Zrobiłem wczoraj aktualizację do 132, mam wykupione te usługi Alfa Connect coś tam (jest internet), ale nie mam informacji o natężeniu ruchu. Nie znalazłem też możliwości włączenia/wyłączenia tej usługi w ustawieniach.
Zrobiłem wczoraj aktualizację do 132, mam wykupione te usługi Alfa Connect coś tam (jest internet), ale nie mam informacji o natężeniu ruchu. Nie znalazłem też możliwości włączenia/wyłączenia tej usługi w ustawieniach.
Sprobuj zalogować się do AlfaConnect, tam stworzyć trasę i przesłać do samochodu.
Mam wrażenie, nie pewność, że po takim zabiegu korki zaczęły mi się pokazywać i tak już im zostało.
Chociaż czasami się zdarza, rzadko, że ich nie widzę.
Mapy tu są bardzo dobre. Tylko planowanie tras takie trochę słabe. Ostatnio poprowadzilo mnie jak pisałem nadzrzutem 20km będąc 1km od celu. Aczkolwiek, wczoraj wytyczylem jakąś korkową trasę jednocześnie w Alfie i w Google - i o dziwo jedna była 100% kopią drugiej. Więc tamten durny objazd na Google może by też wystąpił.
Na plus, tu widać ograniczenia prędkości a w Google nie. Na minus w Google mamy widoczne zgłoszenia od kierowców a ograniczeń brak...
Ogólnie ta nawigacja wydaje mi się z perspektywy 2tys km (dopiero) całkiem jednak niezła.
- - - Updated - - -
Google maps po usb czy wifi i bezprzewodowa ładowarka? Bo właśnie się bawię w bezprzewodowe połączenie :-).
W sumie wbudowana nawigacja + Yanosik z CarPlaya to niegłupie połączenie.
Ja GMaps i Yanosika używam po kabelku z Carplayem, indukcyjnej ładowarki niestety nie było w moim stockowym egzemplarzu, ale na szczęście szybko to załatwiłem kupując Baseus Card wireless charger, działa lepiej niż wbudowana którą miałem w testowym, tam telefon musiał być bardzo precyzyjnie ustawiony (iPhone 13 pro, ten magsafe chyba niestety wymaga precyzji).
Oryginalnie tylko po kabelku.
Bawię się z AAgateway - apk na dodatkowym archaicznym fonie podpiętym do Alfy i robiącym za hub wifi dla AA. Na oryginalnych aplikacjach mi to nie działa ale ktoś mi dopisuje jakąś małą dodatkową która to ogarnie, narazie dobrze idzie. Taki telefonik nic nie robi i w standby bateria trzyma tydzień, spoko można to zostawić w samochodzie podpięte do usb na stałe.
Istnieje projekt, a nawet dwa, małego modułu gotowego co to ogarnia - chyba było o tym na forum. Ale wg mnie z Alfą to chyba będzie chodzić ułomnie albo wcale. Pisałem do autora projektu ale nic nie odpowiedział, chyba mają w d* tak niszowe ilości skoro mają zamówienia na kilkanascie tysięcy szt.
Do CP wireless masz dużo gotowych modułów na Ali. To co powyżej to tylko dla AndroidAuto.