Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Temat: Dźwignia zmiany biegów AT - wymiana na poliftową

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

w mojej Veloce zaskrzypiała kilka razy zaraz po odbiorze, zwróciłem uwage w ASO jak tam byłem w innej sprawie, prysnęli trochę sprayem i cisza już była na zawsze
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post

Reasumując, Alfa się jakoś nie różni od innych marek w sposób wybitny jeśli chodzi o jakość
    Święta racja. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać. Owszem w porównaniu z innymi współczesnymi autami alfa nie wypada źle. Jednak w porównaniu chociażby ze 159 postępu nie widać. Wręcz przeciwnie. Wiem, wiem. Jedyna słuszna Giulia to jest QV gdzie tylko osiągi się liczą. Pozostałe wersje to są "bieda" wersje dla chcących mieć namiastkę QV. I to się broni. Jeździ świetnie. Ale dziadostwa w alfie być nie powinno. Naprawdę, poświęciłbym 0,5 sekundy (nawet 1s) na lepsze (cięższe) wykończenie. Jak np. Drążek biegów. Nie mogli się postarać jak się postarali z łopatkami (których i tak pewnie niewielu używa)? Wymieniać mógłbym wiele ale żeby nie robić offtopicu tu pisać nie będę. PS. Jest wątek o wadach Giuli? Bo kilka uwag już mam.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał jacool.n Zobacz post
    Święta racja. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać. Owszem w porównaniu z innymi współczesnymi autami alfa nie wypada źle. Jednak w porównaniu chociażby ze 159 postępu nie widać. Wręcz przeciwnie. Wiem, wiem. Jedyna słuszna Giulia to jest QV gdzie tylko osiągi się liczą. Pozostałe wersje to są "bieda" wersje dla chcących mieć namiastkę QV. I to się broni. Jeździ świetnie. Ale dziadostwa w alfie być nie powinno. Naprawdę, poświęciłbym 0,5 sekundy (nawet 1s) na lepsze (cięższe) wykończenie. Jak np. Drążek biegów. Nie mogli się postarać jak się postarali z łopatkami (których i tak pewnie niewielu używa)? Wymieniać mógłbym wiele ale żeby nie robić offtopicu tu pisać nie będę. PS. Jest wątek o wadach Giuli? Bo kilka uwag już mam.
    Zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o autach, których nigdy nie mieli. Tak trzymaj
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

A najlepsze, że staną się bezkrytyczni jak już Giulię kupią.
    Wtedy 159 stanie się jakaś taka... inna? Nawet będzie miała wady
    Giulia Super 2.2 MultiJet

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o autach, których nigdy nie mieli. Tak trzymaj
    Ja zawsze podziwiałem ludzi, którzy najwięcej do powiedzenia mają o innych, o których wiele nie wiedzą.

Cytat Napisał daras Zobacz post
    A najlepsze, że staną się bezkrytyczni jak już Giulię kupią.
    Wtedy 159 stanie się jakaś taka... inna? Nawet będzie miała wady
    Skąd założenie, że nie kupiłem Giuli? Może pozwalam sobie na krytykę właśnie dlatego, że mam porównanie? Może byłem tylko na jeździe próbnej i to mi wystarczyło? Czyżby prawo do wypowiedzi mieli tylko zweryfikowani użytkownicy?
    Ostatnio edytowane przez jacool.n ; 24-04-2021 o 08:09

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Ale ja nic do ciebie nie pisałem
    Giulia Super 2.2 MultiJet

Auto

Domyślnie

OK. Przyjmuję przeprosiny Rzeczywiście 159 jest juz jakaś inna ale czy gorsza... Być może do Giuli miałem zbyt duże oczekiwania. Być może 159 była naprawdę dobrym autem. Ale to temat na oddzielny wątek

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał fuji Zobacz post
    Wizualnie może i lepsza ale jak ktoś ma małe dłonie (tak jak ja) to zdecydowanie wygodniejsza jest przedliftowa.
    po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że zmiana kiery na polift to jeden z "must have" dla przedliftów- o wiele fajniej sie trzyma i czuje grubsza inaczej wyprofilowania. Żałuje, że tak długo się wahałem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    po kilku dniach użytkowania stwierdzam, że zmiana kiery na polift to jeden z "must have" dla przedliftów- o wiele fajniej sie trzyma i czuje grubsza inaczej wyprofilowania. Żałuje, że tak długo się wahałem.
    A wystarczyłoby żeby dali w konfiguratorze opcję zmiany kiery i wszyscy byliby zadowoleni.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Giulia 2.9

Domyślnie

A mi przedliftowa bardziej leży, ale wieniec był za cienki + 4 różne materiały, to było za dużo... więc kupilem drugą i dałem do zrobienia Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210205_130341.jpg
Wyświetleń:	58
Rozmiar:	70.5 KB
ID:	277902