166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Dokładnie jak się kolego [MENTION=82207]Shimmy[/MENTION] cofniesz to gdzieś tu wyliczałem cała game modelowa BMW z rozróżnieniem na wersje nadwozia. Sam się w tym gubię bo gama BMW to jest jakiś kosmos ale to, że nie sprzedaje się trójka w sedanie tak jak w 2006 to nie znaczy, ze klienci poszli gdzies indziej tylko może kupili BMW 2 grancoupe albo 4 grancoupe. Po prostu klient z BMW nie musi uciekać bo ma w czym wybierać.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 10-07-2020 o 13:27
Oczywistym jest, ze kombi to nie SUV. Oczywistym jest tez, ze jak byly kombi w przystepniejszej cenie to nie bylo chetnych. A w Polsce to juz w ogole pamietam, ze jak byl szal na 156/147/GT to widac bylo co jakis czas wersje nawet te tansze 1,6, diesle szal na Sportwagona a pozniej jak weszla 159 to nagle bardzo rzadko pojedyncze egzemplarze. Akurat tez uwazam, ze Giulia powinna miec wersje kombi.
- - - Updated - - -
Bo BMW sprzedaje na poziomie 2 mln samochodow rocznie a nie 50 tys.
Zgadza się bo markę buduje się dekadami, a nie na zasadzie klepaliśmy przez ostatnie ćwierć wieku auta o wątpliwej reputacji ale od dzisiaj będziemy PREMIUM! Nie, tak to nie działa.
Potraciło Cie takie audi czy "somsiad" kupił, że ci tak za skórę zaszło? Przez ostatnie strony już chyba kilkanaście razy je wspomniałeś
BTW to watpliwej reputacji A1 od początku produkcji 2010r sprzedało sie w ilości prawie 1 000 000 (słownie miliona) sztuk az sam się zdziwiłem![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 10-07-2020 o 14:11
FCA chyba zdaje sobie z tego sprawę. Wprawdzie odpuścili Giuliettę - pewnie dlatego bo stara platforma nie nadaje się do technologii hybrydowej a na Giorgio ceny by były na poziomie BMW 1 i Mercedesa A czyli kosmos. Widząc sprzedaż Giulii która jest na żałosnym poziomie wiedzieli, że drogi kompakt w Alfie to będzie niewypał. FCA nie poddaje się jednak i wiadomo już, ze Tipo po lifcie wyjdzie też w wersji Cross podniesionej, z mocniejszymi silnikami, bogatszymi opcjami wyposażenia, światłami led, cyfrowymi zegarami itp, także będzie już w pełni konkurował z resztą kompaktów na rynku.
Co do opóźnień Tonale to oczywiste jest, że głównie są wynikiem wprowadzenia tam technologii hybrydowej.
Teraz priorytet w tej dziedzinie ma Maserati i tam idzie kasa, Alfa musi żyć z ochłapów. Za parę dni premiera hybrydowego Ghibli z czterocylindrowym silnikiem (podobno 2.0 od Giulii) to i może Alfie coś z tej technologii skapnie.
Panowie widzę że ogólnie dyskusja a wręcz czasem gorące spory tu powstają, ale przecież nikt nie mówi tutaj z kolegów ze Alfa to złe samochody tak mi się przynajmniej wydaje, bo ja jako użytkownik Stelvio przynajmniej jestem mega zadowolony. Chodzi o marna sprzedaż, a tego dotyczy wątek. Tutaj nie chodzi że ktoś mówi że samochody które się dobrze sprzedają są lepsze, tylko nie oszukujemy się dwoma modelami z takich segmentów jak Giulia i Stelvio mega sprzedaży się nie zrobi tym bardziej że Giulietta wychodzi że sprzedaży.
Pozostaje czekać na nowe modele bo auta są naprawdę fajne i życzę tego sobie Wam i przede wszystkim Alfie