Chciałem zrobic porządek z kilkoma detalami w aucie:
1.w bagażniku na rogach przy klapie odeszła mi tapicerka czy tam wykładzina - nie wiem jak to nazwać. Czym to przykleić bo to trzeba bezpośrednio do metalu przykleić i nie wiem co zastosować żeby się trzymało - myślałem nad klejem szewskim - coś jak butapren. No i jeszcze na tylnej grodzi wykładzina jest na takie zaczepy metalowe przytrzaśnięte jakby od góry, w jednym miejscu mi to wyskoczyło i nie wiem jak wcisnąć, ponieważ te zaczepy mocno przylegają - da się je jakoś poluzować. Oprócz tego mam złamany ten plastik od rękawa i chciałem to jakoś posklejać, ale zauważyłem że z lewej strony wypadł jakby z zastrzasków i cisnąłem "ile wlezie", a nie mogłem tego sporwotem wcisnąć.
2. zauważyłem tez, że często mi wyskakuje cały mieszek drążka zmiany biegów z tego gniazda. On jest na zaczepy i wszysktie są ok - nie są połamane, a mimo to wyskakuje. Jest to trochę denerwujące, w dodatku jakieś brudy się mogą dostawać przez to. Z ręcznego mi nie wypada, ale też jest jakosdziwnie spasowane, dzisiaj to oglądałem, wszystkie zaczepy są wporządku, a cały ten mieszek rusza się przód-tył, jakby ten otwór był za wielki. Wogóle to miejsce gdzie się ręczny znajduje jest jakby lekko wklęsłe, a ten palstik z mieszkiem jest prosty i to chyba dlatego wyskakuje. Mieszki są oryginalne więc nie wiem czemu to wszystko się kupy nie trzyma.
To są takie pierdoły, ale nie daje mi to spokoju i chciałbym to doprowadzić do stanu pierwotnego - mieliście może podobne problemy, jak to ugryźć ?