Dzień dobry, Panowie!
Chciałem wymienić lewą przednią lampę w niedawno nabytej Alfince, ale napotkałem spore problemy. Samochód był kombinowany, tzn. któryś z poprzednich właścicieli robił przekładkę przodu po gongu na poliftowe elementy. Niestety wymiana robiona na drucie i gumie do żucia, lampa zamiast mieć założone poliftowe wtyczki byłą na stałe polutowana, bez zachowania żadnych zasad, a potem zalana epoksydem. W przypływie entuzjazmu i wnerwa zarazem obciąłem to dziadostwo, a teraz nie wiem jak podłączyć nową.
Co mam:
- lampa polift- luzem, zwykła
- wtyczka polift- luzem -okrągła
- wtyczka i gniazdo przedlift- w samochodzie zostawione jest stare gniazdo (prostokąt) do której podpięta była stara wtyczka (prostokąt) polutowana z lampą.
- schemat lampy przedlift
Chciałbym zostawić to na podobnej zasadzie czyli poskładać "adapter" stara wtyczka-nowa wtyczka. Nie mogę znaleźć schematu poliftowej kostki, elearn i internety chyba przekopałem dokładnie. Wiem, że Wy macie czasem magiczne dojścia i lepszą wiedzę niż w fabryce, więc może ktoś coś?
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc, bo samochód stoi uziemiony i bez jednego oczka![]()