1.5 to sporo.
Odma cała?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Update: po adaptacji przepustnicy w alfaobd auto zaczęło znacznie lepiej reagować na pedał gazu, a szarpanie zostało bardzo mocno zniwelowane, niestety po przejechaniu niecałych 2000 kilometrów wróciłem do punktu wyjścia.
Od ostatniego wpisu miałem okazję odwiedzić innego mechanika specjalizującego się w alfach, ASO oraz stacje kontroli pojazdów. ASO zaktualizowało oprogramowanie, co w zasadzie nic nie zmieniło w kwestii szarpania / stukania.
Mechanik wykonał kilka wymian:
- wymieniony został rozrząd (ponownie, tym razem na części full OEM)
- przeczyszczona i zaadaptowana została przepustnica
- sprawdzone świece i cewki
- żółta wkładka poliuretanowa do poduszki - lizak skrzyni biegów
- olej millers 5w40 + dodatek archoil 9100
Na stacji kontroli pojazdów cała ścieżka przeszła bez żadnego problemu, sprawność amorków na 70% i brak uwag co do stanu zawieszenia.
Z braku pomysłów jak dalej można ugryźć temat postanowiłem wybrać się do pierwszego, lepszego komisu gdzie stoi podobna Julka z tym samym silnikiem. Po jeździe próbnej egzemplarzem z 2010 roku utwierdziłem się w przekonaniu, że z moim egzemplarzem jest problem, ponieważ tamten sprowadzony z niemiec ulep zachowywał się o niebo lepiej.
Ostatnio robiłem logowanie parametrów silnika, czy jest ktoś w stanie powiedzieć, czy te wartości nie wydają się być niepokojące? Minusowe ustawienie silnika (dziwne tłumaczenie, po angielsku pole ma nazwę engine timing) sugeruje na przestawienie rozrządu?
![]()
również Panowie podczepię się pod tematmoje auto ma 10 lat i 69tys ori przebiegu.Jak jadę niezależnie na którym biegu i dodaje ujmuje gaz to czuć szarpnięcia jakby ktoś trzymał i puszczał auto
czyściłem ostatnio też przepustnicę ale nie robiłem adaptacji jej i nie wiem czy ona by nie powodowała(nie zaadaptowana) że bardziej to czuć? bo pisało w internecie,że wystarczy na 30sekund uruchomić zapłon sam bez odpalania silnika i po około 20sekundach będzie słychac jak się uruchomi ja tego nie robiłem tylko po odpaleniu i czyszczeniu trasa
Czuć szarpnięcia przy dodawaniu ujmowaniu gazu.Co jest przeważnie największym podejrzanym w takiej sytuacji?