sentyment sentymentem, ale bez przesady.
    Ano ma to wiele wspólnego z szukaniem fajnego auta do 10 tyś., bo w tych starszych autach brak drogich pierdół, które zawyżają cenę a nie są konieczne. To że takie starsze Alfy nadają się na takie auto (trzeba tylko wyszukać odpowiedni egzemplarz) wiem z autopsji, bo akurat sam taką (takie) mam. Nie miałeś do czynienia z takimi autami, nie wiesz o co chodzi to się lepiej nie wypowiadaj w temacie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał destikero Zobacz post
    Trup to trup.
    Jak ktoś ma 10 tysięcy do wydania, to proponowanie mu 25-letniej Alfy to jakaś kpina.
    Alfa 145/146 to wg mnie stylizacyjne nieporozumienie. Technicznie w dzisiejszych czasach to też kompletny anachronizm.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka
    Widzisz, te sprawy stylistyki to kwestia indywidualna, jednemu się podobają drugiemu nie- to indywidualna sprawa każdego, nie wolno tak pisać że ten to stylistycznie udany a tamten nie. Auto 20-letnie, jeśli nie jest za bardzo zniszczone przez korozje, wcale nie musi być drogie w utrzymaniu, szczególnie wtedy, gdy z wysprzedawanych na części tego typu aut można kupić np. sprawny silnik za 800 zł i wszystkie inne używane części za grosze (tu akurat mam na myśli 147, 156 i GT).

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał destikero Zobacz post
    Trup to trup.
    a
    To Twoja subiektywna ocena. I dobrze, że napisałeś "według mnie". Natomiast ostatnie zdanie to już kompletne nieporozumienie. Anachronizm, bo?.... Dokończ proszę. Tylko nie wymieniaj tutaj asystentów pasa, róznych bzdetów i ornamentów, za które dziś płaci się krocie a które są dla dobrego kierowcy, lubiącego po prostu jeździć samochodem, niepotrzebnymi utrudnieniami.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

Dokładnie, 145/146 nawet dzisiaj wygląda ciekawie. Już nie wspominając jak dobrze wyglądała na tle innych produkcji z tamtych lat. Niedawno miałem takie autko przez 2 lata, była niezawodna i nie droga w utrzymaniu, musiałem tylko wymienić wysprzęglik. Autko było niezawodne, nie bardzo miało się w nim co popsuć. A jeździło się nią bardzo przyjemnie

Użytkownik Świeżak Avatar AlfTo
    Mieszka w
    TKI
    Auto
    147 1,6 105KM LPG ex, 156 SW 1,6 120KM LPG

Domyślnie

Mam Alfę 156 kupioną grubo poniżej 10tys. Od roku jeździ (i to na podtlenku) i nigdy się nie zepsuła. Poprzednia 147 podobnie tyle, że przejechała mocno powyżej 100 tys w ponad 5 lat. Co robię nie tak?

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    Dokładnie, 145/146 nawet dzisiaj wygląda ciekawie. Już nie wspominając jak dobrze wyglądała na tle innych produkcji z tamtych lat. Niedawno miałem takie autko przez 2 lata, była niezawodna i nie droga w utrzymaniu, musiałem tylko wymienić wysprzęglik. Autko było niezawodne, nie bardzo miało się w nim co popsuć. A jeździło się nią bardzo przyjemnie
    a ja miałem 145, przez kilka lat, to był silnik 1.6 boxer. Auto jeżdziło znakomicie a miejsca z przodu dla pasażera było tyle, że ludzie się dziwili. Auto chodziło jak zegarek, trzeba było tylko dbać o wysoki poziom oleju i nie piłować boxera na zimno. Jedyne co było wkurzające to plastiki trzeszczało w budzie straszliwie)) Kiepsko to było spasowane. Pod koniec eksploatacji rozleciał mi się ogranicznik drzwi od kierowcy. Strzelał jak Zdzichu na polowaniu))
    Kupiłem to auto, jak miało 11 lat, chyba za 7 czy 8 tysięcy, sprzedałem po 4 latach za niecałe 4 tysiące. Wersja z klimą, alusami, auto miało też znakomite, po prostu znakomite fotele.
    Może bluźnię, ale siedziałem niedawno w Giulii. Fotele z tamtej 145 były, według mnie, lepsze.
    Ostatnio edytowane przez Teddy Bear ; 08-03-2020 o 12:45

Użytkownik Świeżak Avatar SLAWAK
    Mieszka w
    INOWROCŁAW
    Auto
    AR146 AR156 AR156/2.4 16V/GIULIETTA

Domyślnie

Mam alfe 156 z silnikiem 2.4 16V 175KM fotele bananowa skóra. cena nie dobije nawet 10. zainteresowani tel 510238033

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

kupującym wiekowe samochody polecam pooglądać crashtesty (+ mieć świadomość że w teście widzą jak się składa samochód nowy a nie nastoletni z osłabioną już konstrukcją)
    https://www.youtube.com/watch?v=SYHJIum3obk

jakbym miał kupić auto za dychę to szukałbym jak najnowszego auta raczej małego i taniego w utrzymaniu (Twingo?) a nie wiekowej AR której utrzymanie
    będzie kosztowało o wiele więcej (przy założeniu że nie będzie wiązana trytytkami a części zamienne nie będą pozyskiwane ze śmietnika)
    ...