Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 120

Temat: Kluby Alfy Romeo

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33 Zobacz post
    Tuti, nie zapomnij dodać, że relacje o na które się powołujesz, są ze Zlotów, które organizowali tacy ludzie jak Kate, Fred, Paweł 156 czy też AR_33 (którego ty nazywasz Prezesem) którzy teraz działają w OSMMAR
    Relacja w TVP3 była po zlocie w Bielsku i Tychach, z tego co mi wiadomo w organizacji z OSMMAR pomagał jedynie Paweł156, a relacje w TVP załatwił Rafał (niedoszły prezes stowarzyszenia Alfaholicy).

Możliwe, że źle Cie zrozumiałem. Nie mam ochoty, zreszta pewnie nikt nie ma, żebym miał tu wklejać jakieś zrzuty.

OSMMAR stworzy kolejny klub Alfa Romeo i jeszcze bardziej podzieli środowisko miłośników Alfa Romeo - pogratulować Szkoda tylko, że robi to w tak niesmacznej atmosferze.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Możliwe, że źle Cie zrozumiałem. Nie mam ochoty, zreszta pewnie nikt nie ma, żebym miał tu wklejać jakieś zrzuty.
    Przynajmniej się nie ośmieszaj, takimi tekstami
    Wszyscy już poznali twoje metody działania, rzucasz oszczerstwa bez żadnych dowodów, a jak cię ktoś na tym złapie, to udajesz głupiego (moim zadaniem nie musisz)

OSMMAR stworzy kolejny klub Alfa Romeo i jeszcze bardziej podzieli środowisko miłośników Alfa Romeo - pogratulować Szkoda tylko, że robi to w tak niesmacznej atmosferze.
    OSMMAR nie ma zamaru niczego i nikogo dzielić.
    Naszym nadrzędnym celem jest zintegrowanie środowiska Alfistów w Posce. I juz w tej chwili prowadzimy rozmowy z Klubami na ten temat.
    Od 21.09.2009 IK@R jest oficjalnym partnerem OSMMAR.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Wszyscy już poznali twoje metody działania, rzucasz oszczerstwa bez żadnych dowodów, a jak cię ktoś na tym złapie, to udajesz głupiego (moim zadaniem nie musisz)
    Oszczerstwa to Ty rzucasz w tej chwili.

Od 21.09.2009 IK@R jest oficjalnym partnerem OSMMAR.
    Mam nadzieje, że usłyszymy o tym w mediach, np. na Wikipedii

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Tuti a kiedy Ty zrozumiesz że OSMMAR to nie jest zło i nie dzieli a raczej chce połączyć środowisko tworząc organizację którą będzie miała ręce i nogi. Mówisz że karty to tylko gadżety, ale takie karty mogłyby być jednocześnie identyfikatorami na zlotach, kartami rabatowymi itp.
    Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie Alfa jest częścią życia a nie pudłem które akurat kupiłem żeby mieć czym pojeździć i chciałbym żeby właśnie klub umożliwiał spotkanie takich ludzi ale w sposób realny. Myślę że gdyby to wszystko miało jakiś porządek, czyli władze klubu, jakieś logo/barwy, karty członkowskie, oddziały terenowe to ludzie by się do tego bardziej garneli i wykazywali większą chęć do spotkań i zrzeszania niż zapisanie się na kolejne forum. Nie mówie że forum jest złe ale szkoda by było ograniczać klub tylko i wyłącznie do forum.

Prezes łatwiej się pisze bo nie musisz wciskać Shift ale jakiś czas temu wojowałeś o wciskanie Alt przy ogonkach, zdecyduj się chłopie. Kiedy nie było OSMMAR mogłeś pisać AR_33 i palce Cię raczej od tego nie bolały.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Czy w końcu, są ze sobą niektóre jakoś powiązane. Każdy ma swoje forum. Ja i tak jestem zarejstrowany tutaj i alfaclubie, więcej bym już nie dał rady ogarnąć.
    W ogole jestem za tym, żeby tworzyć jedno lub dwa duże ogólnopolskie zamiast kilkanaście malutkich.
    Też mnie to irytuje ale nawet mogą za tym być i wszyscy posiadacze AR a i tak przecież nie zabronisz tworzenia nowych forów/klubów. Im więcej ludzi w klubie tym większa potencjalnie szansa na to że komuś w bańce odbije i w wyniku kłótni powstanie klub kolejny. To nie jest kwestia techniczna, formalna, to się dzieje na płaszczyźnie społecznej, stosunków międzyludzkich i bardziej zależy od tego jacy ludzie w tym uczestniczą niż od tego jaka jest marka.
    Słowem, jeśli ekipa Tworząca klub jest zgrana, bez wygórowanych ambicji poszczególnych jednostek, ale jednocześnie konsekwentnie trzyma się pewnych zasad które od początku połączyły ludzi i zmotywowały do zjednania sił, wtedy taki klub jest stabilny i może istnieć długo i dawać radość tym co się do niego przyznają.

