Nie znam się na strategiach negocjacyjnych, ale może warto zaryzykować i poczekać:
https://moto.pl/MotoPL/7,175394,2649...-polskich.html
Nie znam się na strategiach negocjacyjnych, ale może warto zaryzykować i poczekać:
https://moto.pl/MotoPL/7,175394,2649...-polskich.html
Strony i sklepy internetowe www.CyfroweJutro.pl
Zależy czy masz zamiar go sprzedać za czas: krótszy (np. po leasingu) niż dłuższy (kupujesz dla siebie by długo jeździć). Jeśli auto na długo, to nie ma aż takiego znaczenia czy z 2019 czy 2020.
Osobiście dla mnie przedliftowy ogórek do biegów i estetyka infotainmentu rodem z lat 90-tych była zbyt irytująca i wybrałem polifta. No i jeszcze ACC było w standardzie. Ale ten polift z linku zawiera dość specyficzne połączenie kolorystyki wnętrza (jak dla mnie).
Hej,
Byłem wczoraj w salonie alfy, ponieważ przymierzam się do zakupu nowego samochodu. W alfie jestem zakochany od pierwszego wejrzenia, natomiast mam pewne kryteria nowego samochodu i raczej tylko wersja poliftowa wchodzi w grę. Chciałbym dokonać zakupu na firmę i dowiedziałem się że na wersję veloce jest -16% a na business nie ma nic. Nie brzmi to jak prawda, szczególnie w obecnej sytuacji światowej. Wg. was warto czekać na wyprzedaż rocznika w styczniu?
Jako bonusowe pytanie dodam, że Pan w salonie powiedział że modne jest kupowanie alfy 200 koni z lopatkami i wsadzanie boxa pochodzącego moc, z racji tego że to ten sam silnik co veloce więc i osiągi podobne a wychodzi wg niego dużo taniej. Ile w tym prawdy?
Jeśli możesz poczekać to na Twoim miejscu bym poczekał. Sądzę, że po tym jak zarejestrują na siebie samochody i zacznie biec gwarancja jeszcze coś urwiesz.
Na wersję business w zależności od salonu i wyposażenia samochodu podobno można dostać do 10%.
Co do boxa to z tego co czytam jest to średnie rozwiązanie i lepiej zrobić chipa. Silniki są podobne ale nie takie same jak w veloce.
Natomiast Veloce ma więcej plusów niż zwykła Giulia i tylko jeden minus (promień zawracania).
Czyli ten rabat na firmę 16% na giulie veloce to norma? Czy da sie jeszcze wiecej? Ogolnie zastanawia mnie czy taniej na oto... czy u dealera. Co do poczekania, to nie powinno być problemu. Szukam idealnej okazji pod każdym kątem, gdyż giulia znacząco przekracza mój budżet (Max 130k brutto chciałem), no ale jeżeli trafilyby się super obniżki, to z chęcią dopłace