Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Temat: Rabaty/Informacje/Facelift/itd

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Nie znam się na strategiach negocjacyjnych, ale może warto zaryzykować i poczekać:
    https://moto.pl/MotoPL/7,175394,2649...-polskich.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Pajęczno
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Nie znam się na strategiach negocjacyjnych, ale może warto zaryzykować i poczekać:
    https://moto.pl/MotoPL/7,175394,2649...-polskich.html
    Widziałem ten artykuł. W Alfie się chyba takimi rzeczami nie przejmują bo już są przyzwyczajeni do słabej sprzedaży i 2 letnich aut na stockach
    Natomiast inne marki robią ciekawe promocje i w tym przypadku zakup Alfy staje się coraz mniej sensowny
    Strony i sklepy internetowe www.CyfroweJutro.pl

Użytkownik Świeżak Avatar Mieszko Drugi
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał pawelek Zobacz post
    (...)
    (lusterko w osłonce p-słonecznej to NAPRAWDĘ pierwsza rzecz którą żonka zrobiła wsiadając w salonie)
    (...)
    Jak Twojej Żonie udało się zrobić lusterko?
    W pozostałym zakresie zgoda

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał saycool Zobacz post
    Euromobil sprzedaje B-techa z 2019 na 34% rabacie https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6DpiTS.html
    Natomiast nieco droższą Super z 2019 (MY2020) "zaledwie" na 28% https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6DoBWW.html
    Warto Waszym zdaniem dopłacić w tym przypadku do polifta?
    Ja mam wrażenie, że z racji iż samochód za chwilę będzie dwuletni to 28% jednak troszkę za mało żeby się na niego skusić... tym bardziej jak na produkcje takiej wersji ponoć można dostać 23%.
    EDIT: Poprawiony link
    Zależy czy masz zamiar go sprzedać za czas: krótszy (np. po leasingu) niż dłuższy (kupujesz dla siebie by długo jeździć). Jeśli auto na długo, to nie ma aż takiego znaczenia czy z 2019 czy 2020.
    Osobiście dla mnie przedliftowy ogórek do biegów i estetyka infotainmentu rodem z lat 90-tych była zbyt irytująca i wybrałem polifta. No i jeszcze ACC było w standardzie. Ale ten polift z linku zawiera dość specyficzne połączenie kolorystyki wnętrza (jak dla mnie).

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Pajęczno
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Mix Zobacz post
    Zależy czy masz zamiar go sprzedać za czas: krótszy (np. po leasingu) niż dłuższy (kupujesz dla siebie by długo jeździć). Jeśli auto na długo, to nie ma aż takiego znaczenia czy z 2019 czy 2020.
    Osobiście dla mnie przedliftowy ogórek do biegów i estetyka infotainmentu rodem z lat 90-tych była zbyt irytująca i wybrałem polifta. No i jeszcze ACC było w standardzie. Ale ten polift z linku zawiera dość specyficzne połączenie kolorystyki wnętrza (jak dla mnie).
    Wiem o co Ci chodzi, natomiast wydaje mi się, że jak na samochód z 2019 roku w wysokiej wersji to rabat powinien być nieco wyższy niż 28%. Jeśli zamówię nowy (2021) z rabatem 23% (DemoVIP) to jest tylko 5% różnicy w cenie, a 2 lata w produkcji.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Wiem o co Ci chodzi, natomiast wydaje mi się, że jak na samochód z 2019 roku w wysokiej wersji to rabat powinien być nieco wyższy niż 28%. Jeśli zamówię nowy (2021) z rabatem 23% (DemoVIP) to jest tylko 5% różnicy w cenie, a 2 lata w produkcji.
    Jeśli masz rabat 23% na 2021 to nawet się nie zastanawiaj - bierz 2021.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    --

Domyślnie

Hej,

Byłem wczoraj w salonie alfy, ponieważ przymierzam się do zakupu nowego samochodu. W alfie jestem zakochany od pierwszego wejrzenia, natomiast mam pewne kryteria nowego samochodu i raczej tylko wersja poliftowa wchodzi w grę. Chciałbym dokonać zakupu na firmę i dowiedziałem się że na wersję veloce jest -16% a na business nie ma nic. Nie brzmi to jak prawda, szczególnie w obecnej sytuacji światowej. Wg. was warto czekać na wyprzedaż rocznika w styczniu?

Jako bonusowe pytanie dodam, że Pan w salonie powiedział że modne jest kupowanie alfy 200 koni z lopatkami i wsadzanie boxa pochodzącego moc, z racji tego że to ten sam silnik co veloce więc i osiągi podobne a wychodzi wg niego dużo taniej. Ile w tym prawdy?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Pajęczno
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Ashanen Zobacz post
    Hej,

Byłem wczoraj w salonie alfy, ponieważ przymierzam się do zakupu nowego samochodu. W alfie jestem zakochany od pierwszego wejrzenia, natomiast mam pewne kryteria nowego samochodu i raczej tylko wersja poliftowa wchodzi w grę. Chciałbym dokonać zakupu na firmę i dowiedziałem się że na wersję veloce jest -16% a na business nie ma nic. Nie brzmi to jak prawda, szczególnie w obecnej sytuacji światowej. Wg. was warto czekać na wyprzedaż rocznika w styczniu?

Jako bonusowe pytanie dodam, że Pan w salonie powiedział że modne jest kupowanie alfy 200 koni z lopatkami i wsadzanie boxa pochodzącego moc, z racji tego że to ten sam silnik co veloce więc i osiągi podobne a wychodzi wg niego dużo taniej. Ile w tym prawdy?
    Jeśli możesz poczekać to na Twoim miejscu bym poczekał. Sądzę, że po tym jak zarejestrują na siebie samochody i zacznie biec gwarancja jeszcze coś urwiesz.
    Na wersję business w zależności od salonu i wyposażenia samochodu podobno można dostać do 10%.
    Co do boxa to z tego co czytam jest to średnie rozwiązanie i lepiej zrobić chipa. Silniki są podobne ale nie takie same jak w veloce.
    Natomiast Veloce ma więcej plusów niż zwykła Giulia i tylko jeden minus (promień zawracania).

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    --

Domyślnie

Jeśli możesz poczekać to na Twoim miejscu bym poczekał. Sądzę, że po tym jak zarejestrują na siebie samochody i zacznie biec gwarancja jeszcze coś urwiesz.
    Na wersję business w zależności od salonu i wyposażenia samochodu podobno można dostać do 10%.
    Co do boxa to z tego co czytam jest to średnie rozwiązanie i lepiej zrobić chipa. Silniki są podobne ale nie takie same jak w veloce.
    Natomiast Veloce ma więcej plusów niż zwykła Giulia i tylko jeden minus (promień zawracania).

Czyli ten rabat na firmę 16% na giulie veloce to norma? Czy da sie jeszcze wiecej? Ogolnie zastanawia mnie czy taniej na oto... czy u dealera. Co do poczekania, to nie powinno być problemu. Szukam idealnej okazji pod każdym kątem, gdyż giulia znacząco przekracza mój budżet (Max 130k brutto chciałem), no ale jeżeli trafilyby się super obniżki, to z chęcią dopłace

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Pajęczno
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Ashanen Zobacz post
    Czyli ten rabat na firmę 16% na giulie veloce to norma? Czy da sie jeszcze wiecej? Ogolnie zastanawia mnie czy taniej na oto... czy u dealera. Co do poczekania, to nie powinno być problemu. Szukam idealnej okazji pod każdym kątem, gdyż giulia znacząco przekracza mój budżet (Max 130k brutto chciałem), no ale jeżeli trafilyby się super obniżki, to z chęcią dopłace
    Nie wiem jak jest rabatowana veloce ale sądzę, że 16% jest do wyrwania. Na stocku są veloce 2020 z rabatem 22%.
    Tak czy siak będziesz musiał sporo dopłacić do tych 130