Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: 166 czy ktos ogladał???

wilku2222
    Gość

Domyślnie 166 czy ktos ogladał???

WITAM...
    Jest to kolejna prosba o opinie na temat 166...Wiem że jest tu wiele osob bardzo pomocnych ...
    Mam pytanie czy ktoś oglądał już ja może w realu (ja sie wybieram i może ktoś zaoszczedzi mi zachodu) a moze ktoś może coś powiedziec na temat tej Alfy wnioskując sie na fotkach (chociaz sa słabe)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9956903

z gory dziekuje i pozdrawiam

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Bella dosyć sfatygowana
    ...Przebieg, który podał właściciel jest delikatnie mówiąc śmieszny bądź wyssany z palca... stan tapicerki opłakany...podłokietnik chyba psy gryzły...przedni zderzak malowany ... auto raczej z przeszłością i nie warte tych pieniędzy
    Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach

-Rentgen-

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Rentgen Zobacz post
    Bella dosyć sfatygowana
    ...Przebieg, który podał właściciel jest delikatnie mówiąc śmieszny bądź wyssany z palca... stan tapicerki opłakany...podłokietnik chyba psy gryzły...przedni zderzak malowany ... auto raczej z przeszłością i nie warte tych pieniędzy
    Jeśli chodzi o zderzak to nie koniecznie musiał być malowany, alfa 166 jest to chyba jedyne autko w którym jest złudzenie różnicy koloru na zderzakach, występuje tylko w kolorach srebrnych (przykład w załączniku) jak na tylny spojrzysz jak nalezy tez dostrzerzesz różnice, a jak spojrzysz na wprost to wszystko jest git.

Czemu oceniasz stan tapicerki jako opłakany skoro tylko podłokietnik widać (no może troszke intensywnie używany) i przedni fotei, który wcale nie wygląda tak źle.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Zdzichex
    Gość

Domyślnie 166 Gdynia

Witam ja jestem z Gdyni i oglądałem (tylko z zewnątrz) to autko faktycznie podłokietnki kiepski ale reszta jest ok tłumik jest w dobrym stanie nie ma potrzeby wymiany (a my wiemy ile to kosztuje) niestety nie sprawdzałem silnika...Pozdrawiam

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Czemu oceniasz stan tapicerki jako opłakany skoro tylko podłokietnik widać (no może troszke intensywnie używany) i przedni fotei, który wcale nie wygląda tak źle.
    Uważasz że ten podłokietnik i fotel pasuje do podanego przebiegu ???
    ...proszę Cie!!!

Jestem w 99% pewny że auto dziwnym trafem nie będzie posiadało ani książki serw. ani w jakikolwiek inny sposób udokumentowanego przebiegu

wilku2222
    Gość

Domyślnie

Ciekawosc wygrała i sie wybralem do Gdyni...Samochód jak na moje oko w niezbyt dobrym stanie...Super auta za ta cene sie nie spodziewalem.Ale jak dla mnie za te pieniadze bylo tam za duzy rdzy jak i zarysowan.Pozatym klapa z tyłu wydala mi sie krzywa .Trzeba szukac dalej jak by ktos wiedzial cos o jakiejs 166 na sprzedaz to chetnie poprosze o namiary(woj Pomorskie)

p.s.

podłokietnik naprawde w złym stanie...silnika nie ogladalem....

pozdrawiam

Rentgen
    Gość

Domyślnie

...brak emblematów z tyłu też trochę zastanawiający
    ... i nawet w ogłoszeniu brak notki "bezwypadkowy" - co staje się u nas normą nawet po kilku dzwonach
    ...cóż po tym jak sam przejeździłem Polskę wzdłuż i wszerz za moją 166 jakoś nabrałem trochę dystansu do takich "perełek"

Daj sobie trochę czasu a nie bierz pierwszej - "lepszej"

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Ooo ja cierpiedolę!
    Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    tylko 3 miesiące szukałeś? To jak na taki egzemplarz, to błyskawicznie
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Powodzenia życzę w poszukiwaniu

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Rentgen Zobacz post
    Uważasz że ten podłokietnik i fotel pasuje do podanego przebiegu ???
    ...proszę Cie!!!

Jestem w 99% pewny że auto dziwnym trafem nie będzie posiadało ani książki serw. ani w jakikolwiek inny sposób udokumentowanego przebiegu

Fotel i podłokietnik to kwestia jak dbasz o auto, jak do niego wsiadasz itp. skóra powinna byc co rok profesjonalnie czyszczona i 2 razy do roku konserwowana (wtedy zapewniam cie że nie skapniesz sie nawet o 200 tyś. na liczniku) jesli nie dbasz o skóre szybko doprowadzisz do tekiego stanu rzeczy, a podłokietnik i wstawki w boczkach dzwi w 166 to zwykły skaj w mojej która kupiłem 1.5 roku temu był nigdy nie używany bo kobietka którą nią jeździła miała go cały czas podniesionego po 4 misiącach z moja reką juz widać było że jest używany.
    Weź pod uwage że auto ma 10 lat, słońce tez robi swoje. Nie bronie tu właściciela tego egzemplarza na sprzedaż bo być może masz racje, ale jeśli chodzi o ksiązke serwisową to też nie przejmował bym sie tym zabardzo bo to idzie załałatwić, jak byłem w niemcach kilka lat temu to turasy handlowali wypełnionymi
    Ja i ty teraz możemy sie mądrowac bo mamy za sobą kupno 166 o które nie jest łatwo bo tez długo szukałem, ale nie straszmy chłopaka który chce kupić auto jak zobaczymy ogłoszenie że tu szczelinka nie pasuje tam ryska itp. moim zdaniem oględziny auta po fotkach to jak wróżenie z fusów
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA