Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Zrobiłem test - USA vs PL

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfą Romeo Stelvio Estrema

Domyślnie

Jaki trzeba mieć mózg, żeby naprawiać auto w dziupli mając samochód w leasingu z wykupioną polisą AC, zupełnie tego nie rozumiem. Przykład, ostatnio w Ghibli mojego syna jakiś gnój na parkingu zahaczył zderzak przedni wyrywając go i oczywiście uciekł. Szkoda zrobiona z AC w ASO CHodzen bez zbędnych ceregieli, wymiana i malowanie 19800zł, no mógł jeszcze iść do Józka z częściami z allegro i zrobić za ⅓.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Dobrze, że maski ani błotnika nie uszkodził bo mogła by być szkoda całkowita Z tymi naprawami róznie bywa, bardzo łatwo o szkodę całkowitą przy lekko uszkodzonym przodzie, i co wtedy?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Jak widzisz nie każdy jest oszustem. Sprawa prosta - jak auto jest po ok 6 miechach sprzedawane znaczy handelek
    Niekoniecznie, ja by coś na prędko kupić przed zimą wybrałem kilka modeli na aukcjach z alfą na ostatnim miejscu, kupiła się alfa a czy zostanie to się zobaczy, pasjonatem suwów nie jestem z paroma wyjątkami a 5m sedana/kombi AR nie ma. Wcale to nie oznacza, że kupiłem na handel i po 6 miechach sprzedaję choć często tak bywa.

Cytat Napisał Król-Lawet Zobacz post
    Bo jesli chodzi o stan techniczny czy jak czesto ktos zmienial olej itd to sprowadzajac z usa masz jeszcze wieksza niewiadoma bo przeciez nie obejrzysz auta.
    Ja mam o ile dobrze pamiętam w carfax odnotowane wymiany oleju, filtrów, obrócenie opon...i kolizję z rysunkiem gdzie uderzone. Co masz w EU ? Jedną z dwóch połówek i nawet o tym nie wiesz bo dobrze zrobiona w ASO a zdjęć po kolizji nie znajdziesz po vin jak w samochodach z USA.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

W usa ludzie maja czesto kilkaset km do aso, stad niekoniecznie w pewnych przypadkach serwis chocby okejowy na czas, albo robione lokalnie niekoniecznie na wlasciwym oleju(znam przypadek takiego auta gdzie zajechali silnik bo olej byl totalnie z czapy), brak aktualizacji/kampani, a w pl problem bo ich w aso nie zrobisz. Tez trzeba miec to na uwadze przy usa

Użytkownik Świeżak
    Auto
    stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    W usa ludzie maja czesto kilkaset km do aso, stad niekoniecznie w pewnych przypadkach serwis chocby okejowy na czas, albo robione lokalnie niekoniecznie na wlasciwym oleju(znam przypadek takiego auta gdzie zajechali silnik bo olej byl totalnie z czapy), brak aktualizacji/kampani, a w pl problem bo ich w aso nie zrobisz. Tez trzeba miec to na uwadze przy usa
    Zdaje sobie z tego sprawę, carfax coś tam pokazuje odnośnie serwisu, aktualizacje to być może ktoś będzie potrafił zrobić, póki co nie znalazłem nikogo kto by to ogarniał. Z tego co na forum czytałem to moduł alfa connect też chyba nie ma prawa działać, nie wiem czy jest możliwa wymiana na działający EU i czy ma to sens. Zaletą jest znowu lepszy system bezpieczeństwa, pasy, poduszki dwustopniowe czy poduszki kolanowe czego w EU brak. Swego czasu popularne były przeróbki anglików, to dopiero była rzeźba a jednak klienci się znajdowali i jeździli bez problemów takimi samochodami.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał pawelbr Zobacz post
    Swego czasu popularne były przeróbki anglików, to dopiero była rzeźba a jednak klienci się znajdowali i jeździli bez problemów takimi samochodami.
    I to samo masz teraz z autami z USA. Sądzisz, że teraz ci klienci nie wiedzą, że kupiłeś Gulię/Stelvio za pół ceny? Zawsze się znajdą tacy, co odkupią, ale też za pół Twojej ceny
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)