Czy ktoś posiada panel klimatyzacji do Alfy Romeo 159 numery: 156087487
Po walce z niedziałającą klimatyzacją okazało się, że wszystko jest sprawne, ale poprzedni właściciel zamienił panel sterujący, obecny nie obsługuje kompresora z elektrozaworem.
Czy ktoś posiada panel klimatyzacji do Alfy Romeo 159 numery: 156087487
Po walce z niedziałającą klimatyzacją okazało się, że wszystko jest sprawne, ale poprzedni właściciel zamienił panel sterujący, obecny nie obsługuje kompresora z elektrozaworem.
Cześć. Mam dokładnie ten sam problem, z panelem o tym samym numerze. Jakby ktoś posiadał albo wiedział gdzie znaleźć byłbym bardzo wdzięczny za info.
Witam wszystkich gorąco i serdecznie.
Może niezbyt odkrywczo to zabrzmi ale... zamontowałbym mechaniczną wersję tego elektrozaworu. Bo rozumiem, że na tym nieprawidłowym panelu sprzęgło kompresora się włącza?
Jest to bardzo odkrywcze i innowacyjne, wszelakoż producenci AR159 zadbali, żeby nie było to możliwe - nie da się dopasować poprzedniej wersji zaworu, zmienili obudowę kompresora, ma dużo głębsze gniazdo. Zostaje wymiana razem ze sprężarką, ale to już koszt, jakieś 1300 zł.
Właśnie się męczę z panelem w mojej Pięknej i przerabiam wszystkie opcje. Wisienka na torcie - sprzedawca z eBay zarzekał się, ze sprzedaje panel 156087487 (bo sprawdził po VIN), a przyszedł oczywiście 156082361 (który nie współpracuje z elektrozaworem). Sprawdzić na odwrocie części już się nie chciało, a ja uwierzyłem, że sprawdził, wiec właśnie się bujam ze zwrotem do Zjednoczonego Królestwa :-/
Ostatnio edytowane przez kidd81 ; 13-07-2025 o 08:14