Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 103

Temat: Odjeżdżanie fotela po wyłączeniu stacyjki

Użytkownik Rowerzysta Avatar arturo132
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Stelvio 2.0 280+, Giulietta 1,6

Domyślnie

Zrobione działa!!!
    Po kolei:
    1. Gasisz silnik.
    2. Otwierasz drzwi fotel odjeżdża do tyłu, czekasz aż dojedzie do końca.
    3. Robisz sekwencję siedzisko przód tył, przód tył, oparcie przód tył.
    4. Fotel zaczyna sam jechać do przodu i wtedy go zatrzymujesz.
    5. Fotel już nie odjeżdża ale musisz na nowo zaprogramować ustawienie pamięci.
    Ostatnio edytowane przez arturo132 ; 28-11-2020 o 21:09

Użytkownik Świeżak Avatar hioop
    Auto
    STELVIO 280KM FE GIULIA VELOCE Q4

Domyślnie

U mnie też działa!!! Fotel nie odjeżdza, ale nie działają pamięci zaprogramowach pozycji. Nawet po ponownym zapamiętaniu nie pamiętają

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał hioop Zobacz post
    U mnie też działa!!! Fotel nie odjeżdza, ale nie działają pamięci zaprogramowach pozycji. Nawet po ponownym zapamiętaniu nie pamiętają
    To ważna sprawa! W moim przypadku wolę żeby odjeżdżał ale pamiętał ustawienia... Korzystamy w dwie osoby z auta!

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Hmm, u mnie pamoęć działa, tylko że zapisane wcześniej uległy jakimśtam zmianom.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał hioop Zobacz post
    Wystarczy że powtórzysz raz jeszcze kombinacje ale tym razem nie przerywaj jak fotel sam odjeżdża. Pojedzie tył max, przód max, tył max i przód do ostatnio zapisanej pozycji. Wszystko będzie działać jak powinno.

Mało tego, wychodzi na to, że pamięć foteli wciąż działa ale w ograniczonym zakresie, to znaczy zapamiętuje góra dół i oparcie ale nie jest w stanie przywrócić ustawienia przód tył.

Mam teraz dylemat co lepsze - nie odjeżdżanie fotela czy pamięć ustawień W najbliższym czasie jeszcze przetestuje jakie dokładnie ustawienia pamięta a jakich nie gdy korzystamy z tego tricku (np. pozycję lusterek).

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Hmm, u mnie pamoęć działa, tylko że zapisane wcześniej uległy jakimśtam zmianom.

ale wszystko działa? tzn zmienia pozycje fotela przód/tył i lusterka, czy tylko góra/dół i oparcie? jaka wersja firmwaru w fotelach?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    DW
    Auto
    AR

Domyślnie

to jednak nie był Prima Aprilis

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Wszystko działa. Edit: przód tył na pewno ale nie jestem pewien lusterek. Sprawdzę.

Wersji fw foteli nie wiem jak sprawdzić.

Ostatnio edytowane przez Trevor ; 08-12-2020 o 08:59

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Wszystko działa. Edit: przód tył na pewno ale nie jestem pewien lusterek. Sprawdzę.

Wersji fw foteli nie wiem jak sprawdzić.
    podłączyć MESem do Comfort Seats i na pierwszym tabie jest hardware i software number/version.

wychodzi na to że u niektórych działa przywołanie przesunięcia, u innych niestety nie. dobrze byłoby obczaić jaki jest klucz. pytanie czy zależy tylko od HW/SW foteli czy też od innych kompów.

Cytat Napisał NaY Zobacz post
    to jednak nie był Prima Aprilis
    no nie był, ale święty Mikołaj to też niestety dla większości nie jest bo większość chyba ma problemy z pamięcią.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0 280KM

Domyślnie

Zrobiłem dzis jeszcze jeden test.
    Po przerwaniu procedury kalibracji foteli (fatalisty) nie działa pamięć lusterek oraz fotela przód tył. Działa tylko pamięć fotela gyora dół oraz oparcie. Oczywiscie fotel nie odjeżdża po wylaczeniu auta i otwarciu drzwi
    Po ponownym puszczeniu kalibracji - tym razem bez przerywania - wszystko działa jak należy plus fotel odjezydza (easy entry).
    Teraz jedynie pozostaje mi dylemat co wybrać, pamięć foteli czy brak odjeżdżania