podepne sie pod odpowiedz
wiem, że mój mechanik jest dobry!! i nie zrzyna z ludzi, jeżdzę do niego już drugim autem, z tego co mi wiadomo to mówił o ściaganiu sanek ale jak było nie wiem, czytałem gdzieś na forum, że da rade wymienic gumy bez opuszczania
a tak poza marginesem
dodam, że cenny za usługi u mechaników strasznie sie różnia
np. za wymiane kop. sprzegła z wysprzeglikem płaciłem u niego 300zł ale już 5km dalej u innego taka usługa kosztowała by mnie 400-450zł
np.2, za wymiane rozrządu wraz z pompą wody, wariatorem, oleju i filtra zapłaciłem 200zł a jak czytam na forum to różnice sięgają nawet kilkaset zł
Nie bardzo wiem, po co Ci to wiedzieć, skoro mechanik będzie to robił, a nie Ty. Spytaj o cenę i wtedy się zastanawiaj. Oglądając jednak ten stabilizator i sposób osadzenia w nim tych gum wątpię, żeby dało się gumy oryginalne wymontować bez jego demontażu. Potem być może to jest do zrobienia (inne sprasowanie po wymianie), ale jedno jest pewne, samemu się za to nie bierz, jeśli nie bardzo wiesz, jak to ugryźć. Pozdrawiam.
witam Panowie,
Ceny u 'mojego' mechanika rowniez nie sa wygorowane, bo za zrobienie calego rzorzadu oprocz wariatora (nie wiedzialem, ze trzeba zmieniac) + wymiana paska i napinacza paska wieloklinowego zaplacilem 180zl, ale watpie zeby za cala taka operacje typu sciaganie wahaczy podpieranie silnika itp wzial jedyne 80 zl - juz nie chodzi o sama robocizne ze ciezko cvzy cos ale ile h trzeba na to poswiecic a jak wiadomo mechanik jak dobry jako czlowiek by nie byl Matka Teresa zapewne sie nie urodzil i nie bedzie chcial tyrac za 20 zl na h jak moze zarobic o wiele wiecej. No ale to tylko moje takie domysly. Drazac dalej ten temat - o wymianie tych gumek bez sciagania bebechow kraza na forum legendy przypominajace mi afere stoczniowa - niby jej nie ma a jednak jest. Problem w tym ze nikt nic o tym nie wie tylko cos slyszal a jedyna osoba ktora 'ponoc' to zrobila nie odp na privy. Szkoda gadac.
Belfer27, ja oczywiscie sam tego nie bede robil , mam CALKOWICIE inna profesje i wychodze z zalozenia 'jak sie na czyms nie znasz nie pchaj lap zeby nie zepsuc'. A po to mi to wiedziec bo mechanik to ogladal i powiedzial ze jego zdaniem trzeba to rozebrac (koszty rosna, bo wiekszy czas pracy) ale jesli slyszalem ze da sie to zrobic bez sciagania to zebym popytal. No wiec pytam. Moze ktorys z moderatorow cos zaradzi ? Ponoc 2 tygodnie temu ktos 'przerabial' temat wymiany gumek bez wyciagania czesci, ale do tej pory nikt mi nie odp.
Ostatnio edytowane przez KornelPL ; 23-10-2009 o 20:17
Mechanik DUDUSa normalnie wymienia gumy za 100zl. Opuszcza sanie bez trzymania silnika. Jak? Nie wiemWażne, że działa i nie drogo
Bo w innym miejscu usłyszałem 150zl i to w szczerym zadupiu na końcu miasta, gdzie pomyślałem: A co mi tam, spytam może być tanio
![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Minciu a co ma trzymanie silnika do kołyski?