Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Temat: Faktyczna wartość sprzedaży 3-letnie Giuli

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T

Domyślnie

To przecież jest oczywiste, że im droższe kupimy seryjnie produkowane auto, tym więcej straci ono na wartości przy odsprzedaży (procentowo) i nie zmieni tego wg mnie żadne wyposażenie dodatkowe, czy znaczek.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Mercedes C klasa

Domyślnie

Cytat Napisał wip Zobacz post
    jak chcesz mało stracić to kup dacie. W wypasie.
    Ja nie żałuję Veloce. Radość z jazdy (choć to chyba z innej reklamy ) Przez pięć miesięcy spędziłem 250 godzin w aucie i dlatego warto mieć lepiej wyposażony i wykończony samochód. To tak jak w domu, wygodniejsza i ładniejsza kanapa jest lepsza. I droższa.
    Po wstępnych wyliczeniach utrata wartości w Veloce jest 3-krotnie większa niż w Buiseness. Będzie na dobrą kanapę i na łazienkę w mieszkaniu i jeszcze na wakacje zostanie jak liczyłem. Generalnie Veloce bym brał na dłużej(5 lat) i to jedyne co mnie przekonuje jeszcze do zastanowienia się do tej wersji, a tak to jakoś jestem w stanie przeżyć golasa.

Użytkownik Świeżak Avatar Nemiroff
    Mieszka w
    Gōrny Ślōnsk
    Auto
    StelvioQ Abarth Spider

Domyślnie

Tak zawsze było przy każdej marce. Im dalej od zakupu tym wyposażenie jest mniej warte a golasy / wypasy nieznacznie różnią się ceną. Wypasa można łatwiej sprzedać, z golasem trzeba się nabiedzić.
    Znalazłem taki artykuł w autoświat https://www.auto-swiat.pl/porady/kup...m_v=2#slajd-20

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Mazda 3 BN 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    I to jest to co chciałem napisać po przeczytaniu pierwszego postu. [MENTION=86943]RappaR[/MENTION] Chcesz przez najbliższe trzy lata wsiadać co rano do auta, które być może jest Giulią, ale nie do końca jak Giulia wygląda? Patrzeć i jeździć na małych kółeczkach? Siedzieć w szmacianym fotelu regulowanym korbą? Kombinować jak dołożyć manetki? Veloce to nie tylko dopłata do znaczka. (bez urazy dla użytkowników bussiness)
    hm...
    ja myślę zupełnie inaczej
    wchodzę w konfigurator i wybieram business z 200 koni za 139 900
    dobieram to co potrzebuje i co mi będzie przynosić i komfort i i radość, czyli
    1. Color Red - 0zl
    2. Felgi R17 - 0zl (zostawię ich na zimę, a na lato kupie nawet felgi z QV taniej niż w salonie dopłata za R18...)
    3. Czerwone zaciski - 1600 zl (czerwone lepiej hamują xDDDDD ) no i wygląd...
    4. Pakiet Asystent kierowcy Plus - 7800zl (mam wszystkie potrzebne i nie potrzebne elektroniczne bajery a aktywny tempomat, i sama hamuje, i sama przyspiesza, i martwe pola i wiele innych)
    5. Pakiet Komfort Parking - 2500zl (kamera + czujniki prod/tyl)
    6. Nawigacja fabryczna Uconnect Nav z wyświetlaczem dotykowym 8.8 - 6000zl (
    7. Koło kierownicy sportowe i gałka skrzyni biegów obszyte skórą techniczną - 500zl
    8. Pakiet Lighting - 4000zl (mocne ksenony, skręcające i ze spryskiwaczami)
    9. Pakiet Komfort - 900 zł (nawiewy na tyk, dodatkowe USB, chłodzony schowek)
    10. Łopatki zmiany biegów - 1500 zl
    11. Szyba przednia redukująca hałas - 1500 zl
    12. Powiększone tarcze i zaciski hamulcowe - 1900 zl (i wygląd i bezpieczeństwo)
    13. Podwójna rura wydechowa - 1000 zl