Natomiast nie wiem co miał na myśli cin_ek pisząc o IK@Rze jako o klubie "z prawdziwego zdarzenia", bo o ile mi wiadomo to IKAR nie jest nigdzie oficjalnie zarejestrowany jako klub, czy też stowarzyszenie, nie ma żadnych oficjalnych składek, żadnych kart klubowych, itp. Co wcale nie znaczy, że nie zgadzam się z tym określeniem..

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Tuti kolejny przyklad jak w Twoim stylu wyglada konczenie konfliktu za kazdym razem i na kazdym kroku probojesz zdyskredytowac dzialalnosc stowarzyszenia i co niektore osoby dzialajace w stowarzyszeniu. Twoje zachowanie zaczyna byc zenujace (poraz kolejny )

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Szukałem po necie definicji słowa "klub", ale znalazłem tylko:
    Klub hobbystyczny – jedna z form zrzeszania się ludzi o tym samym hobby- co jest najbardziej zbliżone.

Rodział drugi w statusie OSMMAR:
    Wybrane punkty:
    -"Celem Stowarzyszenia jest. Zrzeszanie użytkowników i sympatyków marki Alfa Romeo"
    -"Rozwijanie wzajemnych kontaktów użytkowników Alfa Romeo"
    "Udzielanie porad związanych z eksploatacją , budową i serwisem oraz warunkami zakupu samochodów Alfa Romeo"
    -"Prowadzenie strony WWW oraz listy dyskusyjnej w sieci Internet."
    -"Organizację imprez sportowych , turystycznych oraz kulturalnych związanych z motoryzacją."

Nie chce tworzyć nowej wojny na forum.
    Spójrzmy na to obiektywnie, wydaje mi się, że Alfaholicy i Alfaclub też tak działają już od dawna.
    Dzięki niby teoretycznie "tylko forum": poznałem moja Alfę, uzyskałem pomocne mi porady, poznałem nowych ludzi dzięki spotom. Pomogłem komuś w realnym świecie -chodźby głupie podpięcie pod kompa.

Postuluje, zawiesić wszelkie waśnie i łączyć się a nie dzielic.

Poszperałem, też jak to wygląda gdzie indziej: http://www.bmw-klub.pl/

"BMW Klub Polska jest wyłącznym, ogólnopolskim autoryzowanym klubem miłośników BMW, zrzeszającym właścicieli i entuzjastów samochodów i motocykli tej marki.

Celem jego działalności jest między innymi wzajemna pomoc i wymiana informacji pomiędzy członkami klubu, organizacja rozmaitych zlotów, wyjazdów i imprez (w tym sportowych), pomoc w serwisie i codziennym użytkowaniu pojazdów.

W 2000 roku BMW Klub Polska uzyskał autoryzację BMW Club Europa e.V. działającego pod patronatem i w ścisłej współpracy z BMW AG w Monachium, dzięki czemu stał się jedynym oficjalnym klubem BMW na Polskę i dołączył do szerokiej grupy europejskich stowarzyszeń właścicieli i sympatyków BMW. Każdy członek BMW Klubu Polska staje się automatycznie członkiem BMW Club Europa, co potwierdzone jest imienną kartą wydawaną w Monachium. W roku 2007 naszą autoryzację jako organizacji dachowej na Polskę uzyskał BMW Klub Tarnów, dołączając tym samym do grona klubów stowarzyszonych w BMW Club Europa.
    Od 2003 roku Klub ściśle współpracuje z firmą BMW Polska Sp. z o.o.

