Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Temat: Odjeżdżanie fotela po wyłączeniu stacyjki

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał WormKuba Zobacz post
    Zrobiłem dzis jeszcze jeden test.
    Po przerwaniu procedury kalibracji foteli (fatalisty) nie działa pamięć lusterek oraz fotela przód tył. Działa tylko pamięć fotela gyora dół oraz oparcie. Oczywiscie fotel nie odjeżdża po wylaczeniu auta i otwarciu drzwi
    Po ponownym puszczeniu kalibracji - tym razem bez przerywania - wszystko działa jak należy plus fotel odjezydza (easy entry).
    Teraz jedynie pozostaje mi dylemat co wybrać, pamięć foteli czy brak odjeżdżania
    Jeśli sam korzystasz z auta to zostawiłbym bez odjeżdżania a jeśli w dwie osoby różnego wzrostu to chyba lepiej nie ustawiać za każdym razem fotela, lusterek...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Sprawdziłem. Myliłem się. U mnie też tylko góra dół i oparcie tył przód.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

no to może na wiosnę bym strzelił nowy produkt - devica P&P do załatwienia sprawy w autach 2016/17/początek 18?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

A tak ktoś ma? Film słaby, ale widać, że na stałe jest WYŁ (a fotel odjeżdża), można przełączyć na WŁ, ale po chwili wraca samo na WYŁ.

Wersja:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20201211_144635.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	57.2 KB
ID:	274619

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0 280KM

Domyślnie

U mnie jest dokładnie tak jak na filmie. Wersja softu 090 jeśli dobrze pamiętam (najnowszy).

Auto

Domyślnie

no bo nie tylko chodzi o soft radia czy foteli. musi być więcej do tego proxi, dlatego u większości nie da się poprawnie aktytować tej funcji
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    no bo nie tylko chodzi o soft radia czy foteli. musi być więcej do tego proxi, dlatego u większości nie da się poprawnie aktytować tej funcji
    No i właśnie.. dlatego zrobiłem dziś magiczny myk z przyciskami i zadziałał
    Natomiast faktycznie nie ma pamięci tył/przód i lusterek...ale na to rozumiem nie ma jeszcze patentu?

Auto

Domyślnie

myślę że magic trick to po prostu uruchomienie ręczne kalibracji fotela (co można wywołać z komputera serwisowego), a ją przerywacie, więc fotel już nie chce ustawiać rzeczy zwiazanych z przesunięciem fotela, czyli lusterek (na pewno przód/tył, nie wiem czy góra dół dalej działa) i pamieci przesunięcia przód tył.

nie ma tricku. jak skończę car audio, to oblukam fotel, może jednak powstanie device który ogarnia to - coś plug&play jak S&S dezaktywator mam na myśli.

Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Też mi się wydaje, że to nie włączenie/wyłączenie tylko reset/kalibracja, która jest przerwana. zrobię w wolnej chwili 2 razy pod rząd kalibracje do końca w ramach sprawdzenia. Pewnie będzie dalej odjeżdżał.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Niedawno męczyłem serwis o możliwość wyłączenia cofania fotela. Oczywiście bez skutku. AR z Włoch ponoć maila napisali, że moja wersja nie ma takiej możliwości (ponoć napisali bo nic do mnie nie doszło...). W UOKiK stwierdzili, że sami z siebie producenta nie mogą ścignąć do odpowiedzialności. Musiałby im to zgłosić np. RPO po interwencji grupy osób i stwierdzeniu, że rozwiązanie zagraża zdrowiu/bezpieczeństwu. Czyli jest to do zrobienia. Tylko prawdopodobnie sprawa długotrwała.
    Poza rozwiązaniami wyłączającymi cofanie fotela poprzez programowanie fotela przyciskami (jeszcze nie wiem czy u mnie działa) widziałem, że forumowicz rozwiązał problem poprzez montaż prostego wyłącznika (np. https://allegro.pl/oferta/wlacznik-k...8-1e009f5ad56c). Podpięcie do przewodu silnika i wyłączenie zasilania. Genialnie proste. Tylko przydałby się manual. Który kabel przeciąć, jak ściągnąć boczki fotel i czy wyciągać fotel czy nie. Wyglądało to na fajne rozwiązanie. Niestety nie potrafię tego znaleźć, moze ktoś to odnajdzie i przeklei. Google nie pomaga. Być może jest to na FB, a tam jak wiadomo znaleźć cokolwiek to jak szukanie igły w stogu siana.. . Przy okazji dobrze, że pomimo istnienia fb, ciągle jest aktywność na tym forum. Tu jest wszystko ładnie poukładane (wg samochodów, problemów...) szybko do odszukania.