Tarcze też by pasowało wymienić
Tarcze też by pasowało wymienić
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Sprawdzę je w weekend. A co do samych klocków to OK? Bo co do przednich to sprzedawca ma wątpliwości...
Ponieważ przymierzam się do samodzielnej wymiany zestawu klocki+tarcze z tyłu w Giuliettcie, mam kilka pytań do osób, które już to robiły:
1) kupiłem klocki Brembo do 2 aut: Mito i Giulietta. W zestawie Mito były śruby mocujące zacisk do prowadnic z naniesionym klejem do gwintów. W zestawie do Giulietty nie ma śrub, czy powinienem użyć kleju przy składaniu na starych śrubach?
2) muszę odkręcić jarzma i tu podobne pytanie: składać na kleju do gwintów czy tylko mocno dokręcić? "Youtubowe" tutoriale skręcają bez, ale może procedura serwisowa jest inna?
3) zna ktoś momenty dokręcania śrub z pkt. 1 i 2? Bo przy takiej wiedzy pokusiłbym się o klucz dynamometryczny.
Klej dawać.
Jażmo dokręć mocno.
Prowadnica z wyczuciem.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Klocki tarcze wymienione, skręcone na kropelce kleju do gwintów, w sumie temat prosty do ogarnięcia, na spokojnie 2h i cały tył zrobiony.
Przy okazji zauważyłem, że na obu linkach hamulca ręcznego mam popękane gumowe osłony przy zacisku.
Czy ktoś wymieniał same gumki? Idzie to gdzieś kupić nie za miliony, czy szukać jakichś wynalazków typu osłona linki hamulca rowerowego V-brake albo osłona linki sprzęgła z motocykla?
Aby nie otwiera nowego tematu, mam pytanie, aktualnie założone mam tarcze i klocki textar (zacisk brembo w mito) ale czuję od samego początku tego zestawu że ten hamulec jest po prostu słaby, na starym zestawie była ogromną różnica mimo tego że tarcze były na wykończeniu i najprawdopodobniej były oryginalne czyli chyba brembo?
Na starym zestawie hamulec bym bardzo czuły i auto stawało dęba, na textar ach jest dość gumowo i po kilku ostrych do hamowanich puchnie i robi się spowalniacz..
Nie jest zły ale zbyt przyzwyczaiłem się do starych, jest sens kombinować klockiem? Bo trochę szkoda wymieniać tarcz, jak tak to może ktoś ma przetestowane co współgra z tarczą textar?
Opisałem temat wymiany tych gumek w dziale 159 linka hamulca ręcznego. Łącznie z fotkami. W 159 są takie same jak w bodaj Oplach. Koszt kilka złotych.
https://www.forum.alfaholicy.org/159...ka+hamulca+159
Ostatnio edytowane przez Yarek ; 24-04-2022 o 11:56
Szykuje mi się wymiana tylnych tarcz i klocków w mojej Giulietta QV, jakich producentów polecacie?