Na prawej stronie jest pochłaniacz oparów paliwa ,który wyposażony jest w silniczek krokowy i on tak właśnie tyka.I tak ma być
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Po dzisiejszym dniu wszysko OK mozliwe zo to byl tylko taki wybryk mojej belli![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
U mnie od czasu do czasu tez coś tyka w desce ale tak juz musi byćKazda Bella ma swoje humory
![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Jak juz ktos kiedys pisał "rozszerzalność cieplna materiału" Rozszerzalność cieplna - Wikipedia, wolna encyklopedia
To pewnie próby porozumienia się Alfy z alfistą
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
No i mnie też dopadły jakieś stuki, obijanie się czegoś w okolicach zegarów...pojawiło się to jakiś m-c temu, a w zeszłą zimę tego nie było ;/ i występuję to tylko jak jadę po bardzo nierównej drodze albo kostce brukowej gdzie występują duże drgania ;/ próbowałem wczoraj to rozwiązać, wyjąłem zegary, ten plastik od nawiewu co dmucha na przednią oraz te na lewą, wsunąłem się z latarką pod deskę, sprawdzałem mocowania bezpieczników i wszystkiego co tylko mogłem ręką złapać...nawet osłonę na kolumnie kierowniczej ale i tak nadal stukało jak jeździłem!
Może ktoś znalazł co może w "desce piszczeć", dźwięk taki jakby coś było odkręcone, jakaś podkładka obijająca się o śrubę?
bo niestety droga do pracy jest jaka jest i nie lubię słuchać tego stukania ;/
a może to będzie gdzieś w podszybiu może jakiś mechanizm, kabelek od wycieraczek tak stuka?
Podam jeszcze ciekawostkę, bella naprawdę potrafi zaskakiwać, kiedyś miałem przypadek odpaliłem auto, wysiadłem, zamknąłem drzwi...a bella w tym momencie uruchomiła centralkę i nie chciała mnie wpuścić do środka ;/ dobrze że byłem pod domem to mogłem skoczyć po drugi kluczyk![]()
Rozmawiałem z moim mechanikiem od "prądów błądzących" i przyczyna tkwi w silniku wycieraczek, jakiś brud na ścieżkach od czasówki, czy jakoś tak. Wystarczy ręką ruszyć wycieraczki na zewnątrz, lub właśnie włączyć i wyłączyć spryskiwacz, żeby nie na sucho. Oczywiście rozwiązaniem jest wyjęcie i przegląd silnika. Okazuje się, że mój kolega miał znajomego "upierdliwca"z Alfy i nie wypadało odmówić, więc pół dnia spędził wyjmując liczniki itd. aż później wpadł właśnie na wycieraczki.
też mam odgłosy dochodzące spod konsoli jakby , ale wyczaiłem ze to coś z nawiewiem, bo jak zmieniam pozycje pokrętła kierunku nawiewu to taki głośny odgłossprzestawiania sie czegoś w środku słychać , irytujące to jest;/