w mojej Veloce zaskrzypiała kilka razy zaraz po odbiorze, zwróciłem uwage w ASO jak tam byłem w innej sprawie, prysnęli trochę sprayem i cisza już była na zawsze
w mojej Veloce zaskrzypiała kilka razy zaraz po odbiorze, zwróciłem uwage w ASO jak tam byłem w innej sprawie, prysnęli trochę sprayem i cisza już była na zawsze
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Święta racja. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać. Owszem w porównaniu z innymi współczesnymi autami alfa nie wypada źle. Jednak w porównaniu chociażby ze 159 postępu nie widać. Wręcz przeciwnie. Wiem, wiem. Jedyna słuszna Giulia to jest QV gdzie tylko osiągi się liczą. Pozostałe wersje to są "bieda" wersje dla chcących mieć namiastkę QV. I to się broni. Jeździ świetnie. Ale dziadostwa w alfie być nie powinno. Naprawdę, poświęciłbym 0,5 sekundy (nawet 1s) na lepsze (cięższe) wykończenie. Jak np. Drążek biegów. Nie mogli się postarać jak się postarali z łopatkami (których i tak pewnie niewielu używa)? Wymieniać mógłbym wiele ale żeby nie robić offtopicu tu pisać nie będę. PS. Jest wątek o wadach Giuli? Bo kilka uwag już mam.
A najlepsze, że staną się bezkrytyczni jak już Giulię kupią.
Wtedy 159 stanie się jakaś taka... inna? Nawet będzie miała wady![]()
Giulia Super 2.2 MultiJet
Ja zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o innych, o których wiele nie wiedzą.
Skąd założenie, że nie kupiłem Giuli? Może pozwalam sobie na krytykę właśnie dlatego, że mam porównanie? Może byłem tylko na jeździe próbnej i to mi wystarczyło? Czyżby prawo do wypowiedzi mieli tylko zweryfikowani użytkownicy?
Ale ja nic do ciebie nie pisałem![]()
Giulia Super 2.2 MultiJet