podzielę się również spostrzeżeniami, bo nie jestem pewien swojego przepływomierza. 156 SW 1,9 JTD 16v ( 140 KM)
Ostatnio zrobiłem sporą trasę Puławy-Sozopol( BG) - Puławy. Dystans ponad 4 tys km. 4 osoby, Thula na dachu, opony 225/45/17, klima , sporo autostrad bo droga przez Serbię, prędkośc max ograniczałem do 160 z nawigacji. Na liczniku 170 i 3000rpm na 6 biegu. Ograniczenie celowe żeby nie zgubić cennego bagażnika i spalanie za każdym tankowaniem 7,5 - 8. Wydaje się ok . tym bardziej że lekkiej nogi nie mam i jechałem na czas , bez noclegu. Jednak spalanie w mieście u mnie dochodzi do 10 litrów, gdzie poprzednia 2,4 JTD ( 150KM) max 8,5 l. Uważam że nowoczesne 16v ma dużo większy potencjał na spalanie paliwa.
Jeśli chodzi o Vmax to ja również mam kłopoty z przekroczeniem 200. oczywiście da się ale gdzie szukać takiej długiej drogi. do 180 bez problemu a potem trzeba prosić i prosić. BTW przy licznikowych 200 na 6 biegu 3700rpm. Dodam tylko że 150konnym pięciocylindrowcem bez problemu latałem 225 na tych samych kołach.
Jak sprawdzić przepływomież w JTD16v i dlaczego on taki drogi?