Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Restarty radia

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    tym bardziej że teraz i [MENTION=75332]murder[/MENTION] to zgłasza.
    Ja o tym pisałem już dawno, po wgraniu firmware 043. Że poprawił współpracę z telefonem, ale że restarty nadal się zdarzają. Teraz piszę o obserwacji, ze na moje oko jest to związane z mp3 z usb, przynajmniej u mnie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

a na wszystkich wcześniejszych firmwarach miałeś restarty (które wersje miałeś?) i czy któreś może odstawały jeśli chodzi o częstotliwość restartów?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    a na wszystkich wcześniejszych firmwarach miałeś restarty (które wersje miałeś?) i czy któreś może odstawały jeśli chodzi o częstotliwość restartów?
    Restarty pojawiają się od początku, wydaje mi się (ale może to być subiektywne odczucie) że na nowszych firmwareach nie tak często jak wcześniej.
    Nie pamiętam jakie wgrywałem, wydaje mi się, że wgrywałem firmware dwa razy.

Najbardziej zapamiętałem problemy z telefonem. Na wcześniejszych telefon gubił kontakty tzn. nie przenosiło ich do auta. Jak ktoś dzwonił to widziałem tylko numer. Gdy wciskałem przycisk z ostatnimi rozmowami też widziałem tylko numery. Po ponownym sparowaniu przenosiło na chwilę, ale po wyjściu i wejściu do auta znów znikało.
    Pomagało stworzenie ulubionych- one nie znikały.

Na ostatnim firmwarze wszystko OK z telefonem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

OK, to przynajmniej wiemy tyle że nowe firmwary nie popsuły jeśli chodzi o restarty (a może nawet trochę polepszyły sytuację) a do tego poprawiły inne rzeczy.

może Twój dysk sprawia jakieś problemy i na innym szło by bez restartów?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar grafi
    Auto
    Giulia 2.0 Super

Domyślnie

Zmieniłem software do 002.010.043 trochę pomogło . Trochę to znaczy teraz nie za każdym razem zgłoszenie niedostępności Blind Sport monitoring skutkuje restartem radia teraz w 2/3 przypadków jest sam pisk i trójkąty świecą sie przez 10 sekund. Radio też nie wpada w pętle restartów jak wcześniej. Zauważyłem też że u mnie restarty nie mają nic wspólnego z USB jak u kolegi wyżej bo nie używam USB, natomiast u mnie błąd występuje przeważnie po ostrzejszym hamowaniu lub np bardziej energicznego wejścia w zakręt. Wczoraj wyłączyłem w opcjach blind spot monitoring i narazie restartu niebyło ale to dość krótki okres testowy. Może ktoś zna jakąś metodę na wyciągnięcie jakichś logów z radia ?
    Ostatnio edytowane przez grafi ; 06-06-2021 o 18:27

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał grafi Zobacz post
    Zmieniłem software do 002.010.043 trochę pomogło . Trochę to znaczy teraz nie za każdym razem zgłoszenie niedostępności Blind Sport monitoring skutkuje restartem radia teraz w 2/3 przypadków jest sam pisk i trójkąty świecą sie przez 10 sekund. Radio też nie wpada w pętle restartów jak wcześniej. Zauważyłem też że u mnie restarty nie mają nic wspólnego z USB jak u kolegi wyżej bo nie używam USB, natomiast u mnie błąd występuje przeważnie po ostrzejszym hamowaniu lub np bardziej energicznego wejścia w zakręt. Wczoraj wyłączyłem w opcjach blind spot monitoring i narazie restartu niebyło ale to dość krótki okres testowy. Może ktoś zna jakąś metodę na wyciągnięcie jakichś logów z radia ?
    Każdy tu operuje jakimś słownictwem technicznym na poziomie inżyniera astronautyki jakie ty logi chcesz wyciągać z radia i co z nimi robić.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar grafi
    Auto
    Giulia 2.0 Super

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Każdy tu operuje jakimś słownictwem technicznym na poziomie inżyniera astronautyki jakie ty logi chcesz wyciągać z radia i co z nimi robić.
    Miałem na myśli np kody błędów, cokolwiek co pozwoliło by zidentyfikować czy to np prawy czy lewy czujnik zgłasza błąd. Co z nimi zrobić ? użyć ich do dalszej diagnostyki i ewentualnego rozwiązania problemu.
    Ostatnio edytowane przez grafi ; 06-06-2021 o 18:56

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał grafi Zobacz post
    Miałem na myśli np kody błędów, cokolwiek co pozwoliło by zidentyfikować czy to np prawy czy lewy czujnik zgłasza błąd. Co z nimi zrobić ? użyć ich do dalszej diagnostyki i ewentualnego rozwiązania problemu.
    Podłączyłeś kompa i odczytałeś błędy szczególnie z bliss Blinda co sieje ktory sterownik.