[MENTION=13187]Archi[/MENTION] Dzięki za info! Gdyby nie Ty, to bym przeszedł obojętnie. A tak to przedpremierowo:
[MENTION=13187]Archi[/MENTION] Dzięki za info! Gdyby nie Ty, to bym przeszedł obojętnie. A tak to przedpremierowo:
Giulia Veloce po liftingu - u Pertyna
https://youtu.be/EEzmeItjmfk
nie lubie go, strasznie ględzi![]()
Jak ksiądz na kazaniu, nie porywa a do tego jeszcze średnio się zna [emoji6]
Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
Oglądałem test pana Peryńskiego i mam trochę mu do zarzucenia. Mówił o lepszych materiałach, a ja oglądałem w poniedziałek nową Giulię w środku i jakoś znaczących różnic nie zauważyłem poza kierownicą i selektorem skrzyni automatycznej. Reszta- plastiki, skóry i inne tworzywa, są identyczne.
Wyciszenie z tego, co się dowiadywałem, objęło słupki przednie + akustyczne szyby i (być może, nie sprawdzałem) obudowy lusterek, a w teście mówi o odgłosach przenoszonych z kół do kabiny i o głośności pracy zawieszenia. Nie wiem, jechałem najnowszym wydaniem i nie zauważyłem różnicy, jeżeli chodzi o odgłosy pracy zawieszenia i odgłosu opon, a wycie wału, czy tam czegoś odpowiedzialnego za Q4, jak słychać w mojej Giulii, tak samo słychać w nowej. Jest trochę mniej szumów aerodynamicznych, tyle. Ponadto, oglądałem BMW G20 i jeździłem nim, bo brałem je również pod uwagę zanim zdecydowałem się na Alfę, materiałami Giulia nie odstaje, za to spasowanie jest w Giuli na dużo wyższym poziomie. Mam wrażenie, że Pertyn nie przygotował się zbytnio do nagrania i trochę się w tym pogubił.
[MENTION=74950]Lober[/MENTION], dokładnie, jak oglądałem wczoraj jeszcze coś wyłapałem, że nie bardzo chłop wie o czym mówi, ale już nie pamiętam. Ogólnie jak to Pertyn - ględzi...
Ee tam. Auto mu się podoba, po prostu po liftingu oczekiwał więcej. Co do wykończenia to mam mieszane uczucia co do przedlifta. Z jednej strony spasowanie i materiały górnej części bardzo dobre z drugiej strony te dołu boczków drzwi czy wykończenie bagażnika jest okropne. Przesiadłem się z c klasy i jest dobrze, ale te kieszenie w drzwiach... golf 6 kumpla niestety jest lepiej w dolnych partiach wykończony. BMW podobny poziom, ale bardziej spójne (gorsze spasowanie ale materiały wszędzie średnie). Lift dał sporo, ale mogli jeszcze pare pierdol poprawić (dolne partie deski i panele drzwi np). Ogólnie po 4rech latach dalej uważa giulie za fenomenalne auto. Wiec nie ma co biadolić
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ciekawy materiał na temat systemu Multiair.
Szczerze, nie wiedziałem, że mogą z tym wiązać się takie problemy i koszta. Giulię kupowałem z zamysłem pokonania nią ok 200-250 tys km, a po tym co usłyszałem w tym materiale, cóż, jestem nieco zaniepokojony.