To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
OK, jak zmienisz kolejność to fajnie, nie to się na odległość zgadamy i poproszę Cię o fotki z różnych ujęć. wziąłeś z czy bez RF? tyły masz 8" czy 9"?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
no właśnie, też myślę o nie RFach bardziej.
kupiłem na swoje 19 cali Bridgestone Potenza Sport (nowy model już bez oznaczeń Sxxxx) - bardzo fajne opony w dobrej cenie. Zdecydowanie lepszej niż Michelin. Nie ścierają się bardzo, dlatego raczej powinny wytrzymać duże przebiegi. kleją fajnie i czuć kiedy się nagrzeją i mają dobre okno temperaturowe - szczególnie ważne jak ostro jeździsz. Jeżeli nie jeździsz ostro to bierz dowolne opony z półki premium.
Na mokrym moim zdaniem bardzo dobre - pewnie nie tak dobre jak Uniroyal Rainsport ale lepiej od Pirelli.
Zdecydowanie poecam. Na poprzednim komplecie Bridgestone Potenza S001 (miałem je seryjnie zamontowane) przejechałem ponad 80 000 km i do końca dobrze kleiły.
Moje są wyprodukowane w Polsce (w nowej fabryce) - może to też mieć znaczenie dla Was![]()
...nie chciałbym wsadzać kija w mrowisko ale zastanówcie się czy klasyfikacja opon na budżetowe, półkę średnią i premium to tylko marketingowy bełkot? Wiem, że dla naszych aut chcemy wszyscy jak najlepiej ale łatwo stracić w tym instynkt...
Co powiecie na fakt, że Porsche homologuje do modelu Macan opony NEXEN, które według wszelkich naszych internetów są produktem budżetowym, kosztującym często połowę opon Michelin...
Czy są gorsze od rzeczonych Michelin, Bridgestone, GY i reszty "premium"? Nie wydaje mi się..., a może są lepsze, a może co najmniej tak dobre?
Nie mam nic wspólnego z tą marką, żeby była jasność. To taka moja refleksja bo mam wrażenie, że producenci opon robią z nas wariatów
Myślę, że nie ma co toczyć akademickiej dyskusji które lepsze bo do niczego konstruktywnego nie dojdziemy...
Jeśli komuś zależy na komforcie to polecam Dunlop Sport Maxx Rt 2 są to naprawdę ciche opony oraz dobrze tłumią nierówności. Posiadają rant ochronny (nie są okrągłe)
Ja mam u siebie Michaly PS4S bez RF i złego słowa nie powiem.
W polskich warunkach pod każdym względem biją na głowę te homologowane drewniane pirelki RF, które nadają się tylko na autostradę albo inne idealnie gładkie nawierzchnie, których u nas wciąż za dużo nie ma. Największa różnica jest oczywiście w komforcie i stabilności na mniej równych drogach, no i nie trzeba co chwilę prostować felg. Michały są też lepsze na mokrym i w niższych temperaturach ale to wszystko oczywiście moje subiektywne odczucia.
Co do mniej znanych/budzetowych marek to oczywiście zdarzają się wyjątki, ale zarówno w sporcie jak i jeździe codziennej nauczyłem się że na oponach się nie oszczędza.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Jestem nowy tutaj i mam pytanie odnośnie zestawu kół do Giulia 2.0 Veloce RWD , czy można założyć 18' 225/45/R18 ROF na zimę na obie osie, będzie dobrze, o felgach MSW 82 Gloss Black myślałem, nie mogę podać linka , bo za krótko jestem . Macie jakieś pomysły z tym związane, ja wiem, że lato teraz idzie, ale pytam z wyprzedzeniem, bo przewiduję, że wszystko pójdzie w górę na jesień.Mogą być też bez ROF, ale wtedy drożej wyjdzie.
Ostatnio edytowane przez woj18a ; 09-05-2021 o 11:05