HX2 2210 RF i bedziesz bardzo zadowolony. Do tego jakis porzadny piecyk dajacy w 2ohm-ach jakies 400-500W RMS i bedziesz widzial usmiech na swojej twarzy za kazdym razem jak wlaczysz swoje radyjko... HX2 w klozecie gra duzo lepiej niz nie jedna 12"
HX2 2210 RF i bedziesz bardzo zadowolony. Do tego jakis porzadny piecyk dajacy w 2ohm-ach jakies 400-500W RMS i bedziesz widzial usmiech na swojej twarzy za kazdym razem jak wlaczysz swoje radyjko... HX2 w klozecie gra duzo lepiej niz nie jedna 12"
no własnie, BR jest do szbkiej muzy ... xD
suby wentylowane mają większą szybkość
głośniki w zamkniętych mają większe opory ale nikoniecznie schodzą tak nisko jak BR
ale z 10" i tak mocnego zejśćia nie będzie
ja mam 15" BR to zejście trzepie podsufitką![]()
mału update, prace nad sw wstrzymane chwilowo... brak mdsów w sklepach nad innymi się zastanawiam
natomiast sinuslive sl16+maty już do mnie jadą, i pytanie co do maksymalnej głębokości montażowej głośników.
drugie pytanko, kto zna/widział gdzie kupic takie maskownice
![]()
Na początku zaczołem pisac o trudnościach wykonania skrzyni band pass ale sprawdziłem w google o co chodzi i wnioskuje ze chcesz kupić gotową skrzynie 12BP czyli band pass wentylowany w jednym kierunku tak ? Jeśli jest fabrycznie wykonana i wyliczona pod głośnik to napewno będzie grać ładnie. Są 2 typy bp wentylowane z jednej lub z obu stron głośnika. Grają ładnie ale jeśli chcesz samemu wykonać skrzynie to trzeba wiedzieć co sie robi. Ta fartyczna skrzynia to tylko kwestia dobrego wzmakaJa mam 15" w BR i jestem raczej zadowolony pod względem szybkosci, i głębokości ... nigdy się nie spóźnia z bitem
![]()
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 20-10-2009 o 18:10
Dokładnie chce kupic gotową skrzynie helixa: http://www.allegro.pl/item787304634_...k_blue_12.html , wczesniej miałem w innym aucie "hatchback" dwie skrzynie 12" zamkniete i to grało bardzo dobrzeale juz w sedanie musi byc otwarta. I teraz pytanie czy BP czy BR?
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
fajna skrzynka, ale za 400zł bym wolał zrobić własną BR.
Jak bym miał robić następną to bym kupił wzmacniacz 4ch(na dwa mostki), i zrobił skrzynie szczelinową z 2x25cm
Mam dostać skrzynie w prezencie. Tylko że musze sobie wybrac. I tak myślę żeby kupic sobie wzmaka Helix DB Five i podpiąć głośniki. Tylko ciekawe jak będą sobie radziły Helixy z serii blue, wiem że esprity by lepiej grały, ale to już po ptokach bo mam zamontowane. Na samym radiu grają ok.
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Grzechu litości to tylko zmiana kolejności słów nazwy konstrukcji skrzyni, o której 90% ludzi nie nie ma pojęcia więc nie krytykuj na każdym kroku, tylko napisz coś co pomoże ludziom bo jak narazie to większości postów które pisałeś w moim kierunku to krytyka lub inne aluzje, mieszkam w Puławach - nie daleko. Jak masz mi coś do powiedzenia to się spotkajmy i wyjaśnisz mi swoje wątpliwości okej ?