a pod radiem nie gralo na as m165?
a pod radiem nie gralo na as m165?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Grało, ale teraz nie pamiętam jak [emoji16] na dsp mogę kanały zamieniać)wyłączać od razu , ale wzmaka nie wyłączę...
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
toś pomógł...
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
nie no, wzmacniacz pomogl napewno, ale w przodzie jakiejs kolossalnej roznicy nie ma.
Radio spokojnie uciaga te glosniki, ale bez suba gra to słabo... chyba ze zrobic przód + tył , moze jak bas bedzie z 4 drzwi wychodził bedzie lepiej.
ja myślałem że Ty już brałeś się za tylne drzwi - coś mi pisałeś parę dni temu. chyba że je tylko wygłuszałeś a głośniki ori zostawiłeś?
u mnie i Darka plan 4xdrzwi z wygłuszeniem, ale chyba jednak przez otwór głośnika tylko robię ile się da, u siebie na pewno wygłuszenie półki tył + elipsa lepsza (średnie audio, wykorzystamy co jest żeby wzmak się nie pluł komunikatami i uniknąć rezystorów, coś tam zawsze dołoży basu mam nadzieję), zobaczymy jak gra, jeśli do bani ten tył to u Darka wskoczy sub, jeśli dobrze to też elipsa w półkę (+wymiana poszycia półki) i jakiś miniaturowy wzmak ze zdalnym sterowaniem który da nam mocny 1 kanał dla tego głośnika
Miałem robić, ale nie mam czasu póki co.
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Czyli mamy ustalone że do aut ze zwykłym audio, bezpośrednio do radia (bez dodawania wzmaka jako prosty/tani update) Audio System M165 powinien przyzwoicie zagrać bo tam system był pod 4Ohmy a AS mają 3.
Gorsza sprawa ze średnim audio gdzie jest wzmak, ale system był 2 Ohmowy, danie AS mocno wycisza głośniki. Audison piszesz gra gorzej niż AS ale głośniej. Przydałaby się jakaś alternatywa na 2-3Ohm z dużą skutecznością żeby bez dodawania kolejnego wzmaka i bawienia się w rezystory żeby błędami nie krzyczało na desce) można było poprawić średnie audio. No chyba że to jak piszesz kwestia tzw "wygrzania" i po nastu godzinach grania będą grały bardziej satysfakcjonująco.
Ktoś ma jakieś propozycje 2Ohm?
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 20-11-2020 o 08:58
Jak dużo zabawy jest aby wsadzić harmana? Bo z 1,5k poszło u mnie w sumie w błoto poza wygłuszeniem plusów nie ma. Zewnętrznego wzmaka nie planuje. W octavii mam cantona i robi robotę
Różnice w wiązakach do tego go nie odpalisz - ktoś próbował wymieniać bo miał uszkodzony (zalany i 2 kanały nie działały) wsadził używkę inną i cisza + miganie przebiegu mimo robienia proxi oczywiście. Widać blokują się na VIN wzmacniacze tak jak radia.
Ja wygooglałem takie głośnik na 2 Ohmy i z dużym SPL:
https://allegro.pl/oferta/gladen-sqx...end-9527971096
może tędy droga?