Od fana marki, który zaciekle broni tego modelu wypadało by wymagać aby znał ofertę swojej ulubionej marki wszakże wcale nie zbaczamy z tematu bo on dotyczy właśnie sprzedaży ów modelu![]()
Trudno wymagać aby auto segmentu B wyglądało jak to segmentu D. Po drugie nigdy nie byłem fanem jednej marki, jestem fanem motoryzacji i znaczek na masce jest dla mnie nieistotny, a liczy się produkt. Trzy widzę, ze nie wyłapałeś żartu z tym "mondeo coupe"![]()
Podstawowa Giulia buisness przede wszystkim nie wyglada jak Audi A1.
- - - Updated - - -
Spokojnie, nie spinam sie dyskutujemy. A na Giukie Veloce Ti eydalbym kase z checia ale mnie nie stac. Fajnie, ze innych stac na samochody z tego pulapu cenowego i nie ma co plakac nad takim problemem. Moja Alfa ma dopiero 3 lata i tez jest fajna. Robi ze tak powiem wrazenie bo to topowa Giulietta i jest dynamiczniejsza na drodze od wiekszosci samochodow poruszajacych sie po polskich drogach.
JA w tej chwili jestem na etapie zmiany auta i po 20-letniej przygodzie z Alfą kończę chyba znajomość(Równe 20 lat temu wyjechałem z salonu nową 156, póżniej GT,obecnie stara 166 ),Niestety, ale brak hybrydy w moim przypadku dyskwalifikuje Alfę -90 procent to jazda po mieście.Poza tym kto porówna serwis 15 letniej 166 z 15 letnim Lexusem, czy BMW,czy w sumie czymkolwiek to wie z czym to się jeCzłowiek nawet jak chce dopieśćić autko to musi się przygotować na ślęczenie na necie i szukanie częśc, albo jeżdzeniu po warsztatach i zostawianiu autka na dłuższy czas z każdą głupotą-2 tyg .czekania na trójniczek od zbiorniczka chłodzącego
Uwielbiam tę markę, ale czasem zazdroszczę posiadaczom innych starszych aut, którzy po prostu zostawiają auto w warsztacie i odbierają nie zastanawiając się czy części są osiągalne czy nie.
Tonale bedzie hybryda.
Ja to do momentu kiedy bede tylko mogl to benzyna. Nastepny tez chcialbym benzyne ale ja ogolnie dlugo jezdze jednym modelem np. moje drugie auto mam tez od nowosci juz 12 lat. i trudno powiedziec co bedzie w przyszlosci. Juz 500e mi sie zaczal podobac niebezpiecznie.
Ostatnio edytowane przez fan ; 09-07-2020 o 20:27
Dokładnie zaczekaj jeszcze trochę... albo i para lat jak FCA wypuści tonale w hybrydzie i będziesz miał fajne auto na wydłużonej płycie Fiata 500X tylko pewnie jeszcze nie wiadomo skąd hybrydę wezmą![]()
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ale gdzie? Konstrukcja wahaczy powinna być inna? Inne amortyzatory? Generalnie cała elektronika jest do zrobienia od nowa, mechanicznie nie ma się specjalnie co przyczepić (chociaż ideał prowadzenia to to nie jest)... Dlatego bardzo głęboki lift moim zdaniem by wystarczył. Co jest takiego w mechanice nowego Audi A3, czego brakuje Alfie?
- - - Updated - - -
MY2020 wygląda w wersji Business całkiem OK, dokładasz malowane zaciski, tylny dyfuzor + podwójny wydech ("groszowe" sprawy, jeśli się weźmie pod uwagę różnicę w cenie wersji i wyposażenie) i można się pokazać na mieście. Jedyny minus to czarne wnętrze, ale to się da przeżyć.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS