Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: z anglika......

kojut
    Gość

Domyślnie

Roni obym nigdy na ciebie nie trafił. Jeszcze nie spotkałem się z kopniętym licznikiem w Irlandii. Pierwszy raz też słyszę o "clockowaniu" a jestem już tu kawał czasu. Właśnie to co ty piszesz to jest przypadłość polaków tu mieszkających. Niestety będę dalej się trzymał zasady, żeby nie kupować auta od Polaka.

Doman
    Gość

Domyślnie

z tym ze w anglii czy irlandii mozna rejestrowac odwrotne auta to fakt tylko ze tu maja drogi i wsumie niczemu to nie przeszkadza a sam pewnie wiesz jak sie jezdzi anglikiem po polsce ja jestem na nie nie bo dopiero by bylo wypadkow przy np.: wyprzedzaniu
    pozdro

jas.bu
    Gość

Domyślnie

Potwierdzam, gdyby zalegalizowali RHD to byśmy musieli zmienić ruch na lewostronny

RONI
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kojut Zobacz post
    Roni obym nigdy na ciebie nie trafił. Jeszcze nie spotkałem się z kopniętym licznikiem w Irlandii. Pierwszy raz też słyszę o "clockowaniu" a jestem już tu kawał czasu. Właśnie to co ty piszesz to jest przypadłość polaków tu mieszkających. Niestety będę dalej się trzymał zasady, żeby nie kupować auta od Polaka.
    Nie powiedziałem, że zrobiono to z mojej inicjatywy bądź że ja dokonałem korekcji. Na pewno też nie powiedziałem, że jestem zwolennikiem tego procederu a tu od razu zarzuty i oskarżenia pod adresem Polaków za granicą...ehh
    Sam proceder jednak jest tu na porządku dziennym - oczywiście nie w każdej firmie sprzedającej samochody. W naszej było to nie do pomyślenia! Ale trafiały się auta z zewnątrz po korektach i wiedzieliśmy o tym doskonale.
    Nie spotkałeś się z przekręconym licznikiem? A ile aut sprawdziłeś, by się o tym przekonać? Zapytaj kumatego Irlandczyka, zobaczysz co ci powie Od kilku lat mam styczność z tym środowiskiem i akurat między 'handlarzami' to żadna tajemnica, mówi się o tym wprost. Zdarzają się nawet i takie przypadki, że jak jeden nie może sprzedać auta 'u siebie', wciska go w komis do kogoś innego. Po kilku tygodniach (jeśli nie sprzedane) auto wraca, a licznik wskazuje 20-30 tyś mniej. Takich przypadków widziałem już wiele pracując w tym zawodzie, więc wiem

co mówię. Piszę tylko o swoich doświadczeniach w tym temacie. Takich samochodów bowiem przez moje ręce przewinęło się wystarczająco sporo, by móc to stwierdzić. Nie czyni to jednak ze mnie jakiegoś oszusta (jak sugerujesz), gdyż sam osobiście nigdy tego nie zrobiłem ani też nie zleciłem nikomu takiej usługi.
    Jak widać więc fakt, że jesteś tutaj kawał czasu, jeszcze o niczym nie świadczy.
    Ostatnio edytowane przez RONI ; 16-10-2009 o 19:04

kojut
    Gość

Domyślnie

Przepraszam, trochę mnie poniosło. Ale kupiłem już kilka aut w IE, każde od Irlandczyka, za każdym razem sprawdzone i było ok. O cofaniu słyszałem tylko od Polaków(znam paru co to robią). Dużo czasu spędzam z Irlandczykami i odkąd tu jestem nie słyszałem od nich o czymś takim jak cofanie licznika.

jptomczyk
    Gość

Domyślnie

No ja mieszkałem tam 7 lat i kupywałem nowiutkie jak i stare auta po 50 funciaków, jezdziłem na taksie i rozmawiałem z anglikami. Cofanie licznika w |UK jest karalne. !! OT

Pewnie że są takie majstry jak ty co psują opinie o polakach , a później się słyszy o idzie ten polak co wałki robi ehhh..... no comment.

Są polacy co ci przegląd bez auta zrobią to i licznik cofną.

Zobacz mot co roku przebieg musi być większy, inaczej się nie da bo ci auto przeglądu nie przejdzie. A tu nagle Polak mądry ciekawe w 2008 roku auto ma MOT miało 90.000mil a w 2009 ma 23.000 tys. mil. Proszę cię nie wal ściemy.
    Ostatnio edytowane przez jptomczyk ; 16-10-2009 o 20:03

Doman
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jptomczyk Zobacz post
    No ja mieszkałem tam 7 lat i kupywałem nowiutkie jak i stare auta po 50 funciaków, jezdziłem na taksie i rozmawiałem z anglikami. Cofanie licznika w |UK jest karalne. !! OT

Pewnie że są takie majstry jak ty co psują opinie o polakach , a później się słyszy o idzie ten polak co wałki robi ehhh..... no comment.

Są polacy co ci przegląd bez auta zrobią to i licznik cofną.

Zobacz mot co roku przebieg musi być większy, inaczej się nie da bo ci auto przeglądu nie przejdzie. A tu nagle Polak mądry ciekawe w 2008 roku auto ma MOT miało 90.000mil a w 2009 ma 23.000 tys. mil. Proszę cię nie wal ściemy.
    dokladnie zgadzam sie! robiac co rok przeglad twoj przebieg jest zapisywany w dvla i wystarczy jeden telefon dodam ze za darmo i sprawdzasz przebieg z zeszlego roku wiec jest mozliwe ze licznik byl cofniety ale nie wiecej niz bylo w zeszlym roku wiec ile jest cofniety 30-40 tys mil to musialaby byc taxi z 3 pracownikami na 3 zmiamny zeby tyle w rok nakrecic. Teoretycznie ktos moglby co rok przekrecac o te kilka km ale czy warto?

a takie praktyki sa surowo karane w anglii to jest normalne przestepstwo (zreszta w polsce tez)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Koledzy mechanicy z Pakistanu kręcą liczniki za 20-50f. Jak ktoś jeździ dużo, np taxi czy inny biznes skusi się na coroczną korektę. W uk co niektórzy przyzwyczaili się do tego jak i do mot-u. O Polakach robiących takie przekręty nigdy nie słyszałem, co nie znaczy że takowych nie ma. Co niektórzy Panowie, koledzy żyjący już tyle lat w uk czy irlandi a nikt o Pakiszach i ich biznesach, sposobach na życie nie słyszał. Chyba o innych wyspach piszemy.

Najlepsze to jest że ja mam tylko okazję, lub przymus (taka praca) przebywać chwilami, może w 20 miastach uk. nie mieszkając na stałe itd. Szyldy sklepów wystarczy przeczytać, albo zapytać.
    Ostatnio edytowane przez dance1 ; 16-10-2009 o 20:59

Doman
    Gość

Domyślnie

slyszal slyszal ale bedziemy sie z nimi porownywac?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Pewnie także zauważyłeś że w uk raczej Polak o Polaku powie źle niż anglik, szkot, irlandczyk. Często fajne mity powstają, chyba ludziom się nudzi.
    O porównania mi nie chodziło.