Każdy klubowicz, w ramach jednorazowej opłaty startowej otrzymuje kartę członkowską, uprawniającą do zniżek u współpracujących z Klubem firm, koszulkę klubową oraz naklejki z logo Klubu, natomiast w ramach corocznej dotacji (min. 50 PLN) lub składki (250 PLN) prawo do udziału we wszystkich imprezach organizowanych przez Klub. Ponadto każdy z członków Klubu ma dostęp do wszystkich zajęć i spotkań organizowanych przez BMW Club Europa po preferencyjnych cenach"
    Ostatnio edytowane przez kobe83 ; 24-09-2009 o 08:33
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    Tuti a kiedy Ty zrozumiesz że OSMMAR to nie jest zło i nie dzieli a raczej chce połączyć środowisko tworząc organizację którą będzie miała ręce i nogi. Mówisz że karty to tylko gadżety, ale takie karty mogłyby być jednocześnie identyfikatorami na zlotach, kartami rabatowymi itp. Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie Alfa jest częścią życia a nie pudłem które akurat kupiłem że mieć czym pojeździć i chciałbym żeby właśnie klub umożliwiał spotkanie takich ludzi ale w sposób realny. Myślę że gdyby to wszystko miało jakiś porządek, czyli władze klubu, jakieś logo/barwy, karty członkowskie, oddziały terenowe to ludzie by się do tego bardziej garneli i wykazywali większą chęć do spotkań i zrzeszania niż zapisanie się na kolejne forum. Nie mówie że forum jest złe ale szkoda by było ograniczać klub tylko i wyłącznie do forum.
    To Ty uważasz, że ja uważam, że to zło. Mi to już zwisa kim oni są, jak widzę jak próbowali współpracować z klubem Alfaholicy

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    Prezes łatwiej się pisze bo nie musisz wciskać Shift ale jakiś czas temu wojowałeś o wciskanie Alt przy ogonkach, zdecyduj się chłopie. Kiedy nie było OSMMAR mogłeś pisać AR_33 i palce Cię raczej od tego nie bolały.
    Wojowałem A wiesz po której stronie? Prezes mógłby Ci wkleić screena... A zapomniałem! Zrezygnował z moda. W każdym razie pewnie jak go spytasz to Ci powie szczerze jakie było moje zdanie. Różnica była taka, że mam wyczucie taktu, żeby nie kwestionować decyzji moderatorów.

Skoro kwestie "współpracy" OSMMAR z Alfaholikami zostały wyjaśnione nie będę się już wypowiadał na w/w stowarzyszenia.

AR_33
    Gość

Domyślnie

To Ty uważasz, że ja uważam, że to zło. Mi to już zwisa kim oni są, jak widzę jak próbowali współpracować z klubem Alfaholicy

Wojowałem A wiesz po której stronie? Prezes mógłby Ci wkleić screena... A zapomniałem! Zrezygnował z moda. W każdym razie pewnie jak go spytasz to Ci powie szczerze jakie było moje zdanie. Różnica była taka, że mam wyczucie taktu, żeby nie kwestionować decyzji moderatorów.

Skoro kwestie "współpracy" OSMMAR z Alfaholikami zostały wyjaśnione nie będę się już wypowiadał na w/w stowarzyszenia.
    Przecież zostałes zaproszony na Walne Zgromadzenie Członków OSMMAR w celu omówienia współpracy

Tuti, funkcja moderatora została mi odebrana przez ciebie.
    Więc jakim prawem piszesz, że sam zrezygnowałem ?!?!?!

cin_ek
    Gość

Domyślnie

JacekK wejdź na stronę Ikar i tam jest dział KLUB, poczytaj statut i o tym jakie są warunki przyjęcia. Właśnie o coś takiego mi chodzi.

Tuti nie określiłeś jasno swojego stanowiska co do ogonków więc stąd moja teza. Jesteś adminem tego forum więc chyba powinieneś raczej kwestionować decyzję modów jeżeli są np. niezgodne z Twoimi decyzjami/przekonaniami
    Co do uważania że to zło - bierze się to stąd że nie przypominam sobie żebyś choć raz powiedział że to fajna inicjatywa i nie negował działań podejmowanych przez OSMMAR