Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 143

Temat: Polerowanie lakieru

Detailer
    Gość

Domyślnie

"Nacieranie" lakieru pastą Tempo nie ma nic wspólnego z korekcją lakieru. Ta pasta mogła być skuteczna w 1990, przed wprowadzeniem w życie unijnych dyrektyw nakazujących producentom stosowanie lakierów ekologicznych, które jak wiadomo są bardzo delikatne. Reasumując, tempo to przeżytek i przyniesie to więcej szkód niż pożytku. Szczególnie na czarnym lakierze. Jeżeli zamierzasz przeprowadzić korekcję lakieru ręcznie, rozglądnij się za profesjonalnymi preparatami i aplikatorami z wyższej półki ( nazw nie wymieniam, żeby nie być posądzonym o reklamę). W przypadku maszynowej korekcji lakieru bardzo obszerne info znajdziesz na podanej wcześniej stronie www.detailer.pl .Postaram się w najbliższej przyszłości zamieścić również artykuł o ręcznej korekcji lakieru.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Staryrobisz reklamę swoim produktom. Nie o takie rady chodziło Nasmarowałem Tempo maskę i jakość od razu poszła w górę. Odpuść sobie w wątkach, gdzie ktoś prosi o poradę, zamieszczenia kryptoreklam swoich produktów. Inaczej zgłoszę to do admina i wylecisz z hukiem.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

problem w tym że Tempo to pasta dość mocno ścierna i wcale nie drobna... ja nie sprzedaję żadnych produktów więc mnie możesz zgłaszać - są inne środki (nieco subtelniejsze) do polerowania lakieru i było o tym sporo pisane na forum podobnie jak o woskach

Użytkownik Ogier Avatar H_A_L_T_I
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    CITROËN C5 Kombi EXCLUSIVE 2.2 HDi ; SIERRA RS500

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    problem w tym że Tempo to pasta dość mocno ścierna i wcale nie drobna... ja nie sprzedaję żadnych produktów więc mnie możesz zgłaszać - są inne środki (nieco subtelniejsze) do polerowania lakieru i było o tym sporo pisane na forum podobnie jak o woskach
    Gościu pisze, że ma dość sporo rysek a Ty piszesz, że tempo za mocno ściera.... - proszę Cie...
    A jak polerką jesz i przetrzesz albo spalisz to co....
    Bierze się tempo małe odcinki i się poleruje powoli i stopniowo - nie całe auto na raz tylko po elemencie na gotowo. A jak za duże rysy to automeksem najpierw. A te nowe lakiery nie są wcale tak delikatne jakby się wydawało.....

obserwator737
    Gość

Domyślnie

wrzuć jakieś foto pod świetlówkami auta po polerce Tempo jak możesz

co spalę ? lakier ? polerka to nie piła łańcuchowa , używa się jej z wyczuciem

Pingwin
    Gość

Domyślnie

zaraz zaraz, moje auto jest z 1996, więc jaki ma lakier, stary czy nowy? Nigdy nie uzywałem Tempo i nie zamierzam dalej, chciałem tylko raz. Miałem syfki na masce, jakąs plama wżarta w lakier, ryski, zadrapy, itd. Tempo pomogło. Chcę zjechać resztę karoserii tym srodkiem a potem nałożyć wosk koloryzujący. Więc pytam ,czy mogę?

scoobi83
    Gość

Domyślnie

jeżeli cie interesuje to tu masz coś co na pewno da Ci żądany efekt. Tylko cena :/

http://www.renowacjalakieru.pl/index.php

Użytkownik Ogier Avatar H_A_L_T_I
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    CITROËN C5 Kombi EXCLUSIVE 2.2 HDi ; SIERRA RS500

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    zaraz zaraz, moje auto jest z 1996, więc jaki ma lakier, stary czy nowy? Nigdy nie uzywałem Tempo i nie zamierzam dalej, chciałem tylko raz. Miałem syfki na masce, jakąs plama wżarta w lakier, ryski, zadrapy, itd. Tempo pomogło. Chcę zjechać resztę karoserii tym srodkiem a potem nałożyć wosk koloryzujący. Więc pytam ,czy mogę?
    Na pewno możesz i nic się nie stanie
    Tylko poco ten wosk koloryzujący jak się dobrze przyłożysz i będziesz robił dokładnie element po elemencie to żaden inny wosk niepotrzebny a i kolor ładnie wyciągniesz...
    Pozdrawiam

Detailer
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Staryrobisz reklamę swoim produktom. Nie o takie rady chodziło Nasmarowałem Tempo maskę i jakość od razu poszła w górę. Odpuść sobie w wątkach, gdzie ktoś prosi o poradę, zamieszczenia kryptoreklam swoich produktów. Inaczej zgłoszę to do admina i wylecisz z hukiem.
    Przyznam, że jako nowy użytkownik na forum jestem trochę zawiedziony Twoim przyjęciem. Domyślam się , że odróżnienie wartościowej informacji od kryptoreklamy jest w dzisiejszej rzeczywistości szemranego marketingu niełatwe. Chciałbym Cię jednak zapewnić, że moja opinia na temat opisanych przez Ciebie metod pielęgnacji samochodu jest obiektywna i niezależna.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

nieprawda, przekierowałeś mnie na swoją stronę, gdzie zamieszczasz swoją ofertę. Twoja odpowiedź równiez tego dowodzi: nie możesz mi napyskować, bo zrazisz potencjalnych klientów, więc odpisałeś elegancko, ale to nowomowa. Jak rozumiem Ty przekazujesz wartościowe informacje, tylko ciekawe dlaczego od razu chcesz na tym zarabiać?
    Przyjmij do wiadomosci jedno: to jest forum niezależne, którego celem jest docieranie do obiektywnej prawdy i wzajemna pomoc. To nie jest miejsce dla cwaniaków, jak Ty, którzy usiłują, pod pozorem dobrych rad, zbijać tutaj interes.