Strona 410 z 445 PierwszyPierwszy ... 310360400401402403404405406407408409410411412413414415416417418419420 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,091 do 4,100 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Jaka premiera miałaby się przedłużyć?
    AR (chyba inne marki również) nigdy nie prezentowała jednocześnie dwóch wersji, zawsze SW było później.

Tonale rodzi się w bólach już 3 lata. Koncept i zapowiedź w 2019 roku i dopiero teraz premiera, serio?

Możesz nie chcieć Giulii w SW, tyle, że tym tropem, za kilka lat nie będziecie mieli żadnej AR, bo marka nie przynosząca wymiernych zysków po prostu umiera, a AR nie jest marką, którą ktoś będzie długi czas utrzymywał mimo przynoszonych strat.
    Jakiś powód był, ze nie zaprezentowano SW. Jaki tego nie wiemy. W takich koncernach siedzi sztab niegłupich ludzi i wiele czynników ma wpływ na dane decyzje. Było - minęło.

Z Tonale jest wtopa, za długo to szło. Lamentowanie i wieczne tego powtarzanie tu nic nie da. Rynek zweryfikuje.

A czy marka umrze tez nie wiemy. Jakoś jednak żyje, czasami liftingi robi, a nawet coś nowego wypuści wiec uśmiercanie zostaw komu innemu, a z wróżeniem do Macieja uderzaj, aby tandem zrobić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    Jakiś powód był, ze nie zaprezentowano SW. Jaki tego nie wiemy. W takich koncernach siedzi sztab niegłupich ludzi i wiele czynników ma wpływ na dane decyzje. Było - minęło.

Z Tonale jest wtopa, za długo to szło. Lamentowanie i wieczne tego powtarzanie tu nic nie da. Rynek zweryfikuje.

A czy marka umrze tez nie wiemy. Jakoś jednak żyje, czasami liftingi robi, a nawet coś nowego wypuści wiec uśmiercanie zostaw komu innemu, a z wróżeniem do Macieja uderzaj, aby tandem zrobić.

Z Tonale wtopa. Z Giulią też była wtopa - zaprezentowali w 2015, a potem klienci musieli czekać rok na samochody w salonach. Rzeczywiście, sztab niegłupich ludzi to musiał wymyślić

Marka jakoś żyje. I to "jakoś" to świetne określenie tego stanu, co chwilę robi wielkie zapowiedzi, potem wprowadza jeden model z śmieszną gamą silnikową i dużym opóźnieniem. To już wróżby Macieja są bardziej prawdopodobne niż zapowiedzi sztabu ludzi z tego koncernu
    A czy umrze oczywiście, że nie wiemy, ale już jedną markę, o równie świetnej historii w motorsporcie, praktycznie uśmiercili, a Stellantis może nie być już tak pobłażliwy.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał IRC Zobacz post
    Dzięki za ciekawą odpowiedź - jak widzę, posiadacza Alfy w wersji SW.
    No i to rozumiem - funkcjonalność kombi przeważa nad estetyką.

...
    Nie. Estetyka 156sw przeważa . Funkcjonalność większa to taki bonus.

Nie patrząc na funkcjonalność przez jakiś czas Alfisti mieli 4c , z turbem okaleczajacym co prawda, ale zawsze coś do wyboru. Ilu wybrało? Ciekawe ile w porównaniu do Lotusow itp. O mx5-tkach nie wspominając w budżetowym wydaniu wsp frajda i trwałość/czasy na torach do kosztów .

Co do estetyki podobnie w przypadku Mazdy. Sedan przez odwłok i wydłużenie nijak się ma do kombi.

Ktoś napisał co by zmieniło istnienie giulii sw? Zmieniłoby to że sprzedaż by się zbliżyła do tych prezentacyjnych wimaginowanych poziomów.

Wyważenie 50 50 uchodzi za idealne na forum aut gdzie mowa o prowadzeniu, dobre . Trzeba to tym z Porsche powiedzieć.

Technologie... Multiair ? Turbo zabijające frajdę z kręcenia wysoko? Po wypuście chwilę okalecznie oprogramowania skrzyni bo coś by pękło czy norm by nie spełniało.
    Zrobić turbo burbo bez brzmienia ze wspomaganiem go glosniczkami to obecnie żaden problem, skody , Seaty wszyscy to robią. Mainstream nudny . Dla ceniących faktycznie technologie to wyśmiewane przetrwanie wolnossących silników spełniających normy budzi mój osobiście szacunek. Do tego trwałych , bez dziesiątek pytań o to jak utrzymać w kondycji multiair i odwieczną mantra Alfisti " to wina oleju" jak szwankuje po raptem 40 czy 100tys.

Co do tego za da się załadować 2+2 na wakacje. Ba, maluchem też się dało.

