Strona 135 z 178 PierwszyPierwszy ... 3585125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,341 do 1,350 z 1775

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    (w PL niby legalnie jest mieszać, co nie znaczy dobrze, wyjedziesz za granicę i się możesz zdziwić jak Policji nie będzie interesowało jakie przepisy są w PL, u nich - np CZ czy SK, mają być takie same 4)
    Offtop: No tutaj można powoływać się na konwencję wiedeńską o ruchu drogowym. W praktyce oczywiście kontrol może robić jakieś problemy, ale nie mają za bardzo do tego podstaw. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Bezel3012 Zobacz post
    Bardzo dziękuję za radę, na pewno w najbliższym czasie napiszę do Kolpaka, tak czy siak mam juz na tył 255/40 goodyear 7mm z 2019 roku, tak więc w grę wchodzą tylko goodyear f1 3 225 45, alfe mam z 2017 roku i właśnie dla bezpieczeństwa siebie i innych wymieniam sobie wszystko, wczoraj też mi tarcze przyszny nowe z brembo, to tak powoli trzeba podstawowe rzeczy wymienić
    I trzymaj się tego żeby były też RF skoro już tyły takie kupiłeś. Raz kupiłem używki, akurat były prawie nowe 8mm (dla felg), niestety okazało się że były mega wyząbkowane i za grosz wystawiłem jako wyząbkowane na olx a sam kupiłem nowe. oszczędny często płaci 2 razy

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    Offtop: No tutaj można powoływać się na konwencję wiedeńską o ruchu drogowym. W praktyce oczywiście kontrol może robić jakieś problemy, ale nie mają za bardzo do tego podstaw. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
    Wiem, ale było wiele przypadków np jeśli chodzi o ilość kamizelek odblaskowych w Austrii/Niemczech, z policjantem nie dogadasz się, czasem ma Cię w nosie i Konwencje Wiedeńskie - nie puści Cię zanim nie zapłacisz mandatu, a jak zapłacisz to po ptokach.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Bezel3012
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Giulia 200 2.0

Domyślnie

Będę zwracał uwagę, dzięki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Witam, kupiłem sobie ostatnio giulie ale na zimowych 16, na lato jednak wybór padnie na felgi 18 i mam pytanie, jak uważacie, były by te felgi ok? Dodam, że chce sobie lusterka i dach na czarno okleić oraz przyciemnić szybyZałącznik 275035Załącznik 275036 oponu na tył już sobie kupiłem 255/40/18 run flat goodyear f1 a musze kupić właśnie sobie felgi i przednie opony 225/45/18 dębice presto. Taka konfiguracja była by ok?
    Porządkując..
    1. Gdzie znalazłeś info, że ta felga będzie pasować?
    2. Skoro masz 2 szerokości opon, to muszą być 2 szerokości felg (a pokazujesz jedną)
    3. 8,5" na oponę 225? Słaby pomysł
    4. Tył RFT, przód zwykłe? Słaby pomysł
    5. Inna marka przód/tył - tu bym wielkich zastrzeżeń nie miał, byle rozmiary i typ opon się zgadzał (najważniejsze, że na tył idzie opona dobrej jakości)
    6. Zakup opon z 17 roku - o ile mowa o NOWEJ oponie, a nie używanej, to też nie ma zastrzeżeń, bo nie różni się ona jakością od świeżej (chyba, że kupujesz od "Pana Władzia", a ten trzymał je przez ostatnie 2 lata pod chmurką..)
    7. I nie patrz tak na te etykiety, bo to ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co alfy na lawetach..

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Witam, kupiłem sobie ostatnio giulie ale na zimowych 16, na lato jednak wybór padnie na felgi 18 i mam pytanie, jak uważacie, były by te felgi ok? Dodam, że chce sobie lusterka i dach na czarno okleić oraz przyciemnić szybyZałącznik 275035Załącznik 275036 oponu na tył już sobie kupiłem 255/40/18 run flat goodyear f1 a musze kupić właśnie sobie felgi i przednie opony 225/45/18 dębice presto. Taka konfiguracja była by ok?
    ja myślałem że trochę minie mim takie rzeczy będziemy czytać no ale napisze tak- biedny samochód.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    ja myślałem że trochę minie mim takie rzeczy będziemy czytać no ale napisze tak- biedny samochód.
    Myślę, że "trochę już minęło"... w końcu idzie 6 rok Julki na rynku...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Ehhh nie wytrzymałem przy tym... Koledzy dosiadający przedmioty pochodzenia samochodowego ze złomowisk w USA powinni się cholernie mocno ugryźć w język przed takim komentarzem...

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

naprawdę ciężko zrozumieć o co ci chodzi - na myśl przychodzi mi jeden rysunek Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1474321035_gqwdwc_600.jpg
Wyświetleń:	51
Rozmiar:	57.4 KB
ID:	275069 proponuje trzymać se tematu.
    powiem ci iż jako posiadacz samochodu ze złomowiska w życiu by mi do głowy nie przyszło robić taki cyrk z oponami- nie dość ze namieszane rozmiarowo z niehomologowanymi rozmiarami to jeszcze rożne konstrukcyjne przód i tył. Do tego budżetowe opony ze słabymi właściwościami jezdnymi na osi prowadzącej.
    czekam na wątek o bieżnikowanych bo ponoć kogoś szwagier przejechał 100 tkm i jeszcze żyje.
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 02-01-2021 o 11:29

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

to co masz dać na ciemne szyby dach i lusterka zainwestuj na początek w porządnie opony we właściwym rozmiarze i odpowiednie felgi bo to jakiś dramat co tu piszesz. popytaj specjalisty @kołpak to ci doradzi aby nie zrobić sobie i komuś krzywdy bo to ani nie będzie wyglądać a tym bardziej dobrze się prowadzić.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Stelvio Lusso

Domyślnie

Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Porządkując..
    2. Skoro masz 2 szerokości opon, to muszą być 2 szerokości felg (a pokazujesz jedną)
    Wiem że kolega się zna ale zawsze tak musi być ?
    3. 8,5" na oponę 225? Słaby pomysł
    to również dotyczy pierwszego pytania owszem slaby pomysł ale akceptowalny rozmiarowo

6.0 – 8.5 , 225 mm
    8.5 – 10.0, 255 mm

Cytat Napisał ciafok Zobacz post
    Koledzy dosiadający przedmioty pochodzenia samochodowego ze złomowisk w USA
    Kolego wybacz ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
    Ja bym za twojego salonowaca full bieda nie dał tyle kasy wole USA full wypas za połowę ceny.