Wymieniałem szybę (z AC) w ASO na nową, laminowaną i kosztowało to grubo ponad 3000zł. Potem ten koszt TU doliczyło mi do składki za AC (normalnie płacę ok. 3000zł, a ich propozycja na nowy rok wynosiła ponad 6000zł)Ale wystarczyło poprosić leasingodawcę o inną ofertę i tam już była normalna stawka
![]()
Czesc, jadę jutro na oględziny do Autoszyby na Błękitnej w Warszawie, bo zglosilem szkode z ubezp szyb i tam mnie przekierowali a nie potrafią rozkodować po vinie
Giulia z 17r z "przednia szyba pokryta filmem chroniącym przed promieniami słonecznymi (57J)". Wymianial ktos szybe przedlift na ta poliftowa laminowaną? Myślicie, że jest szansa dogadać się z warsztatem, żeby nawet za dopłatą założyć tą laminowaną zapewnie droższa? Wszystko powinno pasować ? Wiem tylko na pewno, że wymiana na zamiennik wchodzi w grę u nich jakby co.
Właśnie jestem w trakcie wymiany szyby w Stelvio - Autoglass (b.Nordglass) - za swoje, bo mi szkoda zniżek AC. ALE - mimo iż Nordglass ma dwa rodzaje szyb do Stelvio, po VINie doszli że mam tą podstawową "zieloną" - i innej nie zamontują.
Przecież w AC jest coś takiego jak "Ochrona zniżek", pewnie różnie to się nazywa w zależności od firmy.
wg vinu w eper moja szyba ma 57J czyli odbijająca promienie uv, lane assist i front assist ale bez acc. specyfikacja !NH3 + 55B + 57J + LA1.
podczas ogledzin pan tylko stwierdzil ze jest akustyczna i uv i taka tez zamowil. co ciekawe nie sprawdzal w ogole numerow tylko spojrzal na znaczki i szybe i od razu wiedzial.
mimo wszystko, wolalem sie upewnic ze na pewno bedzie taka jak byla, montaz na dniach i zobaczymy. co do kalibracji kamery itp stwierdzil rowniez, ze to sie okaze po montazu i jak bedzie taka potrzeba to kalibracje tez zrobia.
Jak szyba z kamerą ale bez acc?