Co do suva stelvio tu już wszystko odpada. Jak każdy SUV. Ani sport, ani utility. Ale wiem , taka moda, wysoka pozycja i te rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 08-04-2022 o 23:50

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Jednym słowem: pora umierać. A reszta świata do Mazd.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Faktycznie. Stelvio Quadrifoglio nic a nic ze sportowego sznytu, zero emocji. Za to Mazda 6 z zamulonym wolnossakiem, którą każdy objeżdża jak chce zapewni duuużą dozę sportowych emocji [emoji23]
    Kręcenie Mazdy wysoko nadal nic nie da, bo to zupełnie nie jedzie. Nie brzmi, nie jedzie, walorów sportowych tyle, co w Multipli, a jako sedan znacznie inna pakowność, niż Giulia [emoji2957]
    Pierwszy lepszy liftback zabija tą tandetę użytecznością. Szybciej Mazda zardzewieje, niż zapakujesz się tam niczym w Superbie. Nie mam nic do Mazdy, ale jak patrzę na 3, 6 czy CX5 to wiem, ze to najbardziej przereklamowane auta w branży.

Ostatnio edytowane przez zalezi ; 09-04-2022 o 07:09

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Z Tonale wtopa. Z Giulią też była wtopa - zaprezentowali w 2015, a potem klienci musieli czekać rok na samochody w salonach. Rzeczywiście, sztab niegłupich ludzi to musiał wymyślić

Marka jakoś żyje. I to "jakoś" to świetne określenie tego stanu, co chwilę robi wielkie zapowiedzi, potem wprowadza jeden model z śmieszną gamą silnikową i dużym opóźnieniem. To już wróżby Macieja są bardziej prawdopodobne niż zapowiedzi sztabu ludzi z tego koncernu
    A czy umrze oczywiście, że nie wiemy, ale już jedną markę, o równie świetnej historii w motorsporcie, praktycznie uśmiercili, a Stellantis może nie być już tak pobłażliwy.
    Z tobą to jak z każdym wujkiem Januszem, co to na posiadówie po kilku głębszych załącza mu się tryb ja wszystko wiem najlepiej. Faktycznie, byłeś jedyny, który wiedział, ze należy to auto szybciej wprowadzić. Zastanawiam się jak można taka tajemną wiedzę nabyć i tak długo być w jej posiadaniu.
    Szkoda, ze ciebie nie było w sztabie Alfy w 2014 r - pewnie byś podpowiedział, żeby szybciej to auto wprowadzili na rynek. I wyszedłby sukces. Ewentualnie szkoda, ze siedziałeś na forum jak upadała Nokia, HTC,
    Saab czy Kodak - tez pewnie do odratowania z twoja wiedza i timingiem biznesu. Ze tez takie talenty biznesu się marnują pod tajemniczym nickiem FXX [emoji23]

Ostatnio edytowane przez zalezi ; 09-04-2022 o 07:28

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 159 SW, Honda Prelude 4gen

Domyślnie

Cytat Napisał IRC Zobacz post
    Ciągle interesuje mnie motywacja do wyboru nawozia kombi w Alfie.
    Mną kieruje design - co przekreśla wybór kombi. Kombi jest brzydkie. SW w Alfie uznaję za najlepszą realizację nadwozia kombi - al ciągle do sedana (dla mnie) "nie ma podejścia".
    Właśnie patrząc na design to 159 w SW gniecie suty i sedan nie ma podejścia mówiąc po twojemu. Jeżeli w 159 twoim zdaniem sedan ma ładniejsza bryłę od kombiaka to nie mam więcej pytań. [emoji16]

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
    Ostatnio edytowane przez nervousman ; 09-04-2022 o 15:34

Auto

Domyślnie

Z tobą to jak z każdym wujkiem Januszem, co to na posiadówie po kilku głębszych załącza mu się tryb ja wszystko wiem najlepiej. Faktycznie, byłeś jedyny, który wiedział, ze należy to auto szybciej wprowadzić. Zastanawiam się jak można taka tajemną wiedzę nabyć i tak długo być w jej posiadaniu.
    Szkoda, ze ciebie nie było w sztabie Alfy w 2014 r - pewnie byś podpowiedział, żeby szybciej to auto wprowadzili na rynek. I wyszedłby sukces. Ewentualnie szkoda, ze siedziałeś na forum jak upadała Nokia, HTC,
    Saab czy Kodak - tez pewnie do odratowania z twoja wiedza i timingiem biznesu. Ze tez takie talenty biznesu się marnują pod tajemniczym nickiem FXX [emoji23]

Bywaj zdrów, właśnie mnie utwierdziłeś w przekonaniu, że dyskusja z Tobą nie ma większego sensu, bo szkoda czasu na coś tak jałowego

Idę obejrzeć Tonale
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 09-04-2022 o 09:13

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Bywaj zdrów, właśnie mnie utwierdziłeś w przekonaniu, że dyskusja z Tobą nie ma większego sensu, bo szkoda czasu na coś tak jałowego

Idę obejrzeć Tonale
    No niestety, tak reaguje na takie mądrości po czasie

Daj znać jak wrażenia, ja patrząc na silnik i cenę jestem na nie.

Auto

Domyślnie

No niestety, tak reaguje na takie mądrości po czasie

Daj znać jak wrażenia, ja patrząc na silnik i cenę jestem na nie.

A ja na fanboyów

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka