Czy ma ktoś wycieraczke w 155-tce ? generalnie chyba nie ma ? tzn. fabrycznie... ale czy ktoś się kiedyś orientował czy idzie takową wycieraczkę wmontować a może ktoś ma i ma ochote przesłać pare fotek na maila jak to wygląda ?
Czy ma ktoś wycieraczke w 155-tce ? generalnie chyba nie ma ? tzn. fabrycznie... ale czy ktoś się kiedyś orientował czy idzie takową wycieraczkę wmontować a może ktoś ma i ma ochote przesłać pare fotek na maila jak to wygląda ?
To ma być żart ?/ a gdzie ją zamontujesz w klapie bagażnika?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
nie żart tylko pytanie, nie jestem mechanikiem samochodowym nie znam się tak jak Ty na tych sprawach wlasnie wrocilem do domu przez 300 km meczylem sie z brakiem widocznosci przez tylnia szybe i sie zaststanawiam czy idzie to zmienic
To jest sedan. W żadnym sedanie nie ma wycierczaki w tylnej szybie, przynajmniej ja sie z tym nie spotkałem. Prócz tylnej szyby są jeszcze lusterka po obu stronach![]()
wiem ze sedan i wiem ze sa boczne lusterka nie bluzgajcie mnie... to tylko pytanie " kto pyta nie błądzi" ?
W Peugeocie 306 sedan też montowali jakby troche poszukac to znajdzie sie pare sedanow z wycieraczkami na tylnej szybie
co do tego przyciskku z podgrzewaniem tylniejsz szyby... padł w zeszłym tygodniu...
W Mondeo mkII tez w sedanach się zdarzała wycieraczkaczęsto w policyjnych
a tak na prawdę to dużo zachodu byłoby z zamontowaniem w 155 takowej... więc ja bym zrobił podgrzewanie tylnej szyby
![]()
Patent z ......rajdówek, użyj wosku do samochodu, czyli jak woskujesz samochód, to zrób też tylną szybę. Pod wpływem powietrza prędzej będzie spływać woda i zabrudzenia z szyby, oczywiście są i minusy, możesz mieć refleksy podczas jazdy w nocy, ale jak dobrze wypucujesz to znikome.