Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

WinnieThePooh
    Gość

Domyślnie

to nie jest TI, tylko bodajże "sport plus" czyli z pakietu TI kierownica, czerwone ramki w zegarach i chyba fotele (tym egzemplarzu wyglądają na zwykłe do tego z mocno ograniczoną regulacją jest chyba tylko regulacja wysokości). brakuje obniżenia zawieszenia, dużych brembo z przodu i listew progowych. w każdym razie, zakładając naiwnie, że reszta ogłoszenia jest zgodna z prawdą - cena jest bardzo atrakcyjna.
    Ostatnio edytowane przez WinnieThePooh ; 24-04-2020 o 12:37

Użytkownik Rowerzysta Avatar Lukas-182
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm 552k DuckPower

Domyślnie

Cytat Napisał Pepcio Grypcio Zobacz post
    Witam! Po latach przerwy planuję wrócić do Alfy
    Zastanawiam się nad egzemplarzem z otomoto. ID 6072071027
    Czy może ktoś oglądał na żywo to autko? Albo wypytywał o nie telefonicznie?
    Nie mam pewności co do pakietu TI w tym egzemplarzu. Czytałem temat na forum czym się charakteryzuje pakiet TI w Alfie 159 i ten egzemplarz wszystkich wymienionych składowych nie posiada. Z innego źródła dowiedziałem się, że pakiet TI wcale nie musi mieć na przykład listew progowych. "Wątpliwy" pakiet TI miał być kartą przetargową w negocjacjach ceny ale nie mam pewności czy faktycznie jest "wątpliwy".
    Autko niestety miałoby służyć do dojazdów do pracy(30km w jedną stronę) i wyjazdów wakacyjnych(jak już będzie można) a nie kupię za przeproszeniem golfa bo auto bez serducha to nie auto...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi
    Listwy progowe dla pakietu TI są w standardzie, więc na 99% to wersja SportPlus - co do obniżonego zawieszenia to dla pakietu SportPlus było to opcją, w tym przypadku chyba go nie ma. Budowa foteli też świadczy o tym, że jest to wersja SportPlus - wersja TI ma wcięcia na zagłówek - po tym najłatwiej poznać. Jest małe brembo, więc nie jest źle Ogólnie autko wygląda na zdjęciach na zadbane i można śmiało się przejechać, obejrzeć na żywo i targować cenę, za przeinaczanie faktów co do pakietu

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał KoŁoS Zobacz post
    Pod tym VINEM jest SW 1.9D, a chętnego na nią nie ma od listopada 2019
    Pomyłka zaszła, ten sprzedawca ma też na sprzedaż właśnie 1.9 SW i był podany jego Vin.
    Prawidłowy Vin tej czerwonej 2.2;
    ZAR93900007231560

Dałbyś radę po tym Vinie zerknąć co i jak?
    Z góry dziękuję

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

Cytat Napisał Alex1 Zobacz post
    Pomyłka zaszła, ten sprzedawca ma też na sprzedaż właśnie 1.9 SW i był podany jego Vin.
    Prawidłowy Vin tej czerwonej 2.2;
    ZAR93900007231560

Dałbyś radę po tym Vinie zerknąć co i jak?
    Z góry dziękuję
    Nie pomyłka, tylko sprzedawca kombinator...
    Ostatni wpis w ASO jest na 30930km, nie jest sprowadzona z Niemiec, a podczas wymeldowania we wrześniu 2019 miała 314tys.
    Sprawdzanie przebiegów i historii serwisowych ASO "24h/7 dni" m.in. Alfa, Fiat, Lancia

Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Nie pomyłka, tylko sprzedawca kombinator...
    Ostatni wpis w ASO jest na 30930km, nie jest sprowadzona z Niemiec, a podczas wymeldowania we wrześniu 2019 miała 314tys.
    I jak tu kupić w tej Polsce auto..
    Dzięki wielkie..

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

I jak tu kupić w tej Polsce auto..
    Dzięki wielkie..
    Przy tej czarnej podał VIN od takiej, która całkiem nie istnieje.
    Sprawdzanie przebiegów i historii serwisowych ASO "24h/7 dni" m.in. Alfa, Fiat, Lancia

Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Przy tej czarnej podał VIN od takiej, która całkiem nie istnieje.
    Haha, polscy handlarze..ciężko znaleźć jakiegoś szczerego, który nie kombinuje.
    Jednak od dłuższego czasu obserwuje mm motors - pewne auta używane. Sprowadzają ze Szwajcarii głównie sztuki i wydaje się mi sie, że nic nie kręcą. Dodatkowo są ładnie utrzymane. Jedyny minus jest taki, że z Pomorza muszę cała Polskę przejechać
    Słyszałeś coś o nich?

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

Haha, polscy handlarze..ciężko znaleźć jakiegoś szczerego, który nie kombinuje.
    Jednak od dłuższego czasu obserwuje mm motors - pewne auta używane. Sprowadzają ze Szwajcarii głównie sztuki i wydaje się mi sie, że nic nie kręcą. Dodatkowo są ładnie utrzymane. Jedyny minus jest taki, że z Pomorza muszę cała Polskę przejechać
    Słyszałeś coś o nich?
    Większość na forum chyba ich zna, ale tam na "okazje" cenowe nie ma co liczyć.

WinnieThePooh
    Gość

Domyślnie

jak ktoś szuka pewnej sztuki, to polecam: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...ml?isPreview=1

Auto
    Lancia Lybra 2.0, Ducati 748

Domyślnie

Cytat Napisał Adam_P Zobacz post
    to nie jest TI, tylko bodajże "sport plus" czyli z pakietu TI kierownica, czerwone ramki w zegarach i chyba fotele (tym egzemplarzu wyglądają na zwykłe do tego z mocno ograniczoną regulacją jest chyba tylko regulacja wysokości). brakuje obniżenia zawieszenia, dużych brembo z przodu i listew progowych. w każdym razie, zakładając naiwnie, że reszta ogłoszenia jest zgodna z prawdą - cena jest bardzo atrakcyjna.
    Hasło "cena bardzo atrakcyjna" budzi u mnie "delikatny" strach

Cytat Napisał Lukas-182 Zobacz post
    Listwy progowe dla pakietu TI są w standardzie, więc na 99% to wersja SportPlus - co do obniżonego zawieszenia to dla pakietu SportPlus było to opcją, w tym przypadku chyba go nie ma. Budowa foteli też świadczy o tym, że jest to wersja SportPlus - wersja TI ma wcięcia na zagłówek - po tym najłatwiej poznać. Jest małe brembo, więc nie jest źle Ogólnie autko wygląda na zdjęciach na zadbane i można śmiało się przejechać, obejrzeć na żywo i targować cenę, za przeinaczanie faktów co do pakietu
    Czyli jakaś szansa na ubicie ceny jest... Na razie i tak muszę poczekać aż mi się motocykl sprzeda ale już mnie świerzbi...
    Dzięki za informację, może w najbliższym czasie wybiorę się obejrzeć autko i dam znać co to jest warte.