Strona 40 z 127 PierwszyPierwszy ... 30313233343536373839404142434445464748495090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1263

Temat: Sprowadzenie z USA

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Stelvio Lusso

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    radzę się 3-mać się od tej firmy jak najdalej
    Dlaczego, napiszesz coś więcej ? Sprowadzałem już z nimi i wszystko było ok !!

Użytkownik Świeżak Avatar Julka18Q4
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia TI Sport Q4

Domyślnie

Witam ponownie, potrzebuje namiarów na kogoś albo firmę która oddzieli mi sygnał stopu od sygnału kierunkowskazów (światła wymienione na europe w Kanadyjskiej alfie), najlepiej Kraków bądź okolice. Dzięki.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Techno
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    Giuletta Sprint, Giulia Veloce 2.0T Q4 LSD

Domyślnie

Zrób wszystko kompleksowo i jedź do BB do [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

[MENTION=80796]Techno[/MENTION] dzięki za polecanie, musze jednak zawiesić przynajmniej na kilka miesięcy jakiekolwiek konwersje/retrofity itp - ja tylko grzebię w autach a mój główny biznes stoi - nie da się, coraz więcej telefonów, maili, kontaktów przez FB, pytań itp a ja tego nie mam jak robić i - było ot taka przystawka hobbystycznie. Teraz widzę że też hobbystycznie się nie da - brakuje większego garażu (gabaryty i 2 stanowaiska), podnośnika, większego placu, a nawet Witecha2 - właśnie tracę czas na organizowaniu Witecha2 gdzieś bo mam auto z 2 połowy 2018 i oczywiście problem z DSCM który nie przejdzie proxi za skarby. Jak na złość mój kontakt ma uszkodzony komp z Witechem i chyba się skończy na wizycie w ASO z mojej kieszeni o którą się właśnie proszę.
    Mam dość wadliwych części za które świeci się oczami przed klientem (Techno - np przełącznik Race dla Ciebie który nie był własciwie zmontowany - nie kliknięty - dopytywałeś czy na pewno nowy Ci wstawiłem), błędów w ePer - komponenty kupowane po VIN nie są od tej wersji i potem bujam się z reklamacjami/odsyłaniem i proszeniem o korekty/przelewy itp.

Zapas nowych części typu przyciski ACC, czerwone starty, pokrętła Race itp juz praktycznie wyprzedałem do zera przy ostanio robionych autach - domawiam tylko żeby pokończyć/czego mi brakuje na stanie do aut które już mam umówione na przyszły tydzień (koleżance [MENTION=85995]Julka18Q4[/MENTION] jeszcze zgodziłem się ogarnąć auto w tym tygodniu)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    mam auto z 2 połowy 2018 i oczywiście problem z DSCM który nie przejdzie proxi za skarby
    A ma grzaną tylną kanapę?

Auto

Domyślnie

tak ma, widzisz jakąś zależność? niby problem ma być z przełącznikiem trybów jazdy DNA.

A tak w ogóle to wróciłem właśnie z ASO, podjechałem na 10 minut żeby mi zrobili proxi z Witecha i sprawa załatwiona - tylko szkoda czasu bo przez pierdołę na organizacje, dojazdy itp zeszło dodatkowe 3h i ASO też skasowało za 0.5h.

EDIT,
    @ woockush: z ciekawości zalukałem na schematy i tylne siedzenia mają osobną centralkę na CANie (nie spodziewałem się, czego to jeszcze na CAN nie wrzucą), ciekawe, najwyżej dopytam wszystkich którzy mieli problemy jak te ich auta były wyposażone.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 08-09-2020 o 19:49
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Tak, według mnie to wina centralki grzania kanapy i jej "nieznajomości" przez MES. Witech przy proxi wyświetlił pewnie informację o niej jako "niezsynchronizowanej". MES (i jego support któremu przesłałem logi) również twierdził, że to wina DSCM (przełącznika), ale on zapewne w Twoim przypadku jest wielostabilny (starego typu).

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Tak, według mnie to wina centralki grzania kanapy i jej "nieznajomości" przez MES. Witech przy proxi wyświetlił pewnie informację o niej jako "niezsynchronizowanej". MES (i jego support któremu przesłałem logi) również twierdził, że to wina DSCM (przełącznika), ale on zapewne w Twoim przypadku jest wielostabilny (starego typu).
    Co do typu przełącznika. Ja piszę o monostabilnych. Na różne konwersje/retrofity miałem ok 40 Giulii/Stelvio EU i USA z czego ok 10 było z monostabilnym przełącznikiem i w ich przypadku większość przy okazji aktywowała Race lub Dynamic bez ESC. Z tych powiedzmy 10 aut jakie miałem z monostabilnym przełącznikiem dwa nie przechodziły proxi na module DSCM. oba auta były lato/jesień 2018 produkcja (Stelvio USA i teraz Giulia Veloce Ti EU), żadne nowsze które robiłem nie miało tego problemu.
    Ponadto znam kilka innych przypadków z tym samym problemem i z monostabilnym przełącznikiem a wszystkie łączy to że wyprodukowane lato/jesień 2018 (1 Stelvio z niemiec, 1 gość który do mnie zadzwonił z pytaniem chodziło o Giulię z USA, i jeszcze jeden forumowy kolega który też kontaktował się w tej sprawie). Wszystkie przypadki zostały rozwiązane przepuszczeniem proxi na Witechu.

Dzisiaj mam Stelvio z 2019r na roboty (nie ma kanapy grzanej), w przyszłym tygodniu też Giulia 2019 do mnie przyjeżdża, zobaczymy jak pójdzie

Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

U mnie (produkcja 11/2018) MES wyświetlał błąd proxi DSCM mimo, że przełącznik mam wielostabilny.

Auto

Domyślnie

11/2018 i tristabilny przełącznik? jak to? z mojego doświadczenia wkładali je od wakacji 2018. W takim wypadku nie przełącznik DNA typowo ale może okres produkcji?

Jednak mój pierwszy klient "problematyczny" właśnie mi potwierdził że ma w Stelvio grzaną kanapę. Jeszcze czekam na 3 innych z którymi gadałem o problemie w ich autach. Ciekawe czy wykluczymy czy potwierdzimy Twoją teorię. Z drugiej strony wszystkie 6 aut o których wiem były wyprodukowane 7-11/2018 a wszystkie które nie miały problemów były od 12 2018 w górę i ich naprawdę trochę zrobiłem (z 8), może żadne nie miało kanapy grzanej? Ciekawe która teoria się sprawdzi data czy grzanie a może oba łącznie?