-
Alfa za 12-13k ?
Witam wszystkich serdecznie.
Ostatnio jestem w trakcie poszukiwań nowego autka. Bardzo podoba mi się Alfa 156.
Czytałem dużo na jej temat, o jej wadach, zaletach itp.
Ale moje pytanie dotyczy stosunku ceny/stanu.
A mianowicie czy za ok. 12-13 tys. można znaleźć Alfe w dobrym stanie ?
Czytałem, że jak się kupi 'padło' to na samym starcie trzeba ok. 4 tysi wyłożyć w remont. 
Pozdrawiam
Arek
-
Ja jak bym teraz swoją sprzedawał to pewnie bym chciał za nią w granicach 13-14k, ale stan prawie idealny, nie licząc sprzęgła które powoli zaczyna się kwalifikować do wymiany. Na wszystko mam papiery i faktury więc auto do jazdy. Więc chyba da się kupić coś porządnego, dodam jeszcze że moja to 2.4JTD czyli trochę droższa. No ale niestety na razie nie sprzedaje bo gdzie ja znajdę drugie takie cudo 
Co Ci mogę kolego doradzić? Ostatnio obejrzałem sporo 156-tek w 1.9 JTD bo kolega chciał taką kupić i powiem Ci że znaleźć coś w dobrym stanie jest strasznie ciężko, a ludzie którzy sprzedają padła cenią je o 3-4 tysiące za dużo. Ogólnie szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj. Nie napalaj się i oglądaj fora o Alfach bo tam często trafiają się cukiereczki. I przed zakupem weź ze sobą kogoś kto już ma Alfe, a jak nie to poproś kogoś z Forum. No i obowiązkowo wizyta w ASO, przed samym zakupem. Powodzenia i obyć cieszył sie bezawaryjną jazdą w swojej przyszłej Alfie.
-
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia