zauwazam ze kokega pomylil rozmiar opon na tyl 255/35r19, reszta spoko jesli kupi 8 i 9" szerokie felgi odpowiednio (na rynku sa tez 4x8" , 4x8.5", 2x 8.5 + 2x10" a handlarze to i nawet probuja sprzedac 4x10"
zauwazam ze kokega pomylil rozmiar opon na tyl 255/35r19, reszta spoko jesli kupi 8 i 9" szerokie felgi odpowiednio (na rynku sa tez 4x8" , 4x8.5", 2x 8.5 + 2x10" a handlarze to i nawet probuja sprzedac 4x10"
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Czyli 19" Koniczynki wchodzą do zwykłej Giuli bez problemów![]()
Super! Dziękuję bardzo za potwierdzenie!
Najbardziej obawiam się o szerokość tylnej opony, w sensie, czy wejdą R19 255/35 w tylne nadkola zwykłej Giuli?
Jakie masz opony na swoich 19tkach?
Pozdrawiam!
- - - Updated - - -
Masz rację! Pomyliłem się. Oczywiście 255/35R19. Myślisz, że wejdą w nadkola zwykłej Giuli bez problemów?
Dziękuję za odpowiedź!
J
tak, przeciez to normalna opcja z katalogu. michal35 ma akurat wszystkie 4 8.5" z oponami 225/40r19. jjak chcesz mieszany setup to kup 2x8" i 2x9"
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ja mam dokładnie taki config np wejdą.
Jeszcze jedna uwaga. Setup 8.5 i 10 cali nie jest dla giulii zwykłej ani veloce tylko do q.
Jest albo 2x8cal albo 8+9 cal dla 18 i 19. Dla 17 jest 2x7.5
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
4x8.5 tez jest w porzo z 225, ale kolega chyba chce szerszy tyl wtedy 8 i 9"
Ja mam 4x8,5" i mam 245 i jest ok. 0 naciągów itp.
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Czyli, jeśli dobrze zrozumiałem, masz właśnie na tyle R19 255/35 i 9 calową felgę w "zwykłej" Giuli?
Pozdrawiam
J
- - - Updated - - -
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wszystkie śruby do oryginalnch felg Alfa/Giulia są takie same? W sensie, czy stożki i długość oryginalnych śrub, zastosowanych w 17" będzie mi pasowała w Koniczynkach?
J
Ostatnio edytowane przez HitTheRoadJack ; 11-08-2020 o 23:17
Tak, mam 8 cal i 225/40 z przodu i 9 cal 255/35 z tyłu. w zwykłej i to z małymi tarczami/zaciskami. Jeszcze aby być dokładnym mam zamienniki koniczynek z veloce firmy wsp italy.
Też przerzuciłem się z 17 i użyłem tych samych śrub.
Tu jest beforeafter
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2233663
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka