Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Kilka kosmetycznych pytan o 166

areks
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jurcio_8v
    Areks - o ile dobrze namierzyłem tą gumkę w EPER-rze to koszt jest około 9 zeta, właśnie zauważyłem, że u mnie jedna z nich będzie do wymiany (ta nad rozrządem). Z wymianą większych problemów nie widzę; delikatnie podeprzeć silnik za miskę olejową, wykręcić śrubę i spróbować wybić tą gumę...
    No wlasnie, u mnie ta sama jest wyrobiona...
    Myslalem ze musze kupic caly ten drazek ale jesli widzisz mozliwosci wymiany samej gunki to super :mrgreen: :mrgreen:
    Teraz tylko, gdzie ja kupie??Hehehehee

Sysio166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jurcio_8v
    Ad. 2 Jeżeli w samochodzie jest zainstalowana nawigacja, to trzeba do napędu włożyć plytkę z mapą i zegar powinien się sam zaktualizować (trzeba tylko wybrać strefę czasową), w tym wypadku innej metody nie ma. Jeżeli nie ma fabrycznej nawigacji to komputer może ustawić samoczynnie godzinę przy pomocy stacji radiowej z RDS (trzeba wybrać opcję w ustawieniach w trybie "TRIP" gdzieś w tych samych ustawieniach powinna być opcja nastawów ręcznych - ale tego pewien nie jestem)
    Przecież w TRIP, potem w SETTINGS masz ręczne ustawianie wszystkiego, daty, zegara i całą resztę.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał Sysio166
    Cytat Napisał Jurcio_8v
    Ad. 2 Jeżeli w samochodzie jest zainstalowana nawigacja, to trzeba do napędu włożyć plytkę z mapą i zegar powinien się sam zaktualizować (trzeba tylko wybrać strefę czasową), w tym wypadku innej metody nie ma. Jeżeli nie ma fabrycznej nawigacji to komputer może ustawić samoczynnie godzinę przy pomocy stacji radiowej z RDS (trzeba wybrać opcję w ustawieniach w trybie "TRIP" gdzieś w tych samych ustawieniach powinna być opcja nastawów ręcznych - ale tego pewien nie jestem)
    Przecież w TRIP, potem w SETTINGS masz ręczne ustawianie wszystkiego, daty, zegara i całą resztę.
    Wiem ze jest. Teraz napisz jak ustawic godzine w tych opcjach ;]

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sysio166
    U mnie jedyną rzecz, którą da się ustawić ręcznie jest strefa czasowa, i dopiero po paru miesiącach gdy zorganizowałem sobie płytę z mapami do navi mogłem cieszyć się właściwą godziną i datą. Do tamtej pory kombinowałem na wszystkie sposoby i nie było możliwości...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Jurcio_8v
    Resetowanie - przycisk trzeba wcisnąć i przytrzymać chwilę, tak robisz?
    Ta robie i nie dziala :<

Jurcio a skad masz taka plytke?? Da sie ja po prostu nagrac?? Potrzebna jest zmieniarka do tej navi?? Mam ten CD-rom, ale zmieniarki nie mam

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Mapy możesz ściągnąć z emula, tylko wcześniej sprawdź jaki system nawigacji masz a samochodzie G2 czy G3 ("w górę" systemy te nie są kompatybilne). Aby to sprawdzić naciśnij przycisk CLIMA, a później przez ponad 3 sek. trzymaj wciśnięte prawe pokrętło. Jeżeli wypisze: ARIExxx - to masz G2, jeżeli ARNAxxx - to jest G3. Zmieniarka służy tylko do odczytu płyt audio

Sysio166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    No wbijasz się w TRIP, wskakujesz na dół w SETTINGS i tam masz po kolei wszystkie opcje data, czas, jakieś te ograniczenia prędkości, miary prędkości, objętości itd. Chyba, że nie masz tego po angielskiemu, a po włoskiemu to musiałbym zajrzeć do instrukcji...a mam ją w samochodzie.

Jurcio, a te mapy z muła to sciągnąłeś te tradycyjne, bez pOLSKI??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Sysio166
    Cytat Napisał Konrado
    No wbijasz się w TRIP, wskakujesz na dół w SETTINGS i tam masz po kolei wszystkie opcje data, czas, jakieś te ograniczenia prędkości, miary prędkości, objętości itd. Chyba, że nie masz tego po angielskiemu, a po włoskiemu to musiałbym zajrzeć do instrukcji...a mam ją w samochodzie.

Jurcio, a te mapy z muła to sciągnąłeś te tradycyjne, bez pOLSKI??
    Sysio mam po angielsku. Wejdz w te ustawienia i sprobuj ustawic godzine i date. Jak Ci sie uda to napisz wtedy tutaj

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Mapy z muła, tradycyjne bez Polski...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto

Domyślnie

A do czego jest ta plyta z napisem 166?? To jakas instalka? Jak ja wyciagne i wloze plyte z mapa to ma mi dzialac navigacja?;d