Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: chlopaki pomocy alfa gasnie na drodze;/;/ 2.4 jtd

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie chlopaki pomocy alfa gasnie na drodze;/;/ 2.4 jtd

chlopaki pomocy. Jadąc dziś poraz kolejny przytrafiło mi się że alfa zgasła podczas dodawania gazu. tak jakby jej paliwo odcięło potem jest problem z odpaleniem trzeba kilka razy kręcić. tak jakby sie zapowietrzyła. ten sam efekt. zapala sie kontrolka wtrysków i kaplica auto gaśnie
    dodam że ostatnio czyściłem kostke od czujnika położenia pedału gazu i odkręcałem filtr paliwa żeby wlać do niego środek do czyszczenia układu paliwowego. czy to może dawać w du....e??? zatkało się coś a nie wyczyściło?? dodam też że od odkręcenia filtra przejechalem z 500 może 700 km i było wszystko ok do poniedziałku;/;/
    Ostatnio edytowane przez SYSUNIAdq ; 30-09-2009 o 18:24

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Jaki środek wlewałeś do tego filtra? Ja znam tylko takie które sie wlewa do baku na 50L ropy.?

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

srodek polecany do diesla nie pamietam juz jaka nazwa polecil mi go jeden ze sprzedawcow w firmie motoryzacyjnej. pisalo na nim czysci koncowki wtryskow z nagaru przywraca odpowiednie rozpylanie konserwuje i smaruje. wlewa sie ten plyn do filtra odpala auto i jedzie sie okolo 5 km . zrobilem nawet wtedy z 20 zeby nic nie zostalo no i powiem ze poprawa delikatna byla auto nie traci mocy jedzie jak powinno nie kopci nie sapie zbiera sie jak zloto ale teraz cos mu sie popierd..... i gasnie. dodam tez ze zmienialem tydzien temu napinacz sprezynowy od paska mikro bo mi jakims dziwnym trafem skubancuch robil jakies bledy. gdy byl stary zepsutu auto dziwnie falowalo na obrotach a jak zalozylem nowy napinacz wszystko bylo ok

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

To teraz masz kłopoty z utrzymaniem cisnienia paliwa na listwie wtryskowej - przyczyny:
    -uszkodzony regulator ciśnienia
    -pompa rozszczelniona nie daje cisnienia
    -lejący wtryskiwacz
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

ViP Pirat drogowy Avatar patryk_wey
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    156 2,4 JTD 136 KM 1999 rok

Domyślnie

U mnie były takie same objawy i okazało sie że to lejący wtryskiwacz ale w ASO tego nie znaleźli. Kazali mi zmienić czujniki polożenia kątowego wału i czujnik faz rozrządu (nie pomogło). Auto zawiozłem do serwisu BOSHA i z regeneracją wtrysku wydałem 500 zł. Do dziś jestem zadowolony
    Alfa Romeo 156
    2,4 JTD - 136 KM
    1999 rok
    COSMO BLUE MET

Kayrol
    Gość

Domyślnie

nie prosciej było kupic środek który się wlewa razem z paliwem do baku ? XD !! 15zł a to samo działanie

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

no to kurwa zajebiscie. no chyba ze kurde filtra nie dokrecilem jak nalezy. mam nadzieje ze to jednak filtr nie dokrecony. kurde gdyby wtryski laly to powinna kopcic i byc slaba. a ona jak rakieta chodzi

---------- Post dodany o godzinie 18:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:52 ----------

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    nie prosciej było kupic środek który się wlewa razem z paliwem do baku ? XD !! 15zł a to samo działanie
    no niby to ten sam srodek tylko inne stosowanie kuzwa

dla mnie to jest kurde conajmniej dziwne...... wczoraj auto gasło przy ostrym skrecie w lewo i przy malej ilosci paliwa w baku wiec zalalem 10 litrow i dzis 2 godz jezdzilem jak pojebany i jej sie nic nie dzieje chodzi jak złoto nawet po wymianie filtra paliwa bez zalewania go odpalila po 5 sekundach krecenia a przeciez powinny byc trudnosci. ja tego ayta nie kminie;/;/ jade jeszcze jutro do elektryka moze cos z bledow wyczyta. dodam ze auto chodzi jak rakieta przy dodaniu gazu na 2 biegu piszcza opony i auto jedzie jak wsciekle ;/ moze jak jest juz rezerwa to jakies syfy lapie z baku albo cos i gdzies sie cos przycina/?????przytyka?
    Ostatnio edytowane przez SYSUNIAdq ; 01-10-2009 o 11:13

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

i znow jestem szczesliwy alfa zyje problemem gasniecia auta byl uszkodzony czujnik polozenia walu oraz hmmmm liscie z drzew w baku ktore zatkaly filterek tak wiec obylo sie bez wymiany wtryskow

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    Jaki środek koledzy macie sprawdzony??zalał bym sobie do mojej belli

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Pięknie tylko skad sie tam liście wzięły?
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