O widzisz, nie wiedziałem. Dzięki za info.
Zgadza się. Ja w życiu trzy razy auto wystawiałem na sprzedaż i za każdym razem pierwszy oglądający odjeżdżał autem. Fakt, nie były to nie wiadomo jak zadbane auta po prostu były rzetelnie opisane w ogłoszeniu, zdjęcia wykonane aparatem w telefonie i tyle. I jakoś się da sprzedać za pierwszym razem, tylko trzeba uczciwie podejść do tego i przede wszystkim dać uczciwą cenę a nie szukać frajera ;/.
Witam serdecznie czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć coś na temat tego auta? Jadę go jutro oglądać. Z góry dzięki pozdrawiam otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-jtd-sedan-ID6DsyRH.html#a107c1cd3c
Ostatnio edytowane przez Rodzynek_91 ; 21-11-2020 o 03:30
Jeżeli ktoś szuka auto w które nie trzeba inwestować to zapraszam na priv ( 159 SW 2.0jtdm , 170 KM ,141 tyś przebiegu , 2010 , czarna ).
Nie weryfikowałem jeszcze, choć mam a raczej miałem w planach. Trochę ucichłem od czasu kiedy pierwszy raz napisałem, bo jak to zazwyczaj bywa, nastąpiła ''weryfikacja budżetu''Ale postanowiłem też, że interesuje mnie tylko 2.0 jtdm lub 1.75 TBi, więc tego egzemplarza raczej weryfkować nie będę.
Pokazałem żonie spidera i teraz marudzi, żebym kupił. Coś tam poszperałem w sieci, ale nie wiem, czy to wszystko prawda, więc podsumuję, co wiem:
- nie jestem rolnikiem, tylko hipisem, więc chciałem benzynę, a tu okazuje się, że w kabrio montowali tylko niepolecany, dosłownie wszędzie, silnik JTS 2.2. Zdarzają się fantastycznie utrzymane spidery z małym przebiegiem i właśnie tym napędem. Czy mimo tego / właśnie dlatego nalezy ich unikać?
- więc skoro musiał bym kupić klekota, to który silnik lepiej wybrać?
- nigdy w życiu nie miałem używanego samochodu, więc może porywam się z motyką na słońce, na co więc powinienem zwracać uwagę przeglądając ogłoszenia na temat tego auta?
- a jak już jakiś spider wpadnie w oko i zachęci do bliższego poznania, czy jest sens poprosić/wynająć kogoś, kto po prostu się na tym zna, żeby obejrzał dokładnie?
Ostatnio edytowane przez oranvag ; 06-12-2020 o 10:38
Trudne pytania zadajesz...
Klekot? Polecam jednoznacznie silnik 2.0. jtdm 170 KM.
Auto używane pierwszy raz? Koniecznie sprawdź jego historię, na stronie np. historiapojazdu.pl
Najlepiej aby auto miało jak najmniej poprzednich właścicieli. Sytuacja kiedy kupujesz od jedynego właściciela jest idealna.
Obejrzyj wszystkie faktury wymian i napraw.
Wszelkie niejasne albo wymijające odpowiedzi sprzedawców świadczyć mogą o kłamstwach, kręceniu, ukrywaniu.
A co do "kogoś kto się zna" weź mechanika z warsztatu, który zajmuje się takimi autami. Albo podjedź do takiego warsztatu.
zakup spider-a to trudny temat. jak to kabriolet jest duża sezonowość ceny, najtaniej jest w okresie jesień - wczesna zima. od lutego już będzie widać wzrost cen. niezależnie od sezonowości, te auta już lekko drożeją. jeśli chodzi o benzyny to były też 3,2jts i 1,75tbi. ja za spiderem rozglądam się od 2 lat, ale nie znalazłem egzemplarza który miałby właściwą relację ceny/stanu.