W 156 da sie bez probemu ale tu nie chodzi o to czy sie da czy nie tylko o idee istnienia tego urzadzenia...
W 156 da sie bez probemu ale tu nie chodzi o to czy sie da czy nie tylko o idee istnienia tego urzadzenia...
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
Dokładnie takie coś ma sens w 500konnym subaru czy Evo IX a nie 1.9 diesel xD
nie no to powiedziałem pół żartem, nie wiem dokładnie kiedy ta geometria się przestawia ale często zdarza mi sie wykorzystywać 100% głębokości pedału przyśpieszenia.
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 06-10-2009 o 05:21
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
autostrade A1 ( psss nikomu nie mówicie ) 88km przejechałem z średnią prędkością 188km/h i ich nie zabiłem ogólnie z głową używać diesla i nic mu nie będzie
Si.
Zastanawiałem się nad tym, bo nie jestem zbyt cierpliwy i trochę wkurza mnie siedzenie w aucie na parkingu przez parę minut. A muszę, bo nie jeżdżę za spokojnie, mam nową turbinę i troszkę dłubniętą moc. Tyle, że w tak wielkim mieście jak moje, które całe przejeżdzam w 5 minut, a średni czas podróży to pewnie ze 3 minuty to chyba nie ma to sensu.
Po 3 minutach nie musisz siedziec kilka minut wystarczy kilkanascie sekund, a jak juz podjezdzasz do miejsca dolecowego, daj kilkanascie metrow wczesniej na luz, podtocz sie na parking i juz zyskasz kilka sekund chlodzenia turbiny.
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v