Tak, to ZF. Czyli tylko oryginał jaki podlinkowałem.
Tak, to ZF. Czyli tylko oryginał jaki podlinkowałem.
Nauczony doświadczeniem już wiem,że często pozorna oszczędność prowadzi do jeszcze większych kosztów,straty czasu,że o nerwach nie wspomnę.Zakładanie części krzak-w tym wypadku jakiegoś WRC wiąże się z dużym ryzykiem.Nie będę Ci pisał czy masz ją kupić czy nie.Poszukaj opinii w internecie na temat tej czy innych podobnych marek i sam wyciągnij wnioski.Powodzenia,a w razie zakupu zdaj relacjePozdrawiam
Dziwne..... znalazłem to i kompatybilność jest wątpliwa. ZF nie pasuje do tylu autchoć wyglądem przypomina ZF. Cóż. Ryzyk fizyk. Ja znając problem postanowiłem "odkładać dłużej" i kupić ZF`a. Nie ryzykowałbym tego czegoś. Ale jak faktycznie nie masz grosza to raczej nie masz wyjścia. Spróbuj, zaryzykuj.
A oddajesz to do warsztatu czy sam wymieniasz? Może zaoszczędź na robociźnie a kum ZF`a i wymień sam. To nie jest trudna robota. Do zrobienia pod tzw blokiem![]()
Przestrzegam wszystkich przed WRC. Teoretycznie miałem świadomość , że może być kiepsko, ale pompa już chyba padła, skręcanie jest bardzo utrudnione i potrzeba na nie sporo siły. Jutro będę zostawiła auto u mechanika i dokładnie sprawdzimy......
I podziękować cenna uwaga. Daj znać jak się skończyło![]()
Ech współczuję. Choć dużą Mazdą postanowiłem sprawdzić z ciekawości jak to jest z tymi tanimi częściami, taki poligon doświadczalny bo i nie pieszczę się za bardzo z tym autem. I póki co nie mogę złego słowa powiedzieć. Najdłużej jeżdżone "tanizny" czyli tłumik końcowy Izawit i amortyzatory tył Nipparts śmigają już ponad dwa lata i 40tys km. Części firmy NTY czy Maxgear też nie są jej obce. Zobaczymy co będzie dalej, wynikami "eksperymentu" będę się dzielił![]()