Strona 99 z 114 PierwszyPierwszy ... 498990919293949596979899100101102103104105106107108109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1136

Temat: [Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Wpadaj i odezwij się na www.facebook.com/shopefi poszukam wycenie

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Szybkie 2 pytania:
    - W polifcie nie ma skrętnych świateł czy u mnie coś nie działa?
    - Jak najprościej i bez uszkodzenia ściągnąć osłonę słupka A? Muszę sobie kabel do kamerki przeciągnąć.
    2021 Giulia Veloce Ti Trofeo White
    ex:
    2018 Giulia Veloce Misano Blue
    2006 159 SW Blu Oltremare

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Są - ale są 2 wersje ksenonów - 25W bez AFS i 35W z AFS (i spryskiwaczami).
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

No ja mam veloce Ti gdzie są 35W z AFS i nie skręcają.
    ex:

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

ktoś się skarżył że w polifcie mu nie działało, zmienił auto na nowsze i zauważył od razu. może jakieś bugi softwarowe w poliftach? inna sprawa ze skrętność dopiero bodajże od 40km/h
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Nie no, ja doskonale wiem jak w przedliftem skręcały, bo je miałem w starej Giuli.
    Wczoraj odebrałem i ku mojemu rozczarowaniu nie skręcają, diody doświetlają przy niskich prędkościach, ale na zakrętach światła świecą prosto
    Mam jednak nadzieje, że to bug a nie funkcja
    ex:

Użytkownik Świeżak Avatar alphamale
    Mieszka w
    Marki
    Auto
    Była 156 2.5 V6, jest Giulia!

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    zagadaj z [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] co do części
    Dzięki, część zamówione od [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] . Z BCM jest problem, specjalista go obejrzał i nie jest to Motorolka czy coś jak mu się wydawało, gdzie w prosty sposób można przegrać dane. Chociaż robi takie rzeczy w grupie Fiata, to ten układ jest jakiś nowoczesny jak mówił, jakby japoński (?), i potrzebny będzie schemat - raczej będzie musiał kupić (?). Jak nie to niby też sobie poradzi "na piechotę", ale na pewno się z tym zejdzie.
    Schemat BCM to pewnie nie mam co liczyć, takie rzeczy to tylko w serwisie?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alphamale Zobacz post
    Dzięki, część zamówione od [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] . Z BCM jest problem, specjalista go obejrzał i nie jest to Motorolka czy coś jak mu się wydawało, gdzie w prosty sposób można przegrać dane. Chociaż robi takie rzeczy w grupie Fiata, to ten układ jest jakiś nowoczesny jak mówił, jakby japoński (?), i potrzebny będzie schemat - raczej będzie musiał kupić (?). Jak nie to niby też sobie poradzi "na piechotę", ale na pewno się z tym zejdzie.
    Schemat BCM to pewnie nie mam co liczyć, takie rzeczy to tylko w serwisie?
    schemat do BCM, wewnętrzny? a gdzie, serwisy nic takiego nie mają, nie naprawia się nic, procedury to wymienić na nowy.

Cytat Napisał mat09 Zobacz post
    Nie no, ja doskonale wiem jak w przedliftem skręcały, bo je miałem w starej Giuli.
    Wczoraj odebrałem i ku mojemu rozczarowaniu nie skręcają, diody doświetlają przy niskich prędkościach, ale na zakrętach światła świecą prosto
    Mam jednak nadzieje, że to bug a nie funkcja
    piszę że ktoś już jakiś czas temu się na to skarżył, też przeszedł z przedlifta na polift. jeśli w specu auta jest AFLS to do ASO udeżaj. nie kojażę żadnego service newsa/kampani na ten temat, trzeba wiec cisnąć i niech przez TeSeO ASO kontaktuje się z Włochami o rozwiązanie.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar alphamale
    Mieszka w
    Marki
    Auto
    Była 156 2.5 V6, jest Giulia!

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    schemat do BCM, wewnętrzny? a gdzie, serwisy nic takiego nie mają, nie naprawia się nic, procedury to wymienić na nowy.
    Tak wewnętrzny, żeby zgrać kod z mojego auta i odblokować IMO, nie znam się, ale jak serwis wymieni na nowy BCM to też musi jakoś to zgrać z modułu na moduł, nie wiem. Szkoda, że nie mam tego kodu serwisowego to by było po kłopocie.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alphamale Zobacz post
    Tak wewnętrzny, żeby zgrać kod z mojego auta i odblokować IMO, nie znam się, ale jak serwis wymieni na nowy BCM to też musi jakoś to zgrać z modułu na moduł, nie wiem. Szkoda, że nie mam tego kodu serwisowego to by było po kłopocie.
    moge zgadywać, do nowego da się (nie wiem czy do używki) z Witecha wpisać VIN, potem robią proxi restore - server FCA generuje proxi wg fabrycznego konfigu auta wg VIN i taki jest wgrany Witechem do auta. Możliwe że po drodze jest jeszcze generacjia kodu auta do przeprogramowania (moze przy nówce nie potrzebna), może zakodowanie immobilizera/kluczyków na nowo itp. Tu tak sobie spekuluję, w każdym razie schematów nie ma wewnętrznych w ASO dostępnych - mają tyle co każdy może mieć po zarejestrowaniu się (warsztat) i wykupieniu dostępu online (tzw eLearn).

jeśli Twój obecny moduł komunikuje się po CAN to możesz MESem sobie zgrać proxi (choćby zostaje w logu) a potem wgrać do nowego. Pytanie jak ustalić VIN w używce, tu nie podpowiem. jakbyś to miał, to myślę że kod z ASO za opłatą by działał o ile potrzebaby wtedy coś robić z IMMO/kluczykami - może nie bo VIN by się zgadzał.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 23-07-2021 o 12:54