Strona 96 z 114 PierwszyPierwszy ... 468687888990919293949596979899100101102103104105106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1136

Temat: [Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Tak samo denerwujące jest bezkluczykowe otwieranie auta tylko przednich drzwi.
    Miałem to samo . Ale wyczytałem gdzieś, że np Ford specjalnie przesyła przez internet dane o użytkowaniu aut i doszedł do wniosku iż nie warto montować takiego otwierania w tylnych drzwiach bo jest zbyt rzadko używane. Więc koszta są mniejsze, a zysk większy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Tomeek Zobacz post
    Kojarzy ktoś czy czarne osłony pasa przedniego w okolicach blokady maski oraz nad reflektorami były w którymś roczniku elementem wyposażenia Giuli 2.0TB ? Usunęli to w którymś roku tak jak uszczelkę krawędzi maski, czy nigdy tego nie było i występuje tylko w QV ?
    tylko Q ale niektorzy dodawali do 2.0 i wklejali foty i numery części chyba w dedykowanym watku z rok lub wiecej temu
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Ti

Domyślnie

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] - dziękuję, numerki części przypadkiem znalazłem a dzięki informacji, że był juz taki wątek po numerze części łatwo go znalazłem - gdyby ktoś potrzebował to w szukajce wpisać 50532380

Użytkownik Świeżak Avatar Neroslaw
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Stelvio Veloce 2.0 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał wip Zobacz post
    Miałem to samo . Ale wyczytałem gdzieś, że np Ford specjalnie przesyła przez internet dane o użytkowaniu aut i doszedł do wniosku iż nie warto montować takiego otwierania w tylnych drzwiach bo jest zbyt rzadko używane. Więc koszta są mniejsze, a zysk większy
    Ale powinna być możliwość zamówienia, ja np. idąc do samochodu wrzucam teczkę do tyłu auta, więc najpierw muszę chwycić klamkę przednich drzwi a potem cofnąć się i otworzyć tylne drzwi, analogicznie z zamykaniem, po wyjęciu teczki muszę podejść do przednich drzwi i wcisnąć guzik. W ogóle, sam fakt że czujnik otwarcia reaguje przy każdym dotknięciu klamki jest trochę głupi, skoro auto jest otwarte to po co po chwyceniu za klamkę znowu odryglowuje zamki ? Na myjni, za każdym razem jak nakieruję strumień wody na klamkę to Alfa mruga światłami, zapalają się Ledy i odryglowuje zamki, i tak z 10 razy na 1 mycie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał Neroslaw Zobacz post
    Na myjni, za każdym razem jak nakieruję strumień wody na klamkę to Alfa mruga światłami, zapalają się Ledy i odryglowuje zamki, i tak z 10 razy na 1 mycie.
    Ja wtedy po prostu nie zamykam auta

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Niestety też nie znalazłem na to rozwiązania. W każdym innym aucie zawsze mogłem i kierowcę, i pasażera przesuwać a tutaj lipa.
    W poliftach (Stelvio 2020) można regulować siedzenia kierowcy i pasażera bez uruchamiania zapłonu nawet nie mając kluczyka przy sobie. Sprawdzałem wczoraj podczas mycia samochodu.

Użytkownik Świeżak Avatar Neroslaw
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Stelvio Veloce 2.0 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    Ja wtedy po prostu nie zamykam auta
    Ja również, to co opisałem dzieje się przy otwartym (odryglowanym) samochodzie, po co mam zamykać auto skoro jestem 1 m od niego Nawet jak drzwi są otwarte na oścież (np. odkurzam u siebie w garażu) to gdy syn chwyci za klamkę to Alfa próbuje się znowu otworzyć. Kiedyś jak wsadzał rękę za klamkę, bo wtedy auto tak fajnie mruga, to po 20 czy 30 razie system zgłupiał i się zawiesił.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    W poliftach (Stelvio 2020) można regulować siedzenia kierowcy i pasażera bez uruchamiania zapłonu nawet nie mając kluczyka przy sobie. Sprawdzałem wczoraj podczas mycia samochodu.
    A ile czasu minęło od wyłączenia zapłonu?

Cytat Napisał Neroslaw Zobacz post
    Ja również, to co opisałem dzieje się przy otwartym (odryglowanym) samochodzie, po co mam zamykać auto skoro jestem 1 m od niego Nawet jak drzwi są otwarte na oścież (np. odkurzam u siebie w garażu) to gdy syn chwyci za klamkę to Alfa próbuje się znowu otworzyć. Kiedyś jak wsadzał rękę za klamkę, bo wtedy auto tak fajnie mruga, to po 20 czy 30 razie system zgłupiał i się zawiesił.
    Zwróciłem uwagę, bo napisałeś o odryglowywaniu zamków. Siłą rzeczy nie da się ich odryglować kiedy są otwarte. Słychać tylko klik, że keyless załapał i chyba rzeczywiście światła mogą zaświecić, ale nie kojarzę, żeby tak było.

Użytkownik Świeżak Avatar shpuncik
    Auto
    145 Boxer; 145 JTD Edizione Sportiva

Domyślnie

fotele działają bez zapłonu przed i po liftingu. po pewnym czasie auto zasypia więc wystarczy otworzyć/zamknąć drzwi lub rozbudzić auto w inny sposóbw i fotele znów będą działać.

i tak, podczas mycia auta gdy klucz jest w kieszeńiu keyless zachowuj się w ten sposób. tak się dzieje we wszystkich autach z keyless

PS co do keyless klamkow tylnych drzwi - to "1st world problem"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał shpuncik Zobacz post
    fotele działają bez zapłonu przed i po liftingu. po pewnym czasie auto zasypia więc wystarczy otworzyć/zamknąć drzwi lub rozbudzić auto w inny sposóbw i fotele znów będą działać.
    No ale sprawdzałeś, czy tak Ci się wydaje?
    W przedlifcie nie działa fotel pasażera i tyle. W polifcie chłopaki piszą, że już działa. Fotel kierowcy działał zawsze. Mówię o sytuacji kiedy pierwszy raz podchodzimy do auta i je dopiero uruchamiamy.

Cytat Napisał shpuncik Zobacz post
    i tak, podczas mycia auta gdy klucz jest w kieszeńiu keyless zachowuj się w ten sposób. tak się dzieje we wszystkich autach z keyless
    Bo auto myśli, że struga wody, która uderza w klamkę to 'ręka'

Na 99% to kwestia kosztów, że w tylnych nie dają keyless. Kiedyś w A4 wymieniałem to urządzenie keyless w jednej klamce, na aliexpress ok 25EUR kosztowało. Teraz pomnożyć to razy dwa i razy ilość aut, to się ładna sumka uzbiera.
    Pozdro,
    Bartas