Wychodzi mi 169 100 zl

Tak jak pisałem, felgi można kupić do koloru do wyboru, nawet z QV, szyby można przyciemnić poza ASO za 600zl
    Czego temu autu brakuje w takiej konfiguracji?
    Skórzanej deski? Sorry ale ja deskę dotykałem tylko w salonie jak kupowałem samochód, za 2 lata nigdy więcej, i mam w dupie z czego ona jest, oby nie trzeszczało
    Skórzanych foteli? Sorry ale ja nawet bez skory się pocę, a skórzane fotele bez wentylacji to dla mnie w ogolę masakra...
    Korby do regulacji siedzeń? Tez dla mnie to nie jest istotne, bo ustawiam fotel raz i koniec, co tam grzebać cały czas? Raz na rok mogę to zrobić i korba... a powiem wam jeszcze więcej, pracowałem w firmie, która produkowała fotele elektryczne do samochodów, i wiem ile to kosztuje na prawdę, i warjuje jak widzę ceny 4000zl za elektryczne fotele, gdzie jest kilka silników elektrycznych, które fabryce kosztują 20-50EURo....
    Jakies pierdołki w salonie, z aluminium, tez mam w dupie, w Alfie trzeba paczyć na drogę, a nie za aluminium na pedałach, a jak mi tego będzie brakować to kupie na ALI xDDDD za dwie dychy xDDD
    Chip za 2 tys i mam te same 280kuni
    No może będzie brakować AWD, ale nie wszystkim to jest potrzebne... a RWD nawet lepiej, bo można poszaleć, jak się umie to robić, no i ładniejszych zderzaków... ale w sumie za to bym 50 tys nie dal...

ja to widzę tak
    może po prostu nie mam kasy na Veloce, ale Veloce w podobnym wyposażeniu, będzie z 250tys.... i tyle to bym nie dal za ta różnicę która opisałem...

nie kluce się, nie mowie ze moje zdanie jest w 100% dobre, o może ktoś myśli inaczej... tylko powiedziałem co o tym myślę
    jak ktoś ma inne zdanie - zapraszam do dyskusji, może się czegoś dowiem
    Ostatnio edytowane przez Kritik ; 07-10-2020 o 14:46

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Kritik Zobacz post
    Wychodzi mi 169 100 zl
    Jak się trochę postarasz, to za tą kasę kupisz nowe Veloce 280KM na R18" i masz Q4, sportowe fotele oraz większość z wymienionych dodatków bez żadnego rzeźbienia
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Veloce 2020 FL 280KM Rosso Competizione

Domyślnie

Chyba musiałby się mocno postarać. Veloce z takim konfigiem to jakieś 230k - 250k. Pokaż mi dealera Alfy który daje ponad 30% rabatu na samochód do produkcji. W tym momencie, z tego co mi wiadomo, nie mają Veloce na placach.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał maxspeed198 Zobacz post
    Chyba musiałby się mocno postarać. Veloce z takim konfigiem to jakieś 230k - 250k. Pokaż mi dealera Alfy który daje ponad 30% rabatu na samochód do produkcji. W tym momencie, z tego co mi wiadomo, nie mają Veloce na placach.
    Przecież nie napisałem, że to cena za auto do produkcji, ani że ciągle takie wersje zalegają na placach u dealerów, ale jest tu kilka osób, które kupiło Veloce poniżej 170k. Jak się trochę postarać/poczekać, to i okazja się znajdzie
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.2 Super MT

Domyślnie

Dla mnie pierwsza kwestia dyskwalifikującą veloce było Q4. Miałem infiniti awd (jak alfa tył plus dołączany przód) i zdecydowanie przy moim użytkowaniu wole rwd. My 2020 już ma Q2, wiec tego problemu nie ma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał korzen555 Zobacz post
    My 2020 już ma Q2
    MY2020 ma RWD. RWD to nie Q2. Dorzucisz LSD to będzie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał Kritik Zobacz post
    - zapraszam do dyskusji, może się czegoś dowiem
    Niczego się nie dowiesz... nikt, tak jak Ty sam, nie będzie wiedział lepiej jakiego samochodu i z jakim wyposażeniem potrzebujesz

Jakakolwiek dyskusja będzie jedynie próbą usprawiedliwienia takiego czy innego wyboru...