Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: poduszki stabilizatora

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał KornelPL Zobacz post
    No dobrze Belfer27, ale czy w takim razie za te 80zl robocizny sciagaja bebechy zeby wyjac stabilizator i wtedy zakladaja gumki czy moze jest sposob zeby zalozyc je bez sciagania stabilizatora ? Czy ten koszt 80 zl obejmuje usluge taka jak to ladnie opisal zieloo007 ?
    na pewno nie, kolega pojechał do warsztatu aby wymienić te gumy. Za robocizne wzięli dość, bo w sumie zapłacił 400zł a same gumki kosztowały w sumie jedyne 20 zł. Więc widziasz ile jest w tym przypadku roboty, choć jak się ma warunki to najlepiej samemu zrobić.

dududs
    Gość

Domyślnie

No dobrze Belfer27, ale czy w takim razie za te 80zl robocizny sciagaja bebechy zeby wyjac stabilizator i wtedy zakladaja gumki czy moze jest sposob zeby zalozyc je bez sciagania stabilizatora ? Czy ten koszt 80 zl obejmuje usluge taka jak to ladnie opisal zieloo007 ?

podepne sie pod odpowiedz

wiem, że mój mechanik jest dobry!! i nie zrzyna z ludzi, jeżdzę do niego już drugim autem, z tego co mi wiadomo to mówił o ściaganiu sanek ale jak było nie wiem, czytałem gdzieś na forum, że da rade wymienic gumy bez opuszczania

a tak poza marginesem
    dodam, że cenny za usługi u mechaników strasznie sie różnia

np. za wymiane kop. sprzegła z wysprzeglikem płaciłem u niego 300zł ale już 5km dalej u innego taka usługa kosztowała by mnie 400-450zł

np.2, za wymiane rozrządu wraz z pompą wody, wariatorem, oleju i filtra zapłaciłem 200zł a jak czytam na forum to różnice sięgają nawet kilkaset zł

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Nie bardzo wiem, po co Ci to wiedzieć, skoro mechanik będzie to robił, a nie Ty. Spytaj o cenę i wtedy się zastanawiaj. Oglądając jednak ten stabilizator i sposób osadzenia w nim tych gum wątpię, żeby dało się gumy oryginalne wymontować bez jego demontażu. Potem być może to jest do zrobienia (inne sprasowanie po wymianie), ale jedno jest pewne, samemu się za to nie bierz, jeśli nie bardzo wiesz, jak to ugryźć. Pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar KornelPL
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Nisko
    Auto
    AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.

Domyślnie

witam Panowie,
    Ceny u 'mojego' mechanika rowniez nie sa wygorowane, bo za zrobienie calego rzorzadu oprocz wariatora (nie wiedzialem, ze trzeba zmieniac) + wymiana paska i napinacza paska wieloklinowego zaplacilem 180zl, ale watpie zeby za cala taka operacje typu sciaganie wahaczy podpieranie silnika itp wzial jedyne 80 zl - juz nie chodzi o sama robocizne ze ciezko cvzy cos ale ile h trzeba na to poswiecic a jak wiadomo mechanik jak dobry jako czlowiek by nie byl Matka Teresa zapewne sie nie urodzil i nie bedzie chcial tyrac za 20 zl na h jak moze zarobic o wiele wiecej. No ale to tylko moje takie domysly. Drazac dalej ten temat - o wymianie tych gumek bez sciagania bebechow kraza na forum legendy przypominajace mi afere stoczniowa - niby jej nie ma a jednak jest. Problem w tym ze nikt nic o tym nie wie tylko cos slyszal a jedyna osoba ktora 'ponoc' to zrobila nie odp na privy. Szkoda gadac.

Belfer27, ja oczywiscie sam tego nie bede robil , mam CALKOWICIE inna profesje i wychodze z zalozenia 'jak sie na czyms nie znasz nie pchaj lap zeby nie zepsuc'. A po to mi to wiedziec bo mechanik to ogladal i powiedzial ze jego zdaniem trzeba to rozebrac (koszty rosna, bo wiekszy czas pracy) ale jesli slyszalem ze da sie to zrobic bez sciagania to zebym popytal. No wiec pytam. Moze ktorys z moderatorow cos zaradzi ? Ponoc 2 tygodnie temu ktos 'przerabial' temat wymiany gumek bez wyciagania czesci, ale do tej pory nikt mi nie odp.
    Ostatnio edytowane przez KornelPL ; 23-10-2009 o 20:17

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

witam Panowie,
    Ceny u 'mojego' mechanika rowniez nie sa wygorowane, bo za zrobienie calego rzorzadu oprocz wariatora (nie wiedzialem, ze trzeba zmieniac) + wymiana paska i napinacza paska wieloklinowego zaplacilem 180zl, ale watpie zeby za cala taka operacje typu sciaganie wahaczy podpieranie silnika itp wzial jedyne 80 zl - juz nie chodzi o sama robocizne ze ciezko cvzy cos ale ile h trzeba na to poswiecic a jak wiadomo mechanik jak dobry jako czlowiek by nie byl Matka Teresa zapewne sie nie urodzil i nie bedzie chcial tyrac za 20 zl na h jak moze zarobic o wiele wiecej. No ale to tylko moje takie domysly. Drazac dalej ten temat - o wymianie tych gumek bez sciagania bebechow kraza na forum legendy przypominajace mi afere stoczniowa - niby jej nie ma a jednak jest. Problem w tym ze nikt nic o tym nie wie tylko cos slyszal a jedyna osoba ktora 'ponoc' to zrobila nie odp na privy. Szkoda gadac.

Belfer27, ja oczywiscie sam tego nie bede robil , mam CALKOWICIE inna profesje i wychodze z zalozenia 'jak sie na czyms nie znasz nie pchaj lap zeby nie zepsuc'. A po to mi to wiedziec bo mechanik to ogladal i powiedzial ze jego zdaniem trzeba to rozebrac (koszty rosna, bo wiekszy czas pracy) ale jesli slyszalem ze da sie to zrobic bez sciagania to zebym popytal. No wiec pytam. Moze ktorys z moderatorow cos zaradzi ? Ponoc 2 tygodnie temu ktos 'przerabial' temat wymiany gumek bez wyciagania czesci, ale do tej pory nikt mi nie odp.
    Wobec tego widać to jest tylko legenda z tą wymianą bez ściągania stabilizatora. Jutro spytam mojego mechanika, jak to robił i dam Ci znać.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Mechanik DUDUSa normalnie wymienia gumy za 100zl. Opuszcza sanie bez trzymania silnika. Jak? Nie wiem Ważne, że działa i nie drogo Bo w innym miejscu usłyszałem 150zl i to w szczerym zadupiu na końcu miasta, gdzie pomyślałem: A co mi tam, spytam może być tanio
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

dududs
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    Mechanik DUDUSa normalnie wymienia gumy za 100zl.

co do ceny to może byc ale mnie skasował 8 dych może dlatego jak już wcześniej pisałem: jestem jego stałym bywalcem

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Minciu a co ma trzymanie silnika do kołyski?